Transfer Nöbeti (ARŞİV 6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yalniz Mancini ile evimizdeki maclarda firtina gibiydik. Adamin tek sorunu deplasman maclariydi.

Son düzenleme:
Futbolcuların doğum günü kutlamasında yumurta kırıp un dökmeleri ne kadar aptalca bir gelenek yav. Israrla her yerde yapıyorlar.

Aynen. Tarihimizin en rezil , beceriksiz yonetimi ile karsi karsiyayiz. Yok boyle birsey aga...

Allah'tan uefa cezamizi max 2 sene yapti yoksa gelecek sezonda avrupaya katilma hakkini elde edemeyip cezayi 3 yil yapardik

Dursun kaldığı sürece 10 sene olsa ne farkeder ki takım gene rezilleri oynayacak.Önce baştakiler gitmeli.

Aynen. Tarihimizin en rezil , beceriksiz yonetimi ile karsi karsiyayiz. Yok boyle birsey aga...

Allah'tan uefa cezamizi max 2 sene yapti yoksa gelecek sezonda avrupaya katilma hakkini elde edemeyip cezayi 3 yil yapardik

Heriflerin yapmaya çalıştığı fatih terim olmadı lucescu olmadı o olmadı bu olmadı biz en iyisi Rikerinkle devam edelim dicekler

CjEdWbvWkAAAJmg.jpg

Ingiltere de satin alinmayan kulüp kalmadi galiba

Yönetimin çapı anca

Muslera
Linnes chedjou koray telles
Selçuk dzemaili
Sinan sneijder Bruma
Eren

Anca bu olr mevcut yönetimle

Atif ücretsiz alınabilir mi? Ücretsiz alınacaksa iş yapabilme potansiyeli var sözleşme imzalansin. Emrah bassandan çok daha kaliteli

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sizin basari anlayisiniza bagli birsey bu. Sen sezon bitmeden veya 1 sezon sonra basarisiz diye gönderirsen cok beklersin. Kaldi ki zaten daha cok yerli teknik adam denendi.

Taraftarin istegi macera degil. Taraftarin istedigi akilli yabanci bir sistem oturtacak teknik adam. Sen dogrusunu sec, sabir göster ve basari kendiliginden gelir. Yerli teknik adamlarin hic birinde sistem oturtacak vizyon ve profesyonellik yok.

Sizler örnegin Mancini'yi basarisiz görebilirsiniz, ben ise harcamalari disinda basarili görüyorum. Sampiyon yapamadi ama Cl'de iyi isler yapti ki Galatasaray'in ilk hedefi Avrupa. Bunun yani sira kupa'yi aldi. Bunu da 1 sezon icinde yapti (tam bir sezon bile degil aslinda)

Bana CL'de basarili olabilecek bir yerli hoca say Terim disinda? Hic birinin capi yetmez, net konusuyorum. Cok forvet cok gol kafali teknik adamlar Avrupa da bir hata yaptigi vakit ne durumda geliyor gördük (bknz 1-6 Real maci)

Galatasaray´in ilk hedefi avrupadir, ve o CL oynamak icin Türkiye´de sampiyon olmak zorundasin. Mancini ile sampiyonluga katilmamizin tek sebebi, Fenerbahce´nin sike cezasiydi. Yoksa o sezon sonrasi UEFA kupasini oynayacaktik. Harcadigimiz para Mancini´nin hatasi degil, sectigi oyuncularda hataliydi.

Basari anlayisi diye birsey yoktur. Rakamlari ortaya koydum sana, 15 sene calistirmis 8-9 TD saydim sana, sampiyonluk sayilari iki. Bu demek oluyor ki, sadece iki kere full sampiyonlar ligi gelirleri kazanabilmissin. Iki kere, üst düzey seviyede oynayabilmissin. Sen bu durumda birsey oturtamazsin ki, onu gectim, zaten benim yada senin düsündügüklerinden bagimsiz, basarisiz TD´ler kovuluyor. 1 sezon kalirsa, ikinci sezonda kötü baslarsa, en gec ozaman gider.

Ve zaten üst sinir diye birsey vardir. Bizim hedefimiz ne ? Sürekli CL´de oynayip, o competition leveline alismak degil mi ? O rekabete alismak degil mi ? Bizim seviyelere cok yakin Shaktar, basarili modeli olarak gördügümüz takimin bile 12 senede bir tane ceyrek finali var o seviyede. 4 büyük liglerinden bir tanesinde degilsen, o müsabakada zaten 0:2 geride basliyorsun her sene. Realität bu.

