Transfer Nöbeti (ARŞİV 6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zurna herif
dedigimi algiliyon mu
Öncelikle bana zurna sıfatını uygun gördüğün için teşekkür ederim

Konuya dönersek hakan delikanlı gibi haksız olduğun konuda uzatıp uzatıp dalgaya vurup ısrarla gerivites yapmaman uygun bir davranış biçimi değil bunu anlatmak istiyorum kırılmamışsındır umarım hayridash

Öncelikle bana zurna sıfatını uygun gördüğün için teşekkür ederim

Konuya dönersek hakan delikanlı gibi haksız olduğun konuda uzatıp uzatıp dalgaya vurup ısrarla gerivites yapmaman uygun bir davranış biçimi değil bunu anlatmak istiyorum kırılmamışsındır umarım hayridash

neyde haksizim
soyle de bilelim o yuzden soruyorum algilayabiliyo musun diye
algilayamiyosan haksiz oldugumu dusunmen dogal

Fatih Terim'i çağırın da konuya açıklık getirsin.

Çabamızın adı fußball renktaşlar

birbirimizi kırmayalım

Yalçın duyumlara başladı. :asd22: Yeni hoca De Boer olacakmış. Yardımcısı olarakta Riekerink görev yapacakmış.

Tartışmaları okudum Hayri bey sanki daha haklı gibi. Futbolu birazcık takip eden herkes bilir ki takımlar hücum ve savunma varyasyonlarını birbirinden ayırarak uygular. Bu bağlamda 4'lü defans kurgulu sahaya çıkan her futbol takımı defans yaparken 4-4-2 dizilir. Bu dizilimin sebebi rakibe karşı iki blok oluşturmak, blokların arasını olabildiğince yakın tutarak hem alan daraltmak hem de dar alanda öndeki 2 tane serbest pres yapan oyuncunun da yardımıyla topu kapmaktır. Ancak bu şekilde savunma yapmak artık futbolun global normlarından birisi olduğundan bunu yapan her takım bildiğin 4-4-2 oynuyor diyemeyiz. Çünkü alakası bile yok hatta günümüzde birçok bu şekilde savunma yapan takım 4-2-3-1 veya 4-4-1-1 oynuyor. Klasik 4-4-2 ise bambaşka bir sistemdir ve hücumda rakip ceza alana giren 2 santrafor ile oynanır genellikle bu santraforlardan birisi çevik ve fırsatçı diğeri de pivot özelliklidir. Galatasaray Fatih Terim'li döneminde de daha çok 4-4-1-1'e yakın bir oyun stilini benimsemişti. Elmander orta saha ile alışverişi sağlıyordu, tipik bir 10 numara değildi ancak izlediğimiz kadarıyla santrafor da değildi. Ama tabi milletin kafasında ki Galatasaray 442 oynar, Fatih TERİM 442 hocasıdır algısı sayesinde saha da ne zaman iki tane 4'lü blok ve önlerinde pres yapan ik oyuncu görülse hah bu klasik 4-4-2'dir denilip geçildi. Valla hacılar bu diziliş ve taktik işleri o kadar basit olsaydı herkes hocalık yapardı. Başarılı olan her taktik ve dizilişte standardı kıran bir hocalık dokunuşu muhakkak vardır. Simeone'nin Atletico'su 442 gibi dizilmiştir ama aslında net 442 değildir.
Not: Yorumum tartışmaya açıktır ancak bu mesajdan alıntı yapıp ayar verecek olan varsa bir zahmet detaylı resimlerle sebebini açıklayarak versin o ayarı ki bir yararı dokunsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt