- 13 Ekim 2014
- 108.820
- 58.478
- 4.588
Yigit forumun en bos uyesidirNeden kaybımız olmuş merak ettim? :/
Nando
Mariano luyidama Marcao Nagatomo
Fernando Ndiaye
Onye Fegh Treze
Diagne
Offf offff ... Fegh arkaya biraz yardim etmeli
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Yigit forumun en bos uyesidirNeden kaybımız olmuş merak ettim? :/
Şu kagawa geri gitse ne komedi olur la
adamlar etle besleniyor bizim gibi kurban bayramından kurban bayramına değilUlan bu Luyindama nasıl 24 yaşında ? vay aygır vay
Ben hala Marcao 'nun 22 yaşında olduğuna inanamamışken bu Luyindama 'nın yaşını öğrenince iyice şaşırdım
Neyle beslenmişler bu nasıl bir fizik üstünlüğü nasıl bir gen kombinasyonu bu ?
Bu futbol kulübü,şirket ya da fabrika değil.Her sene 10.olup 100 m kar etsek neye yarar?İşte ben de yönetimin çapı bu deyip geçemiyorum. Eleştirmeden duramıyorum. Millet hala bu anormal ücetleri görmesine rağmen şampiyonluğa değer vs. deyip duruyor. Şu sihirli şampiyonluk gelince ne kazanıyoruz bakalım.
Geçen sene şampiyon olan Galatasaray havuzdan 169.8 milyon TL gelir elde etmiş. Bu para hangi zamanlarda ödeniyor bilmiyorum ama ortalama 5.5 üzerinden dövize çevirse 31 milyon € para ediyor. CL'ye katılım 12.7 milyon, yayın gelirlerinden de başka takım katılmazsa 22 milyon € geliyor.
Stat hasılatı 125 milyon TL, GS Store cirosu ise 120 milyon TL'imiş. Hasılatı giderleri düşüp 100 milyon, GS Strore netini de 60 milyon desek kabaca buradan gelen para da 5 TL üzerinden dövize dönse 32 milyon € yapıyor. 10 milyon € da reklamdan gelebilir. Toplam kazanç kaba taslak olarak 108 milyon € yapıyor.
Geçen sene 4. olan BJK havuzdan 135.5 milyon TL almış. Şampiyon ile arasındaki fark sadece 6-7 milyon €. Asıl fark CL'ye katılamamasından geliyor. Örneğin geçen sene Galatasaray şampiyon olamasa toplam geliri yaklaşık olarak 67 milyon € olacaktı.
Kısaca Türkiye'de şampiyonluğun avantası yaklaşık olarak 40 milyon € oluyor. Galatasaray özellikle bu sene şampiyonluğu garantiye almak için -gelecek senelerin gelirlerini hesaba katmamak gerek- Diagne ve Mitroglou'na toplamda (bonservis + maaş) şimdiden 28,6 milyon € parayı bağladı. 40 milyonun gitti 29'u kaldı geriye 11 milyon €. Gelecek sene şampiyonluk asla garanti değil, tüm şartlar sıfırlanıyor. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez ama bu iş kaz için kümesi yok etmeye benziyor.
İşte Türkiye'de bu aptal transfer politikası yüzünden her takım şampiyonluğa bağlı yaşıyor. Hele büyük takımlar sadece 2 hatta bazen 1 sezon bile şampiyon olamazsa tepe taklak aşağıya gidiyor.
Devlet destek vermeden futbol olmaz ama desteğin 10 olması var ve bir de 100 olması var. Bu kadar aptallık yapıldıktan sonra bu desteğin sonu yok, günün birinde verilen 500 destek de kurtarmaz.
fatih terim ve donk birbirine tapıyor. imkansızEren+Donk+5 Milyon= Trezeguet olabilir sanki
duyum değil his
eren+donk yeterli bence ikisi de gayet iyi oyuncu kasımpaşa için messiyi mi istiyoruz sanki de ikisinin üzerine bir de para verelimEren + Donk 3 milyon euro trezeguet diyorlar kasımpaşa içinde çok mantıklı trezeguet takımda kalmak istemiyor bu saatten sonra forvet bulamazlar eren eski oyuncuları çıkışını orda yaptı donk eski oyuncuları çıkışını orda yaptı +3 milyon euro olur olmaz bilemem bana aşırı mantikli geldi trezeguet gelirse bu seneden ziyade gelecek yila hazırlık olur Onyekuru için evertonuninin ağzının içine bakma ya da yıllık maaşı arşa ulaşan feghouliyi rahat yolla sene sonu gelir 2.yarı trezeguet takıma felan alışır donk elimizde kalsa zaten kadroda olamayacak 12 yabancı kadro kuralı nedeniyle
fatih terim ve donk birbirine tapıyor. imkansız