Ve Galatasaray´da Türk teknik direktörler para harcayamaz ki, birsey kursun. Galatasaray´da Fatih Terim disinda, son 15 yilda hic bir yerli Teknik Direktör zerre bütce kullanmamistir. Hamza, Denizli, hadi Hagi´yi de bizden sayayim, bak bakayim toplam nekadar para harcanmis onlarin döneminde. Toplam 15 Milyona gelmez.

Türkiye´de basarisiz oldugun an gidersin, bu Türk icinde, yabanci icinde gecerli. Hic kimseye sistem oturtma, oyununu oturtma firsati verilmiyor. Fatih Terim maksimum basariyi kazandirmasina ragmen iki senede, sudan nedenler ile görevinden alindi. Bunun da üstü yoktur yani.

Istedigin TD´yi Galatasaray´in basina koy, senede iki kere Real Madrid ile oynasa, belki 7-8 tane yedigimiz maclar bile olur.

Son düzenleme:
Kimi ne şartlarda getirdiğine bakar. Lucescu da ligi tanımıyordu önce Galatasaray'la sonra Beşiktaş'la çok da başarılı oldu, sonra gitti Ukrayna'da daha önce adını hiç duymadığım nasıl okunduğunu bilmediğim bi takımla Avrupa'da efsane işler yaptı. Gerets iyi hocaydı başarılı oldu. Daum iyi hocaydı işine ciddiye alan adamdı hem Beşiktaş'la hem Fener'le şampiyon oldu. Zico öyle deneyimli adam diildi ama işini ciddiye alan adamdı, bi sürü de Brezilyalı vardı çalıştığı takımda, başarılı işler yaptı.

İşini ve geldiğin ülkeyi ciddiye almak çok önemli, geldiğin ortamın şartları da. Mesela Mancini iyi herif ama adamı sene ortasında tutup getirdik, adam ne oluyor demeden lig bitti sonra kendisi gitti. Ama o sene mesela Ersun Yanal'ın Fener'ini Arena'da rezil de etti. Skibbe, Carvahal bunlar boş adamlar, Bilic de bence çok başarılı iş yaptı, bugünkü Beşiktaş takımını oluşturan Biliç'tir. Schuster mesela burnu havada ülkeyi küçümseyen dandik de bi hocaydı.

Türkiye'de hocaların başarılı olması gittikleri kulüp ve ortama da bağlı, kim olduklarına ve geldikleri ülkeyi işi ciddi almalarına da, takımla uyumlarına da.. Bu heryerde böyle ya..

Türkiye'de medyayı hele televizyona çıkanları (Sinan Engin, Ahmet Çakar, Erman, Rıdvan vs) dinleme. Kendileri bir halt bilmiyorlar, yaptıkları programlar da düşük IQ ortalamasına uygun programlar.

Babacim sen bana Lucescu ile bir tane basarili örnek veriyorsun, ikincisini ben sana vereyim Arthur Zico. Benim demek istedigim olay tamami ile rasyonal degerlendirmeden ibarettir, Rok ile Mok ile yada Bok ile alakasi yok. Türkiye´de is yapacak Yabanci teknik direktör bulmak cok daha zordur. 20% gibi bir ihtimali bakiyor nerdeyse. 80% ligi tanimayan teknik direktörler hüsran ile ayriliyorlar.

Burada zaten demek istedigim ligi tanimayan hoca gelmesin, etmesin degil. Ligi taniyan TD´lerin avantaji oldugunu göstermek.

Bilic´in yaptiklarina büyük saygi duyuyorum, ama Senol Günes´in gelip daha ilk sezonda, Bilic´in takima 10-15 puan fazla aldirmasi da tesadüf degil gözümde. Adamin Trabzon gibi takim ile yaptiklari ortadayken, sike ile anasi bellenmis, millet tutturmus loser diye.

Bence bunun yerli oyuncularin fazlaligi ile de büyük bir alakasi var. Yabanci siniri vardi bu seneye kadar. Yani maksimum 5-6 yabanci bir anda oynatabiliyordun ve buna göre de yabanci futbolcularinin sayisi daha az oluyordu.

