Transfer Nöbeti (ARŞİV 5)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
takalar geciyor allı yeşilli

Koraymı oyun kura biliyor? Dünkü macı izlemedin galiba.

Balta bir popescu değil ama güvenli çekilde 2ci ve bazende 3cü bölgeye aktara biliyor topu ki oyun kurmadan bundan söz ediliyor.

Koray gibi sinek gelse kaleciye geri pass olayı gibi değil.

Yada yanındak 3 m yakında duran hamit abisine şut çekercisine havadan pass atarak ilede olmuyor bu oyun kurma konusu.

Koray gibi gençlere destek çıkalım ama kör körüne büyütmeni anlamınada getirmeyelim lütfen.

Iyik dortmundun alt yapısından birisini almışız.

Koray dun oyle oynadi. Ilk hazirlik macinda, yeni antrenorle herhalde hata yapmaktan cekindigi icin garantili oynadi. Gecen sezon topla cok guzel cikislari vardi oynadigi maclarda. Oynadikca acilacaktir.

Balta da bazen cok iyi paslar atiyor. Dun ilk golde Telles'e pasi o atti.

Koraymı oyun kura biliyor? Dünkü macı izlemedin galiba.

Balta bir popescu değil ama güvenli çekilde 2ci ve bazende 3cü bölgeye aktara biliyor topu ki oyun kurmadan bundan söz ediliyor.

Koray gibi sinek gelse kaleciye geri pass olayı gibi değil.

Yada yanındak 3 m yakında duran hamit abisine şut çekercisine havadan pass atarak ilede olmuyor bu oyun kurma konusu.

Koray gibi gençlere destek çıkalım ama kör körüne büyütmeni anlamınada getirmeyelim lütfen.

Iyik dortmundun alt yapısından birisini almışız.

Dünkü maçı gayet iyi izledim.Koray ı büyütmüyorum yetenek olarak tek oyun kurabilecek oyuncu o diyorum.Hakan Balta 2.bölgeye 3.bölgeye top atmıyor her zaman şişiriyor Avrupada böyle bir oyun kurma sistemi yok hatta onun şuanda bizde oynaması bile ayıp.Her sene geriye sararak gidiyor.Tek bilgisi pozisyon alma onun dışında pozisyonlarda yavaş kalıyor.

Selcuk kaptanlik icin cok pasif. Liderlik ruhu yok. Maalesef Turkiyede oyle bir mentalite olmus ki, Turk ve iyi oyuncuysan, kaptan olursun. Bir bakalim kaptan'in rolu ne ve o role ustlenmek icin ne lazim? Buyuk maclarda takimi tasimali, takimi ateslemeli, hic pes etmemeli, takimda sayilmali ve taktiksel olarak takimin en akilli oyuncularindan birisi olmasi lazim. Selcuk'ta bunlarin ancak yarisi var. Taktiksel olarak Turk olarak ustun olsa bile yaptigi fauller bazen cok aptalca, davranislari cok pasif ve takimini hic atesliyemiyor.

Sneijder bu role ustlenebilirmi, bilmiyorum. Hollanda milli takiminda yapiyordu ve atesleme, taktik ve tasimayla isi goturuyordu. Melo derdim aslindada o da fazla agresif gibi geliyor bu rol icin. Bilmiyorum, zor. Cok net kaptan tipi yok benim gozumde. Ben olsam Sneijder'e veririm kaptanligi ama takimda huzur ve denge bozulmamasi geregiyle.

Koray dun oyle oynadi. Ilk hazirlik macinda, yeni antrenorle her halde hata yapmaktan cekindigi icin garantili oynadi. Gecen sezon topla cok guzel cikislari vardi oynadigi maclarda. Oynadikca acilacaktir.

Balta da bazen cok iyi paslar atiyor. Dun ilk golde Telles'e pasi o atti.

Geçen sezonda çok fazla garantiçi oynadı çıkışlarında ama haklısın. Dün hibi değildi.

Kaleciye kaç kez gereksiz çekilde pass atığını sayamadım bile.

Dünkü maçı gayet iyi izledim.Koray ı büyütmüyorum yetenek olarak tek oyun kurabilecek oyuncu o diyorum.Hakan Balta 2.bölgeye 3.bölgeye top atmıyor her zaman şişiriyor Avrupada böyle bir oyun kurma sistemi yok hatta onun şuanda bizde oynaması bile ayıp.Her sene geriye sararak gidiyor.Tek bilgisi pozisyon alma onun dışında pozisyonlarda yavaş kalıyor.

Korayı bu konuda ben farklı gördüm biraz. Hakan 3cü bölgeye dediğimiz forvet bölümüne topu şişirdiği oluyor .

2ci bölgeye ama pek denk gelmedim. Stoperde fena bulmuyorum baltayı.

Kendi fikrim tabiki sadece.

Geçen sezonda çok fazla garantiçi oynadı çıkışlarında ama haklısın. Dün hibi değildi.

Kaleciye kaç kez gereksiz çekilde pass atığını sayamadım bile.

