Transfer Nöbeti (ARŞİV 7)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
4cb60f52ed2cc3a4b9ba0ad411e7c841.jpg

#91 Numaralı Formasıyla ;
MBAYEEEE

Ara transferde son 7 saate giriliyor.

— Önemli araç gereçler: Fax, internet bağlantısı, dolma kalem, mühür, A4 kağıtlar, printer.

IN
Diagne = 10 M
Marcao = 4 M

OUT
Garry = 7.2 M
Serdar = 2.3 M
Ozan = 11 M

6.5 M bütçe kalıyor Maicon gitmese bile Luyindama bonservisi ile gelir muhtemelen 6 M civarına, Mitro zaten bedelsiz kiralık.

yalniz 10 milyon bonservis ve o maas cok uygun lan boyle birsey olmamasi lazim. Simdi laf etmem iste 1 sene oynatip her turlu ayni paraya okutursun
Evet ben de dün çok sövmüştüm lakin bu şartlarda Diagne transferi çok iyi. Hem de devre arası olduğunu ve bahsi geçen kulübün K. Paşa olduğunu düşünürsek çok çok iyi. Ben yıllık bi 3M domalmışızdır diye düşünüyordum ama maaşı da iyi. Ha performans konusu hala benim için soru işareti lakin onu da izleyip göreceğiz.

İşte ben de yönetimin çapı bu deyip geçemiyorum. Eleştirmeden duramıyorum. Millet hala bu anormal ücetleri görmesine rağmen şampiyonluğa değer vs. deyip duruyor. Şu sihirli şampiyonluk gelince ne kazanıyoruz bakalım.

Geçen sene şampiyon olan Galatasaray havuzdan 169.8 milyon TL gelir elde etmiş. Bu para hangi zamanlarda ödeniyor bilmiyorum ama ortalama 5.5 üzerinden dövize çevirse 31 milyon € para ediyor. CL'ye katılım 12.7 milyon, yayın gelirlerinden de başka takım katılmazsa 22 milyon € geliyor.

Stat hasılatı 125 milyon TL, GS Store cirosu ise 120 milyon TL'imiş. Hasılatı giderleri düşüp 100 milyon, GS Strore netini de 60 milyon desek kabaca buradan gelen para da 5 TL üzerinden dövize dönse 32 milyon € yapıyor. 10 milyon € da reklamdan gelebilir. Toplam kazanç kaba taslak olarak 108 milyon € yapıyor.

Geçen sene 4. olan BJK havuzdan 135.5 milyon TL almış. Şampiyon ile arasındaki fark sadece 6-7 milyon €. Asıl fark CL'ye katılamamasından geliyor. Örneğin geçen sene Galatasaray şampiyon olamasa toplam geliri yaklaşık olarak 67 milyon € olacaktı.

Kısaca Türkiye'de şampiyonluğun avantası yaklaşık olarak 40 milyon € oluyor. Galatasaray özellikle bu sene şampiyonluğu garantiye almak için -gelecek senelerin gelirlerini hesaba katmamak gerek- Diagne ve Mitroglou'na toplamda (bonservis + maaş) şimdiden 28,6 milyon € parayı bağladı. 40 milyonun gitti 29'u kaldı geriye 11 milyon €. Gelecek sene şampiyonluk asla garanti değil, tüm şartlar sıfırlanıyor. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez ama bu iş kaz için kümesi yok etmeye benziyor.

İşte Türkiye'de bu aptal transfer politikası yüzünden her takım şampiyonluğa bağlı yaşıyor. Hele büyük takımlar sadece 2 hatta bazen 1 sezon bile şampiyon olamazsa tepe taklak aşağıya gidiyor.

Devlet destek vermeden futbol olmaz ama desteğin 10 olması var ve bir de 100 olması var. Bu kadar aptallık yapıldıktan sonra bu desteğin sonu yok, günün birinde verilen 500 destek de kurtarmaz.

ülke futbolunu fb bu hale getirdi. Fb ve bjk gibi kiskanc ve seviyesiz rekiplerin var. Her transfere salca olan, fiyat yükselten ahlahsiz rekabeti seven rakipler. Usülsüzlük, sike cabasi. Adamlar iflas etmis, hala araya girip fiyat yükseltme, calim atma derdinde. Biz Galatasaray olarak Türk futbolunun lokomotifi olma, futbolu gelistirme görevini layikiyla yaptik. Yöneticimiz olmadi, teknik direktörümüz olmadi, kadromuz olmadi, ama bir sekilde basarili olduk. Avrupa ya en fazla Türk oyuncuyu gönderdik. Milli takima en fazla oyuncu biz verdik. Ama Türkiye gibi gelismekte olan bir ülke( yani gelismemis) de bizi asan meseleler var. Türkiye de futbolu elestirirken Türkiye nin az gelismis bir ülke oldugunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Alman takimlari gibi yönetilmemize daha bir kac jenerasyon vardir.

Luyindama’yi opsiyonlu kiralayacakmısız galiba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt