- 11 Aralık 2009
- 18.504
- 11.271
- 1.998
Balanta riskli oynayan bir oyuncu değil. Kariyeri boyunca toplasak 10 tane riskli hareket yapmıştır ama youtube videolarında döne döne bu hareketleri gösterilir. Sebebi? Top ayağına yakışır. Servet Çetin örneği var önümüzde çok çok riskli oynardi ama videolarında riskli hareketini görmeyiz. Sebebi de ayağına top yakışmaz videoya güzellik katmaz. Balanta Danny kadar hizli ve atletik bi oyuncu ancak yer tutmasi oyun görüşü cok daha üstün. Top tekniği Türkiye standartlarının çok üzerinde ve sanılanın aksine hava toplarında etkisiz degil. Lugano da 183 falandı yanlış hatırlamıyorsam keza Bülent Korkmaz da öyle. Cannavaro, Puyol, Ivan Cordoba vs. 180 alti stoperler hava topu zaafiyeti hangisinin vardı? Doria'nın bonservisinin %60 lık kısmı 10 milyon euro ve hem Emre Utkucan'ın hem de yurtdışı scout ekiplerinin raporlarında Balanta daha büyük potansiyel. Daha tecrübeli ve en önemlisi Prandelli hızı "hiç de fena değil" olan bir stoper değil hızlı bir stoper istiyor. Belki ben yanılıyorum Doria daha başarılı olacak. Ama emin olun Prandelli'nin kafasindaki sistemde Balanta'lı Galatasaray daha başarılı olacak.
Lugano 1.88; diğer saydığın adamların yanında da Popescu-Materazzi-Pique gibi adamlar vardı 1.90 civarı ve üstü...
Elbette 1.80 boyla muhteşem bir stoper olabilir de burada insanları endişelendiren şey, muhtemel partneri Semih' in hem teşebbüs hem de başarı yüzdesi bakımından hava toplarındaki yetersizliği...Melo ya bir şey olsa, rakibin kullandığı duran toplarda ''Çıkar vurur kafayı'' diyebileceğimiz adam yok takımda...
Prandelli nin ilk tercihi ise alınması gerektiğini düşünüyorum yine de...