Beni de hayal kırıklığına uğrattı, geri paslar dışında Hamit'e üstüste attığı komik paslar da şaşırttı beni. Hamit'in durumunu bizden iyi bilmesi gerektiği halde inatla Hamit'in kullanmadığı sol ayağına şut atarmış gibi paslar atmaya çalıştı, bir iki defa da Hamit'e baskı olduğu halde pas vermeye çalıştı.

Koray'ın çok geliştirmesi lazım topa oyuna sokuşunu.

Beni de hayal kırıklığına uğrattı, geri paslar dışında Hamit'e üstüste attığı komik paslar da şaşırttı beni. Hamit'in durumunu bizden iyi bilmesi gerektiği halde inatla Hamit'in kullanmadığı sol ayağına şut atarmış gibi paslar atmaya çalıştı, bir iki defa da Hamit'e baskı olduğu halde pas vermeye çalıştı.

Koray'ın çok geliştirmesi lazım topa oyuna sokuşunu.

Ama normal bir durum. Çocuğun çok mac eksiği var ki daha dünkü bebek diye biliriz futbol dünyasında.

Bu eksiklerine mac oynayarak istikrarlı çekilde kapata bilir.

En az 1 sene full sezon oynaya bilecek bir takıma kiralanmalı bence.

Biz bu riske giremeyiz bu yıl sıf koray tercübelensin diye.

Yanında örnek bir urfi olsa neyse ama yok işde.

Korayı bu konuda ben farklı gördüm biraz. Hakan 3cü bölgeye dediğimiz forvet bölümüne topu şişirdiği oluyor .

2ci bölgeye ama pek denk gelmedim. Stoperde fena bulmuyorum baltayı.

Kendi fikrim tabiki sadece.

Renkdaş fikrine saygı duyduğum için yazıyorum tabiki bende görüşümü belirtiyorum amacım zaten tartışma değil düşünce paylaşımı.Hakan Balta 2007-2008 senesinde sağlamcıydı şutlarıda temizdi ama her sene geriye gitti.Stoperde fena olmuyabilir ama orjinal stoper değil.Ömer Toprak Semih Kaya Koray Günter Emrecan Coşkun gibi hem genç hem potansiyelli oyuncular daha iyi olur.Galatasaray artık 30 yaş üstü performansı yetersiz oyunculara yol vermeli.Melo gibiyse Sneijder gibiyse tamam ama başarı için H.Balta defansta forvette 35 lik Drogba olmamalı.

tabi daha çok erken ne olacağı belli olmaz ama dünkü maça göre konuşacak olursak yeni aldığımız gençlerden ilk 11 e girecek yok gibi. belki koray, furkan ve gündoğan 18 i zorlar şuanki performanslarıyla.

Ama normal bir durum. Çocuğun çok mac eksiği var ki daha dünkü bebek diye biliriz futbol dünyasında.

Bu eksiklerine mac oynayarak istikrarlı çekilde kapata bilir.

En az 1 sene full sezon oynaya bilecek bir takıma kiralanmalı bence.

Biz bu riske giremeyiz bu yıl sıf koray tercübelensin diye.

Yanında örnek bir urfi olsa neyse ama yok işde.

Kiralayamayız, Semih'le Hakan'dan başka yerli stoperimiz olmayacak. Kalmalı ve bir şekilde çalıştırılmalı eksiklerini gidermesi için.

tabi daha çok erken ne olacağı belli olmaz ama dünkü maça göre konuşacak olursak yeni aldığımız gençlerden ilk 11 e girecek yok gibi. belki koray, furkan ve gündoğan 18 i zorlar şuanki performanslarıyla.

Dünkü maç ölçü olmaz ama fizik kondisyon olarak hazır olanlar kendini belli ediyor.Yetenekleri olduklarıda aşikar şu aşamada en azından gelecek olduğu ortada bu isimlerde.

Koeman: Osvaldo kampa katılmadı, artık gelmesine de gerek yok takım bulması gerektiğini kendisine bildirdik.

Osvaldo profesyonel degil, gerek yok..

Renkdaş fikrine saygı duyduğum için yazıyorum tabiki bende görüşümü belirtiyorum amacım zaten tartışma değil düşünce paylaşımı.Hakan Balta 2007-2008 senesinde sağlamcıydı şutlarıda temizdi ama her sene geriye gitti.Stoperde fena olmuyabilir ama orjinal stoper değil.Ömer Toprak Semih Kaya Koray Günter Emrecan Coşkun gibi hem genç hem potansiyelli oyuncular daha iyi olur.Galatasaray artık 30 yaş üstü performansı yetersiz oyunculara yol vermeli.Melo gibiyse Sneijder gibiyse tamam ama başarı için H.Balta defansta forvette 35 lik Drogba olmamalı.

Stoperin yaşı okadar önemli değil, hata ne kadar yaşlıysa okadar iyidir.

Bir tanesi için geçerli bu düşüncem sadece tabiki.

2 tane çok genç stoperde olur belki ama ikiside çok üst düzey olmalı.

Brezilyayı ne yaptılar gördük mesela.

Stoperin birisi hep tercübeli , lider ve mümkünse oyun kururken iyi olması gerekir.

Diğerini genç ama patlayıcı hamle müdahalesi yüksek oyuncu yaparsın.

Bu denklemeler hemen hemen her elit seviyedeki takımlarda bula biliriz aslında. Stoper tandemin ana madeleri.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt