Transfer Nöbeti (ARŞİV 7)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hazırlık maçını izledim. Ne çok övmeye ne de yermeye gerek yok maçın kaliteinden ama bazı çıkarımalr yapabiliriz. Öncelikle şu anda teknik, taktik anlamda umutlu olmak için bir gelişme yok. Biraz daha canlıyız belki hepsi bu.

Ama tabi umutlu olmak için şu sebepleri sıralayabiliriz. 3 iyi transfer yapıldı.

Maicon > Chedjou
Gomis > Podolski (mevki itibariyle)
Belhanda < Sneijder
Feghouli/Kono = Bruma

Geçen seneye göre 2 adım ileri attık denebilir. Hadi Belhanda'ya haksızlık etmemeye çalışalım 2.5 adım. Ama yetmez. Çünkü Sneijder için dediğimizi bu adamlardan esirgeyemeyiz. Etrafları çöplerle dolu. Ancak transfer politikası böyle devam ederse umut vadediyor. Kono ve Feghouli'den biri ya da ikisi birden gelirse, Lemina ve yanında bir ortasaha daha gelirse, beklere adı geçen adamlar gelirse bu tempolu oyun kaliteye dönüşebilir. Aksi takdirde Tudor'un Riekerink'in sonundan, yeni gelenlerin Wes'in maruz kaldığı muameleden kaçmaları zor olur. Takımdan kalitesizlik akıyor.

Rakibin ceza alanında pozisyone girmeyi unuttuk resmen. Attığımız goller geçen sene de Sneijder, Podolski ve Bruma'nın bireysel şut ve dribling kalitesinden idi bu sene de belli ki Garry'nin dribling ve olursa Belhanda ve Selçuk'un şutlarından olur. Bu tür bir oyunda Gomis'e yazık olur mesela. Topu ceza alanına etkili şekilde indiren bir takım yok sahada. Rakibi oyunun hiçbir anında bir büyük takım havasıyla 5 dakika bile hapsedemiyoruz.

Bu eksikleri de görerek hareket etmek lazım transferde. En az 5 ilk 11 oyuncusu daha şart bu takıma. Toplamda da en az 7-8 transfer daha gerekir Sinan, Cenk ve Semih de ayrılırsa.

Muslera
Mariano-Maicon-Serdar-Eliseu
Lemina-Tolga
Feghouli-Belhanda-Garry
Gomis

Feghouli ile ilgili bir gelisme yok mu?

Samsung Galaxy S8+ via GSC Mobil

DEO8SqeXgAE9Qpp.jpg:large

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt