Transfer Nöbeti (ARŞİV 6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

Yanlis anlamayin ama bu Almanya'da yasayan Türklerin cogunun Türkcesi bayagi bozuk oluyor. Bu neden kaynaklaniyor ? Türkce konusurken Alman aksani ile konusuyormus gibi.

Sadece türkceleri degil, almanca'lari da bozuk oliyor.

Öyle anlatim.

Almanya'daki türklerin cogu "sosyal zayif ve egitim düzeyi alt sinirda olan ailelerden geliyor"

Ilk Türkler zaten sadece Isci olarak geldiler ve gidici göz ile bakdi Almanya bunlara. Dil egitim fln hic yokdu.

Ama cogu Türk kaldi almanya'da. Bunlarin cogu da Türkiye'nin dogru taraflarinda geldi...yani yine egitim düzeyi üst olmiyan. Simdi cogu genc türkler, ne dogru türkce biliyorlar, dil ve kültür, ne de dogru almanca. Bu Ailelerden kanyakli. Bu da böyle 2-3 jenerasyon gitdi. Sonucda hersey Anne Baba ile basliyor, ve bitiyor.

Tabiki herkez öyle degil. Genelleme yapmak yanlis.

Ayrica yavas yavas akademisyen "türkler" yetisiyor ve cogaliyor.

Yanlis anlamayin ama bu Almanya'da yasayan Türklerin cogunun Türkcesi bayagi bozuk oluyor. Bu neden kaynaklaniyor ? Türkce konusurken Alman aksani ile konusuyormus gibi.

Eminim benim yazmam (türkce) pek iyi degildir aslinda. Ama nedense konusmam baya iyidir. Nerden kaynaklandigi cok basit aslinda Serafettin. Senin dedigin gibi alman aksani var. Bunun sebebi ise, iki kültürün icerisinde yasiyorsun. Hem almanca konusyorsun hemde türkce'yi yasiyorsun diyelim. Dolaysiyla iki dil konustugun icin bazi seyler karisiyor iste.

Benim cevremdeki türklerde baya iyi konustugu icin ben bu konuda yine sansli ciktim diye düsünüyorum.

Bunu ben kendimden biliyorum. Almanca ve türkce de aksan fln sorun olmuyor. Ama mesela fransizca dan ispanyolca ya gectigimde baya oldu.

Aciksa bende daha cok alman veya "düzgün yabancilar" ile takildim, takiliyorum.

Türkiye'deki türklere benzemiyor , burdaki cogu kisiler. Bazen Bariz bi egitim ve kültür farki olyior.

Sadece türkceleri degil, almanca'lari da bozuk oliyor.

Öyle anlatim.

Almanya'daki türklerin cogu "sosyal zayif ve egitim düzeyi alt sinirda olan ailelerden geliyor"

Ilk Türkler zaten sadece Isci olarak geldiler ve gidici göz ile bakdi Almanya bunlara. Dil egitim fln hic yokdu.

Ama cogu Türk kaldi almanya'da. Bunlarin cogu da Türkiye'nin dogru taraflarinda geldi...yani yine egitim düzeyi üst olmiyan. Simdi cogu genc türkler, ne dogru türkce biliyorlar, dil ve kültür, ne de dogru almanca. Bu Ailelerden kanyakli. Bu da böyle 2-3 jenerasyon gitdi. Sonucda hersey Anne Baba ile basliyor, ve bitiyor.

Tabiki herkez öyle degil. Genelleme yapmak yanlis.

Ayrica yavas yavas akademisyen "türkler" yetisiyor ve cogaliyor.

Yok genelleme yapmiyorum sadece dikkati mi cekmisti. Hollanda'da durum farkli degil aslinda.

Ich bin mal schlafen Jungs,muss morgen früh hoch. Viel Spaß noch.. Allah rahatlık versin iyi geceler herkese...:)

Fener 11 milyon €'ya Cardozo'yu bitirdi söylentileri dolaşıyor.

Ben ismimi [gg]gercek ismim :asd:[/gg]Cenabettin Kurbanov olarak degistirsem kabul olur mu ?

demin Kill Bill Vol.1e baktim harika bir Film

özellikle Müziklere ve Filmin ortasindaki O Cizgi Film Effectlerine hayran kaldim

tavsiye ederim

Almanca konusuyoruz diye alman degiliz biraz yavas gel. Global ilestisim ingilizce oluyor. Ne yani herkes ingilizmi. Sacma sacma yorum yapmayin. Bir arkadasa yardimci olduk bu kadar. Biraz uzatmis olabiliriz tabi ki.

şaka amaçlı yazılan bir cümleden ders vermeye çalışma yavaş olması gerekende sensin önce milleti kandır elimde liste var diye ama açıklamam de nasıl bir saçmalıksa artık sonra çık hocalık yap hem sanane benim yazdığımdan işine baksana sen

Yav kızmayın ama konu çok dağalmış. GS ımızı Transferleri falan bırakdık baska işlere daldık.

Konuya dönelim bence

hep gelen yada gelmesini istediğimiz oyunculardan bahsettikde eldekileri nasıl göndereceğiz ?

Culio takas olmam bonservisimi bedava verin demiş galiba

elmander var riera var bunları ne yapacağız tutucakmıyız ?

Rieraya kimse bizdeki parayı vermez. Onun pek gideceğini sanmıyorum . Elmanderinde ben kalmasını istiyorum.

Muslera eboue uflausji danny chedjou carlinhos riera amrabat scneijder drogba culio elmander 12 yabancı etti.

hadi ufla ile anlastık kaldı 11.

E melo yada yerine biri ni alacağımız söyleniyor etti gene 12

Culio yu bedava gönderdik . oldu gene 11

son adam kim gider ?

Melodan baska yabancı almayacağız o zaman yabancı transferimiz carlinhos ve melo ile bitecek sanırım

Yav kızmayın ama konu çok dağalmış. GS ımızı Transferleri falan bırakdık baska işlere daldık.

Konuya dönelim bence

hep gelen yada gelmesini istediğimiz oyunculardan bahsettikde eldekileri nasıl göndereceğiz ?

Culio takas olmam bonservisimi bedava verin demiş galiba

elmander var riera var bunları ne yapacağız tutucakmıyız ?

Rieraya kimse bizdeki parayı vermez. Onun pek gideceğini sanmıyorum . Elmanderinde ben kalmasını istiyorum.

Muslera eboue uflausji danny chedjou carlinhos riera amrabat scneijder drogba culio elmander 12 yabancı etti.

son adam kim gider ?

Melodan baska yabancı almayacağız o zaman yabancı transferimiz carlinhos ve melo ile bitecek sanırım

Elmander, Ujfalusi ve Culio bunlar bir daha Galatasaray formasi giymez bence. Riera eger baska takima gitmek istemiyorsa, oynamamayi da sorun etmez tribünde oturur ve görev verildiginde oynar. Amrabat zaten Galatasaray'da bulundugu icin cok mutlu, belki kiralik gönderilir sanmiyorum ama. O da zaman zaman rotasyonda yer bulur ve tribünde oturmayi kabul eder. Federasyon yabanci sinirini düsürmezse 10 yabanci ile basimizin caresine bakariz. Allah korusun ama bunun sakatlik ve cezali olmali durumlari da var.

son adam kim gider ?

Bahceli?

Sen misin?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt