Transfer Nöbeti (ARŞİV 6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
benim maasımın brüt tutarının bir önemi yok.

asgari ücretin brütü 1.647 tl mesela ama asgari ücretlinin eline gecen 1.300 tl. aradaki 347 tl kesinti ama bu bizi bağlamıyor, ucup gidiyor.

serbest meslek erbabları farklı, bizim gibi degil :)

bu adamlar net kazanclarının belli bir oranını devlete yıllık gelir vergisi baslıgı altında ödemeli.

Tamam iste benim dedigimi dogruluyorsun sen zaten. Her insanin (calisanin) maasi brut olarak belirlenir bunu biliyorsun zaten, bende dedimki adamin maasi medyaya yansiyan tarafi brut olabilir o 8.5 milyon ki oyleymis :) net kazanci 4.4 milyon euro civari.

Benim isim vergi zaten meslegim bu benim ;) Sen yeni bir ise basvururken zaten brut maasini konusursun net maasini degil. Cunku pazarlikta brut gecer.

Bizim Turk oyuncularin (KAP ta belirlenen rakamlar) net veya brut mu bilemem ama sunu biliyorum onlarin vergisini de bizim keriz kulupler oduyor 100%.

Tamam iste benim dedigimi dogruluyorsun sen zaten. Her insanin (calisanin) maasi brut olarak belirlenir bunu biliyorsun zaten, bende dedimki adamin maasi medyaya yansiyan tarafi brut olabilir o 8.5 milyon ki oyleymis :) net kazanci 4.4 milyon euro civari.

Benim isim vergi zaten meslegim bu benim ;) Sen yeni bir ise basvururken zaten brut maasini konusursun net maasini degil. Cunku pazarlikta brut gecer.

valla abi ilk defa duydum. bildigim futbolcuların yıllık eline gecen paralar bu adamların yıllık ücretleri oluyor.

yeni ise girerken tabiki net'i konusuruz, ne brüt'ü.

patrona brüt desen adamın kafası yanar, nasıl hesaplayacak brüt'ten neti :D

şöyle olur. işe girerken net ücretim üzerinden ssk primi yatırılmasını istiyorum dersiniz, brüt ücretinizde alacagınız ücret üzerinden hesaplanır.

isverenler genelde düsük ssk primi ödemek icin asgari ücretten gösteriyor.

valla abi ilk defa duydum. bildigim futbolcuların yıllık eline gecen paralar bu adamların yıllık ücretleri oluyor.

yeni ise girerken tabiki net'i konusuruz, ne brüt'ü.

patrona brüt desen adamın kafası yanar, nasıl hesaplayacak brüt'ten neti :D

şöyle olur. işe girerken net ücretim üzerinden ssk primi yatırılmasını istiyorum dersiniz, brüt ücretinizde alacagınız ücret üzerinden hesaplanır.

isverenler genelde düsük ssk primi ödemek icin asgari ücretten gösteriyor.
Yahu o kolay internette kac tane hesap programi var oraya yaziyorsun brut maasini asagi yukari ne kadar net alacagin ortaya cikar. Tabiki her ulkenin kendi vergi sistemine gore degisir bu ama bu zor birsey degil :)

Yahu o kolay internette kac tane hesap programi var oraya yaziyorsun brut maasini asagi yukari ne kadar net alacagin ortaya cikar. Tabiki her ulkenin kendi vergi sistemine gore degisir bu ama bu zor birsey degil :)

talep ettiginiz net ücreti söylerseniz ve net ücret üzerinden sigorta primi yatacak die şart koşarsanız otomatikmen brüt ücretiniz ortaya cıkar.

siz bu ücreti hesaplayıp is görüsmesinde bunu talep edin diyorsunuz, buda degisik bir mantık.

ne ise abi vergici olmana sevindim :)

Yıldız transferi yapamaz Türk kulüpleri artık geçelim bunları.

talep ettiginiz net ücreti söylerseniz ve net ücret üzerinden sigorta primi yatacak die şart koşarsanız otomatikmen brüt ücretiniz ortaya cıkar.

siz bu ücreti hesaplayıp is görüsmesinde bunu talep edin diyorsunuz, buda degisik bir mantık.

ne ise abi vergici olmana sevindim :)

Saol Mehmet :)

Fener James i istermis Real den, kiralik + satin alma opsiyonu 60 milyon :D

Tr medyasi :(

Beyler,
Seneye Avrupada oynamayacagımızı + Yaşlı ve 40 dan fazla sozlesme futbolcuya sahip oldugumuzu + buyuk bir borç batağında olduğumuzu düşünerek yorum yazarsanız daha gercekci olur diye düşünüyorum.

Mevcut durumda FT gelmez, gelmesini de kesinlikle istemem.

Rikerink veya Puel ile, ve mumkun olduğunca gençleştirilmiş bir kadroyla yola devam edilmesi daha doğru olur.

Her insanın kazancı brüttür, vergiler düştükten sonra net olur. Bu futbolcular için de geçerli.

Türkiye'de vergi olayı nasıl bilmiyorum ama mesela Fransa'da futbolcular neredeyse %50 vergi ödüyordu yanılmıyorsam. Türkiye'de sanırım bu rakam %15.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Doğru ancak çoğu futbolcunun vergilerini de kulüpler ödüyor Türkiye'de,özellikle 3 büyükler özelinde.

Beyler,
Seneye Avrupada oynamayacagımızı + Yaşlı ve 40 dan fazla sozlesme futbolcuya sahip oldugumuzu + buyuk bir borç batağında olduğumuzu düşünerek yorum yazarsanız daha gercekci olur diye düşünüyorum.

Mevcut durumda FT gelmez, gelmesini de kesinlikle istemem.

Rikerink veya Puel ile, ve mumkun olduğunca gençleştirilmiş bir kadroyla yola devam edilmesi daha doğru olur.

Bilgilendirme için teşekkürler.

GS'nin en berbat hali diğerlerinin en iyi halinden üstündür bunu da unutma.

8-10 yılda bir şampiyonluk görüp burada ahkam kesen arkadaşlar yine yüksekten uçmaya başlamış anladığım kadarıyla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt