Akın Özbilen
Aslan Üye
- 8 Haziran 2009
- 9.926
- 6.606
- 2.463
Galatasaray Benfica veya Porto olamaz ne yazık ki. Birincisi Türkiye şartları, ikincisi taraftar profili buna müsait değil. En önemlisi üst düzey bir scout ekibi ve gelecek potansiyeli olan bir oyuncuya doğru eğitimi verecek bir alt yapı yok. Bütün bunlar ciddi maddi yükler gerektirir. Galatasarayın maddi durumu benficayı bilmem ama Portodan daha alt seviyede ne yazık ki.
Yıllardır bu konu konuşulur durur.. Olamayız dersek zaten olamayız.. Olmak zorunda mıyız endüstriyel futbol şartlarında , eğer bir manu , real , bayern olamayacaksak , tabii ki olmak zorundayız.. Ben figüran olmak istemiyorum Avrupa'da..3 çeşit takım var gözümde.. 1.'si demin saydığım takımlar, 2.'si oyuncu yetiştirip satanlar ; bunun yanında her daim yükseğe oynayanlar, 3.'sü diğerleri (figüranlar)....
Taraftar müsait değil evet..lakin yönetim bir karar alsa eldekini avuçtakini alt yapıya yatırsa ne yapacak taraftar.. klübü basıp camları mı indirecek ya da yöneticiler mi rehin alınacak.. bence hiçbiri olmayacak.. Doğru planlama yapılıp sadece bir kaç seneliğine avrupayı bırakıp lige odaklansak, bu sırada altyapıyı geliştirmek için ne gerekiyorsa yapsak... Daha 2-3 gün önce Almanya'da altyapılarda oyuncu nasıl yetiştiriliyor ona denk geldim tv'de gözlerime inanamadım.. sadece yeşil sahada antrenman yapmakla ya da salonda ağırlık kaldırmakla olmuyormuş maalesef.. ciddi anlamda maddi yatırımlarla özel programlar kuruluyor , ayrı odalarda sanki bilgisayar oyunu oynar gibi oyuncu çalıştırılıyor , resmen fabrika...
Ya bu tipe yöneliriz ; ya da figüranlığımız hiçbir zaman bitmez , Sneijder satılsın satılmasın tartışmaları yaparız sayfalarca... Eminim ki 2. sıraya koyduğum fabrika gibi oyuncu yetiştiren bu klüplerde Sneijder satılmasın diye en ufak bir tartışma çıkmaz.. gerek yok çünkü adamlar rahat nasılsa yeri dolar , en nihayetinde o fabrika eğitimi almış gencecik çocuğun birini koyarlar alt yapıdan a takıma yükseltip...