araştirmalarinda ne buldun Yücel. Bizimle paylaşir misin?
Olur. Mesela, burada herkesin beğendiği Favre'nin Gladbach'ı, düşmekten kurtulan, reus ve dante gibi oyuncuları piyasaya sunup cl'ye katılan o takımın orta saha ikilisi Nordveit Neunstadter'mis. Dante'li Reus'lu kadronun merkezinde yer alıyormuş. Yalnızca Schalke'de stoper oynamış. Bugünkü futbolda mevkisi defansif orta saha olan oyununun stoper, doğal İkinci pozisyonu oldu artık zaten. Ki Gladbach'taki partneri Nordveit de bugün stoper oynuyor.
O Gladbach'ı; Dante 'yi Bayern, Reus'u Dortmund, Neunstander'i Schalke alarak parçaladılar işte.Schalke'den ayrılma sebebi de Schalke'ye gelen menajer Heidel ile alakalı imiş sanırım. Aynı zamanda çok iyi kontratla gelmiş Schalke'ye, benzer kontratı alamayabilirmis. Schalke'ye geldiğinde market değeri 10 milyon, maaşı da primlerle beraber 2,5 - 3 milyonmus.
"Tıpkı Donk gibiymiş bu" diyorlar.
Çok kötü bir oyuncu, tıpkı Donk gibi olduğu için Rusya milli takımı apar topar vatandaşlık verip Euro 2016 ilk maçına çıkardı galiba?.. Adam hayatında ilk defa Rusya milli takımıyla maça çıktı. "Donk gibi olur " diyor. Kaç kere izledinki Neustaedter'i.?
Pozisyon bilgisi iyi, alanını iyi kapatır, dolaşımı güzelmiş. Fiziği de 1.90. On liberoda 11-12 km koşarmış. Ha Stoper ve savunma önü konusunda gerektiği gibi oynayacagini düşünüyorum. Millet Song'a bayılıyor. İlla isimli bir adam alacaksın yani.. song;
kariyeri düşüşte, gece hayatına kendini kaptırmış futbolcu ve sakatlık sıkıntısı da yaşıyor = en tehlikeli yatırımlardan biri , böylesi bir risk yerine Fransa veya Kuzey'den genç maliyetsiz bir yatırım yapalım. + Neustrader mis gibi işte.
Hani herkes, GS orta sahasına çok koşan çift ciğerli pire gibi bir isim istiyordu ya, bu isim çok koşan, iyi top kapan ama uzun boylu ve hantal bir isim olur Neunstadter'le. Bunun da bir dezavantajı olabilir; uzun ve hantal oyuncunun top taşıma becerisi sıkıntılı olacağından Galatasaray topu öne taşımada zorlanır sanırım. Bunu da başka yollarla aşabilirsin. Ama ben yine de bu tip adamların Schalke'nin kullandığı gibi stopere evrilebileceğini de düşünüyorum..