İlginc üyelerimiz var. Brezilyalilarin bile 2018 Dünya kupasi aday kadrosunda görmek istediği Tellesi kötüleyip, fbnin bize asla vermeyeceği, defansi cok daha kötü Hasan Aliye bize yeter demek, Sneijderi satip, Umuta alternatifi yok demek vs. Fanatik fbli kuzenim var, o bile ilk geldiği dönemde bile Hasan Aliyi böyle övmüyordu.
Görmek istediği kadar afaki bir cümle olamaz bunlara ben itibar etmem. Farazi cümlelerden sıyrılırsak Telles bana göre ofansif anlamda tam aradığımız oyuncu fakat defansif anlamda bana göre çok çok geride bir oyuncu. Yaşı gereği önünde çok uzun bir dönem var, mutlaka gelişecektir ama bugün için defansif anlamda Gs topçusu değil. Ofansif anlamda Gs seviyesinin belki üstü bile olablir. Telles defansif anlamda inanılmaz acemi olduğunu geçen sezon birçok maçta gözlemlemiş olamamanız da sizin özelinizde bana ilginç geldi. Her oyuncu değerini bulduğunda satılır. Sneijder satılırsa yerine bir adam alınır. Şayet 4-5 adam almaya kalkılırsa yine saçmalanır. Umut ilk sezonki şampiyonlukta direkt etkilidir. Geçen sezon kritik anlarda ki tarzı budur çıkar golünü atar. Juve maçında birçok Gs li 2-1'den sonra karalar bağlamışken takımı ipten alır ve turu da geçmemize vesile olan önemli bir oyuncudur. Umut ben bir stoper olsam kontrolü en zor futbolculardan biri olarak görürüm. Son vuruşları biraz daha iyi olsa zaten çok daha üst düzey liglerde görürdük kendisini. Ayrıca tam bir profesyonel fiziği iyi hayatı düzgün. Yani Tarık için takasta Umut'un adının geçmesi bile bana göre küfürdür. Forvet yok diye bağırıpta ee Umut'u versinler demek cahilliktir.
Hasan Ali'ye gelince yerli özelinde gayet Gs'de olmasını isteyebileceğim bir futbolcudur. İlk sezonunda 60 maç mı oynadı şaka gibi. Ve her sene üzerine katabilecek bir futbolcudur bende geçen sene Caner'in kendi dahi şaştığı performans sonrası Hasan Ali yedekte kalması son derece normaldir. Ki Caner'de Şampiyonlar Ligi seviyesinde asla Febe'nin sol beki olamaz. Türkiye şartlarında bu isimlerle yola devam edilebilir sırıtmaz. Yabancı sınırı olmasa zaten Türkiye'de Şampiyonlar Ligi seviyesinde bek olmadığı görülebilir. Bana göre bek dediğin defansı ofansından güçlü olmalı sonuçta geri dörtlüde oynuyor. Bek deyince de aklıma Branislav İvanovıc geldiğini de yukarda belirmiştim.