Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Her başkana da bir kulp buluyorsunuz. Adam napsın yav. İmkan mı var ? Transfer yapınca boşa para verdiniz, batırdınız oluyor. Yapmayınca niye yapmıyorsun, yaprak kımıldamıyor, sevgim azaldı bilmem ne. Siz takım tutmayın Allah için.

"ulan bırakın o zaman da...................... işimizi yapalım" dese bile ne olacak anlamadım neyin siniri bu?

...
DkGLbnzX0AA24dE.webp

aslında lig daha başlamadan süper kupa'da akhisara kaybedilen kupa işimize gelebilir. silkelenmek lazımdı, tabi oyuncuların ne kadari reaksiyon gösterir bu duruma bilemem ama lehimize dönebilir bu mağlubiyet.

Taraftara hiç kimse ''Bırak o zaman bu takımı tutmayı'' diyemez, taraftar istese de bırakamaz zaten, olayın özüne aykırı...

Herhangi bir takımı tutmayı hayatım boyunca ''Rasyonel'' görmemişimdir. (Çevremdeki çok sevdiğim bir büyüğüm mesela BJK lı olmuş olsa ben de BJK taraftarı olurdum muhtemelen, hiç kimsenin de bilinçli şekilde taraf seçtiğini zannetmiyorum). Bir şekilde ''Falanca takımın taraftarıyım'' dersin; hele de futbolun kendisini seviyorsan, daha da kopamazsın...

Taraftar tabi ki takımının gidişatını takip edecek ve varsa memnuniyetsizliğini de ifade edecektir. Sayın başkan ağır saçmalamış maalesef. Kaldı ki durumdan memnuniyetsizliğini Fatih Hoca da net şekilde ifade etmiş bulunuyor. Yiyorsa ona da desin: ''Hoca, şartlarımız budur; beğenmiyorsan tercih senin!'' diye...

Zamanında Hamza' nın yaptığı gibi, yönetime paratonerlik yapmayacağını deklare etmiş oldu Fatih Hoca, anlayan anladı. ''Şapkadan tavşan çıkarmak'' kısa vade çözümleridir ekseriyetle ki Hoca da bunu fazlasıyla yaptı geçen sezon. Değil Terim, hiçbir TD bunu sürekli yapamaz...

aslında lig daha başlamadan süper kupa'da akhisara kaybedilen kupa işimize gelebilir. silkelenmek lazımdı, tabi oyuncuların ne kadari reaksiyon gösterir bu duruma bilemem ama lehimize dönebilir bu mağlubiyet.
Umarım öyle olur.
O maçta küme düşmenin en büyük adayı olan Ahkisara karşı ezilmemiz benim umudumu bitirdi.

o muhabbetin tamamını dinlemek lazım aslında sonrası da dahil. başkana şuan bu konu için önyargılı yaklaşmak istemiyorum. bu görüntüyü medyaya salan büyük şerefsizlik yapmış ama. ali koç şuan bu kadroyla ligi folloş ederiz diyebilir mi, veya fiko. herkesin durumu vasat.

Chelsea yarin transfer sov yapacak

selamın aleykum sizleri bir futbol duayeni ile tanıstırmak istedim zeki çevik ve adam gibi adamdır kendısı :tbr:

bu arada sormuyorum transfer fılan yoktur heralde

Bize çok acil 8 numara ve stoper lazım Emre akbaba kara mbodji ndiaye fitim ben

Kovacicin opsiyonu yokmus galiba.

öncelikle yanlış bilinen bir gerçeği yazalım.

sattığın kadar al! cezası alırsan bonservisi ile bir oyuncuyu katmak istersen oyuncu satmak zorundasın.
ama kiralama yapabilirsin. henry'de olduğu gibi. bizde giden cavanda'nın parası nagatomo'ya gitti mesela.

transfer yapamamızın iki nedeni var.

1) mustafa cengiz'in daha önce bir arkadaşımızın yazdığı gibi menajer ilişkilerinin tamamını kulüpten sildi.
geçen sezon, önerilen isimlerin benzerleri bu sezonda önerildi ama scout ekibi ile birlikte hocanın ekibinin seçtiği oyuncular üzerinden pazarlık yapıldı.