Bende hep böyle zannediyordum Can kardesim, ama tarihi okuyunca, simdiye kadar. Üstüne basa basa söylüyorum, simdiye kadar tarihi anlamda tam tersi söz konusu oldugunu göstermistir. Ayni senin gibi düsünüyordum. Ama tarihi acip bakarsan, Türkiye´de 1 yada 2, 3 yabanci felan oynatilan, bol bol Jugoslaw devsirilen dönemde, hep yabanci teknik direktörlerin sampiyon oldugu görülmüstür.

Yani simdiye kadar, daha fazla yabanci, Türk hocalara yaradi. Ama tabiki bundan sonrasini da, gözetim altina almak lazim. ^^

1995´den 2016´ya kadar gittikce artti yabanci oyuncular, 2014´de yine biraz azaltildi, sonra tamamen kalkti. Ve bu dönemlerde Türk hocalarin sivrildigi dönem oldu. Yoksa Terim ve Denizli disinda Sampiyon olmus Türk teknik direktör, cok zor bulursun tarihimizde, baya geriye gitmen lazim. :D

Ben ligin taninmasi ülkenin taninmasi ile alakali oldugunu düsünmüyorum hic bir sekilde. Bak bana dil, lisan ve anlasma konusunda sorunlar yasaniyor deseniz buna tamamen katilirim. Cünkü ne yerli futbolcular yabanci lisan biliyor ne de ülkeye gelen yabanci teknik direktörler istediklerini oyunculara tamamen aktaramiyor. Yani istediklerimi tamamen anlatabiliyorum falan diyen cikarsa buna hic bir sekilde inanmam. Sen de denk gelmissindir buna tercümanlar hic birebir tercüme etmiyor teknik direktörleri. Hep araya kendileri birseyler de ekliyor ya da bazi seyleri atliyor bunlari en basit sekilde basin toplantilarinda ve röpörtajlarda görebiliyoruz.

Bence ligin taninmasi ülkenin taninmasi tamamen sehir efsanesi. Dedigim gibi daha cok anlasim ve dil sorunlarindan kaynaklaniyor cogu sey. Yanilmiyorsam Prandelli gecen sezon bir röpörtajinda oyuncularim istediklerimi anlamiyor diye birsey demisti, Mancini de olabilir bu tam olarak hatirlamiyorum.

Bak yabanci siniri kalkti, artik yerli oyuncularin agiz kokusunu cekmek gibi bir durumda degilsin. Lig ve ülkeyi tanimasindan ziyade yabancilarin calistigi yönetimler de önemli. Mesela Rijkaard döneminde sacma sapan adamlari aldilar onun istedikleri alinmadi. Adam 4-3-3 oynamak istiyor ama buna göre transfer yapilmadi. Mehmet öztürk kardesimiz cok güzel anlatmis ben onun dediklerine tamamen katiliyorum.

Yabanci teknik direktörler anadolu rakiplerinin nasil oynadigini, sadece büyük takimlari bozmaya yönelik oynadiklarini, kendini göstermek adina iyi mücadele ettiklerini cözemiyorlar. Cözse, Vitor mesela 3 tane ön libero ile, Konya macina cikmaz. Yabanci oyuncularin, büyük paralar kazanmis yerli oyuncular, motive olmakta zorluk yasadigini cözemiyorlar deplasman maclarinda. Ve tabiki dil, ve ülkede adaptasyon süreci de var.

Ligi tanimayan, yabanci hoca basarili olamaz demiyorum. Ama Türkiye´de uygun bir hoca bulmak, zannedilginden daha zor. Türkiye´de yöneticilik anlayisi da ortada, basarili olabilecek böyle bir hoca bulmanin ihtimali bir hayli. Ve bir sene sampiyon olamadi, zaten kovuluyor, kovulmadiysa, ikinci sezon kötü basladigi vakit, yine kovuluyor.

WZNrIdD.png

Kingsley Coman, 19 yasinda

Kirala Doumbia'yı opsiyonlu al Adebayor'u fizik durumu gayet iyi iyice antreman yaptır bu ikili ligdeki en iyi ikili olur

Torresin yaşı daha 32 bizde en az 2 sene oynar be torres işte yapar tutarsa gomezden falan iyi topçu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt