Transfer Nöbeti (ARŞİV 5)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
giphy-downsized-large.gif

Leminaaaa

Oyş

Az once yazdigim kadro planlama mesajimda belirttigim gibi bizim yerli oyuncu sayimiz az ve problem olacaktir. Hem alt yapidan yetismis oyuncu sayimiz yeterli degil hemde Turkiye'den. Bence Cengiz Under transferi cidden dusunulmeli eger mumkunse.

Alper hatırlarsan 1 hafta 10 gün önce filan bunu yazdım burada. Altyapı filan dediler ama bizim şu an yerli rotasyonu altyapıyla filan olacak iş değil. Hele de 18 kişi için 7 yerli zorunluyken. Bana öyle geliyor ki bunlar ortasahaya iki isim alsalar da biri yerli olur. Musa'nın adı geçmişti hatırlarsan.

Bu arada 14 yerli-yabancı işi de ahmakça. Terim'in kendi fikriymiş. Ulan bunun yerine ilk 11 için 3, İlk 18 için de 5 Türkiye'de yetişmiş bunlardan en az ikisi de kendi kulübnde yetişmiş şartı koysana. Yerli yabancı ayrımını ne yapacaksın. Kafa bu akdar çalışmıyor işte.

Vermezler bize zaten 6 7 teklif etmişler
Biz istesek iki katı fiyat çeker
En oluru şu çok övünen yeni gelen nesil
Onların üzerinde durmalıyız

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Onlari da gormezden gelemeyiz ama bunlari 18 kisilik kadroya yazip AL ve Ligde hedefe kosamazsin simdilik. Bu lafi soylemek istemezdim ama sanki 1 tane yerli transferi mecbur gibi duruyor. En azindan gelip is yapacak birisi olmalidir. Keske Cengiz'i alabilsek o bakimdan.

Onlari da gormezden gelemeyiz ama bunlari 18 kisilik kadroya yazip AL ve Ligde hedefe kosamazsin simdilik. Bu lafi soylemek istemezdim ama sanki 1 tane yerli transferi mecbur gibi duruyor. En azindan gelip is yapacak birisi olmalidir. Keske Cengiz'i alabilsek o bakimdan.
Altınordu dan sol bek diyorlardi bir ara

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İki bek ve iki orta sahanın alınacağını sanmıyorum. O yüzden birinden feragat etmek gerek ki Asamoah gelirse sol bek transferi rafa kalkabilir. İcabında sol bek de oynayabildiginden yanına bir orta saha ve bir de sağ bek gelse yeterli olur.

Konoplyanka
Asamoah
Corchia
Lemina

Transferi kapat.
Herkes tatmin olur sanırım.

Takımın vizyonunu en az birer ofansif bek ve merkez ortasaha transferi artıracak. Bunlar olmadan eldeki mevcutlarla idare ederiz dersek bırak Konoplyanka'yı Messi'yi getirsen arkadan kaliteli destek gelmedikçe bi cacığa yaramayacaktır bence.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alper hatırlarsan 1 hafta 10 gün önce filan bunu yazdım burada. Altyapı filan dediler ama bizim şu an yerli rotasyonu altyapıyla filan olacak iş değil. Hele de 18 kişi için 7 yerli zorunluyken. Bana öyle geliyor ki bunlar ortasahaya iki isim alsalar da biri yerli olur. Musa'nın adı geçmişti hatırlarsan.

Bu arada 14 yerli-yabancı işi de ahmakça. Terim'in kendi fikriymiş. Ulan bunun yerine ilk 11 için 3, İlk 18 için de 5 Türkiye'de yetişmiş bunlardan en az ikisi de kendi kulübnde yetişmiş şartı koysana. Yerli yabancı ayrımını ne yapacaksın. Kafa bu akdar çalışmıyor işte.
Bu kural eskiye nazaran tabi daha iyi ve guzel oldu ama tam detaylarini da goz onune alirsak ufak tefek duzenlemeler sonra yapilir gibi duruyor.

Az once bir baska uyeye de dedim de senin dedigin gibi 18 kisilik kadroda 7 yerli mecbur olunca onlarinda is yapacak kapasitede adamlar olmasi gerek. Oyle sirf statuye uydurup 2-3 alt yapi oyuncusu ile yurumez bu isler. Hedefi olan takim bunu yapamaz.

arsenal sonunda adam akıllı bir forvet alacak gibi yeni henry lerini buldular normalde atleticoya gidecekti ama onların transfer cezası olduğu için arsenal bir adım öne geçti evet lacazette arsenale hayırlı olsun 2-3 güne açıklanır hakan ç yide 2 gün evvel biz paylaşmıştık burada bitti diyebiliriz. tekrardan topçulara hayırlı olsun...

bukadar transfer yapiyorlar kosa kosa hani playoff macina yetissin diye.
gidip orta saha alamiyorlar, suan o transferde hal olmus lazimdi.
bekler ve kanatlar daha sonrayada olur.

Yapılan transferler içinde en sona kalması gereken belki de Belhanda idi ama belli ki O'nu Sneijder'e mesaj için aldılar. Faydalı oalcaktır ama dediğim gibi ortasaha ve beklerden öncelikli değildi.

Neden agirtsin
14 tane taş gibi yabancı alırsın
14 tanede paf takımdan oyuncu koyarsin oldu bitti.

Mesele şu; bizde muslera ve senijder dışındaki yabancılar da çöp.
Birazda maicon kurtarıyor.

Yabancının bile çöpünü bulup dünya para veriyoruz

14 tane taş gibi yabancıyı bulup almak öyle kolay işler değil. Futbol sadece bizim ülkemizde oynanmıyor , piyasa inanılmaz yüksek. Premier ligin sonuncusu 110 milyon civarı alıyor sadece yayın gelirinden. Herkes futbolcu izliyor, taş gibi oyuncuyu herkes biliyor, 10 yaşındaki bebeyi bile izliyorlar. Mümkün olsa ultrasonla anne karnında izlemeye alacaklar futbolcu olur mu diye.

Ayrıca yerli oyuncuyu küçümsememek gerek. Tabibi yabancı oyuncular oynayacak ama bir takıma o takım ruhunu verecek olanlar kaliteli yerli oyunculardır. Kulübün geleneğini amacını ruhunu bilen oyuncudan zarar gelmez, kaliteli olması koşuluyla...

Aldığımız oyuncuların çöp olduğu konusuna da katılmıyorum. Bence iyi oyuncular. Bu ülkeye adam getirmenin zorluğunu da göz önünde bulundurursanız gayet başarılı transferler olarak görürsünüz bence...

Nevzat da futbolu cok iyi biliyor gibi konusuyor halbuki bir bilse..

nevzat "selcuksuz kadro hayali kurmayin" diyo herhalde

Degisen birsey olmayacak

Bu sezon da hüsran büyük ihtimal

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt