Sizin basari anlayisiniza bagli birsey bu. Sen sezon bitmeden veya 1 sezon sonra basarisiz diye gönderirsen cok beklersin. Kaldi ki zaten daha cok yerli teknik adam denendi.
Taraftarin istegi macera degil. Taraftarin istedigi akilli yabanci bir sistem oturtacak teknik adam. Sen dogrusunu sec, sabir göster ve basari kendiliginden gelir. Yerli teknik adamlarin hic birinde sistem oturtacak vizyon ve profesyonellik yok.
Sizler örnegin Mancini'yi basarisiz görebilirsiniz, ben ise harcamalari disinda basarili görüyorum. Sampiyon yapamadi ama Cl'de iyi isler yapti ki Galatasaray'in ilk hedefi Avrupa. Bunun yani sira kupa'yi aldi. Bunu da 1 sezon icinde yapti (tam bir sezon bile degil aslinda)
Bana CL'de basarili olabilecek bir yerli hoca say Terim disinda? Hic birinin capi yetmez, net konusuyorum. Cok forvet cok gol kafali teknik adamlar Avrupa da bir hata yaptigi vakit ne durumda geliyor gördük (bknz 1-6 Real maci)
Galatasaray´in ilk hedefi avrupadir, ve o CL oynamak icin Türkiye´de sampiyon olmak zorundasin. Mancini ile sampiyonluga katilmamizin tek sebebi, Fenerbahce´nin sike cezasiydi. Yoksa o sezon sonrasi UEFA kupasini oynayacaktik. Harcadigimiz para Mancini´nin hatasi degil, sectigi oyuncularda hataliydi.
Basari anlayisi diye birsey yoktur. Rakamlari ortaya koydum sana, 15 sene calistirmis 8-9 TD saydim sana, sampiyonluk sayilari iki. Bu demek oluyor ki, sadece iki kere full sampiyonlar ligi gelirleri kazanabilmissin. Iki kere, üst düzey seviyede oynayabilmissin. Sen bu durumda birsey oturtamazsin ki, onu gectim, zaten benim yada senin düsündügüklerinden bagimsiz, basarisiz TD´ler kovuluyor. 1 sezon kalirsa, ikinci sezonda kötü baslarsa, en gec ozaman gider.
Ve zaten üst sinir diye birsey vardir. Bizim hedefimiz ne ? Sürekli CL´de oynayip, o competition leveline alismak degil mi ? O rekabete alismak degil mi ? Bizim seviyelere cok yakin Shaktar, basarili modeli olarak gördügümüz takimin bile 12 senede bir tane ceyrek finali var o seviyede. 4 büyük liglerinden bir tanesinde degilsen, o müsabakada zaten 0:2 geride basliyorsun her sene. Realität bu.
Ve Galatasaray´da Türk teknik direktörler para harcayamaz ki, birsey kursun. Galatasaray´da Fatih Terim disinda, son 15 yilda hic bir yerli Teknik Direktör zerre bütce kullanmamistir. Hamza, Denizli, hadi Hagi´yi de bizden sayayim, bak bakayim toplam nekadar para harcanmis onlarin döneminde. Toplam 15 Milyona gelmez.
Türkiye´de basarisiz oldugun an gidersin, bu Türk icinde, yabanci icinde gecerli. Hic kimseye sistem oturtma, oyununu oturtma firsati verilmiyor. Fatih Terim maksimum basariyi kazandirmasina ragmen iki senede, sudan nedenler ile görevinden alindi. Bunun da üstü yoktur yani.
Istedigin TD´yi Galatasaray´in basina koy, senede iki kere Real Madrid ile oynasa, belki 7-8 tane yedigimiz maclar bile olur.