"x menajer önerdi" tarzında bir haberi görürseniz galatasaray için doğru değildir. beşiktaş, ahmet bulut ve jorge mendes ile çalıştığı için oyuncularına teklif geliyor. çünkü, bu menajerler beşiktaş'ın oyuncularını öneriyor.

tüm dünyada benzer bir sistem işler.
bir kaç sportif direktör dışında çoğu takım geçen sene cenk ergün'ün yaptığı gibi menajerlerin kucağına oturup, bize orta saha, forvet, stoper lazım der ve menajerde portföyündeki oyuncuları sunar. sende bunların hocaya götürürsün hocada "x gelsin" der. oturur anlaşmaya çalışırsın.

ara sıra masada olmayan oyuncularda ortaya isim olarak atılır.
mesela, x oyuncu için menajer ile görüşürken ya sende y'de varmış onun durumu ne diye sorar. işler böyle yürür.. monchi gibi adamlar ise bütün sene elinde daha önceden oluşturduğu listedeki oyuncuları takip eder. bazen kendi, bazen scout ekibini gönderir ve raporlatır. o adamlar menajerler ile çalışmaz. elindeki listedeki oyuncular ile direkt irtibata geçer. sağda solda menajerlere "bize şu mevkilere oyuncu lazım" demezler.

türkiye'de işleyen sistemi kabul etmedi mustafa cengiz ve monchi gibi bir yöntem belirledi.
hocanın ekibi ve scout departmanının hazırladığı oyuncuların menajerleri ile direkt temas kuruldu, x oyuncuyu size getirelim şeklindeki hiç bir öneriyi de kabul etmedi.

böyle olunca, üç kişinin elinde olan türk futbol transfer piyasasında galatasaray'a gelen teklifler cüzi miktarlara indi. bunların nedenlerinden biri o menajerlerin içeriden bilgi aktarması.

"galatasaray'da x oyuncu var, durumunu biliyor musun?" diye sorduklarında bülbül gibi şakıyorlar adamlar. mesela belhanda.. "taraftar sevmiyor, galatasaray'da her şey taraftar üzerinde döner. ne derlerse o olur. alırken 10 milyon verdiler 7'den fazla vermeyin" gibi söylemler çokça dile getirildi bu sezon.

başkan bunları bildiği gibi ingiltere transfer döneminin bitmesini bekliyor. birde almanya ligi var mesela dortmund gibi takımların orta sahası çok şişti bazı isimler ile yollar ayrılabilir. her şeye rağmen çok seçenek yok ama bazı eski göz ağrıları yeniden gündeme gelebilir. scout ekibinin listesindeki oyuncuların tamamı, büyük takımların rezerve takımlarında yer alan genç isimler. bonservisleri el yaktığı gibi kendini geliştirmek için türkiye'yi seçmeyecek isimler. bununda değişmesi şart. daha farklı balkan ülkeleri, iskandinav ülkelerinden oyuncu bakmak gerek. hem lige adaptasyonu sorunu yaşamazlar, hemde bonservisi ile bile alsan oldukça ucuza mal edersin.

2) ünal aysal döneminden kalan bir zengin takım imajı hala devam ediyor.

öyle ki ffp cezası alıyorsun ama hala o algı değişmiyor. özellikle dursun'un harcadığı son sezonki bonservis ile birlikte maaş yüküde ortada. bu maaş yükü vergi cenneti olan bir ülkede daha büyük meblağların ortaya çıkmasına neden oluyor. şu anda epl'ye transfer olan iki oyuncunun imza paraları ile birlikte maliyetlerinin 10 milyon euro'lara çıkması gibi.

galatasaray'ın yüksek bedeller ödeyerek transfer yaptığını bilen, gören menajerler bizden hep daha fazla para talep ediyor.

geçen sene çok iyi biliyorum ki avrupa'da çok iyi iş yapan bir kaç menajer belhanda ve feghouli transferine inanamamıştı. o paraların ödenmesine şaşırmıştı. yarı fiyatına alınabilirdi dediklerini biliyorum ama uefa ön elemesi vardı ve omurganın ilk 3 oyuncusu için aciliyeti ortadaydı ve inanılmaz paralar ödendi.

ondan sonrada feghouli transferinde mesela belhanda'nın ücreti üzerinden pazarlık yapıldı. artık iş işten geçmişti. o paraları kap'a bildirdiğin an her oyuncu yüksek bedeller talep etti. son karara geldiğinde dursun özbek hep "verin!" dedi. çünkü, içeriden onu gazlamışlardı. para harca, şampiyon ol, her şey unutulur dendi. o da bunu uyguladı ama şampiyonluk ona yar olmadı.

avrupa'da transfer yapacaksak, bize bakış açısı arap takımlarından daha iyi (futbol olarak) şartlar sunan hemen hemen aynı paraları veren ve en azından şampiyonlar ligi ve ya avrupa ligine katılan takımlar diye bakılıyor, daha ötesi değil.

bu yüzden transfer yapamıyor demeden önce bunları göz ardı etmemeniz gerekir.
kiralık oyunculara neden yüklenmediklerini ise bilmiyorum. henry gibi dolu oyuncu vardı. ingiltere liginin 3 gün sonra bitecek transfer sezonundan sonra bir şeyler netleşir. ondan sonra daha sağlıklı yorum yaparız, en azından kiralık oyuncular için.

Takip etmenizi tavsiye ettiğim bir yazar.
mustafa cengiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt