Transfer Nöbeti (Arşiv 7)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

Katılıyorum...Bunun tek bir yolu var yabancı sınırlamasını kaldıracaksın mesela şöyle 3 yabancı+ serbest milli takımında 3/2 oynamalı şartı gibi(3 yabancıda o şart aranmayacak) o zaman bakın fiyatlar doğru yolu bulacak ama böyle bir şey BU ÜLKEDE İMKANSIZ... çünkü belli bir rant var anadolu klüpleri ayaklanır işlerine gelmez

Ja TR basdan sona kadar hersey yanlis gidiyorki.

3-4 Takim Ligden TV den reklamdan falan paralarin cogunu aliyor ve Stadlari doluyor.

Kalan takimlar seyircisis Mac oynuyor amma Takimlara baksan adamlar dünyanin parasini ödüyorlar oyuculara ve bu Parayida buyük takimlardan cikariyorlar.

Her sene Gs , FB , Besiktas trabzon falan anadolu takimlardan 3-4 oyuncu aliyor ucuruk paralarla.

Butun sistem yanlisve avrupada takimlarin basarili olmasi icin yabanci siniri kalkmasi lazim cunkü ligimizde kaliteli Türk oyuncusu yok sayilir.

Ciksa ciksa 4-5 Ingiltere , Ispanyada oynuyacak kalitede adam kalani siradan oyuncu ve bu oyuncularla avrupada basari istiyorsun. IMKANSIZ.

Milli Takim her seyi gösteriyor zaten . Kac tene gurbetci falan var takimda amma üst düzey oyuncu arda , Selcuk ve emre haric yok . Kalani hepsi siradan topcu.

hamit hazırlık maçlarında oynamadı. odamı afrika kupasına gitti. yoksa sakat mı anlamadım:confused:

Pazartesi haberleri dolaşıyordu bugün Sneijder hakkında. Son gün Pazartesi diye.

Bence akıllarınca Milli Takımların yararı için ve dışarıya fazla para harcanmasın die yabancı sınırlaması yapıyolar ama bence tamamen saçma ve yanlış bir düşünce.

Kabul edelim ki, Almanyadaki bir avuç Türklerimizden yetişen futbolcular nerdeyse Türkiye ile yarışıcak düzeyde. Bu da gösteriyor ki, Türkiye'de futbolcu yetiştiremiyoruz. Zaten itiraf etmiyolar mı ben 30 yaşıma gelene kadar sahada nerde duracağımı bilmiyodum vs. Dahası şuan bile alt yapıdan gelen futbolcular A takıma yükseldiklerinde saha da nerde duracağını, taktikleri vs bilmiyolar. Şimdi sen bu adamları nasıl kadroya al nasıl sahaya sür? Arda gibi çok yetenekli oyuncular olucak da, bu eksiklikleri başka şekilde kapatabilecek vs vs...

Ben yabancı sınırlamasının kalkmasının(belli kurallara göre) milli takım için daha yararlı olacağını düşünüyorum. Sebebine gelince, zaten oyuncu yetiştiren bir toplum değiliz, yetiştiremediğimiz için 3-5tane çıkanları da fahiş fiyatlarla 3büyüklere alıyoruz. Ve yurt dışına ne pahasına olursa olsun göndermek istemiyoruz. Gönderirsek yerine Türk oyuncu bulamıyoruz ki zaten. Örnek veriyorum Hakan Balta, Almanya'da yetişmiş bir sol bektir. Kim ne derse desin taş gibi solbekti. Kendisini geliştirermesi için önü açıktı. Ama rakibi olmadığı için, Türkiye'de benden iyi türk sol bek yokki havasına kapıldı ki haklıydı. Çalışsa da forma onun, sahada yürüse de forma onun. Eee bu adam gelişir mi? En kötü formuyla bile emin ki takıma girecek...

Yani eğer yabancı sınırlaması olmazsa, hem şuan elimizdeki Türk oyuncular daha fazla çalışmaları gerekicek takıma girebilmek için, bu da onların formunu ve tekniğini geliştirecek ki, belki takımlarımızda az sayıda Türk olacak ama hepsi de kaliteli oyuncular olacak böylece Milli takımın kalitesi yükselcek.

Diğer konu, üstte bahsettiğim gibi, sınırlama olduğu için Türk oyuncuları yurt dışına gönderemiyoruz. Sınırlama kalkarsa onların da daha 18-20 yaşlarında bile yurt dışı transferi gerçekleştirebilecekler kolayca. Tabiki gittiği yer önemli. Eğer doğru tercihler yapabilirlerse gelişim süreçlerini inanılmaz hızlandırırlar ve kendilerini inanılmaz geliştirirler. En basit örneği, Arda Turan. Emin olun ki bizden giden Arda ile ordaki Arda gerçekten çok farklı. Bu da Türkiye ile İspanya arasındaki farkı ortaya koyuyor zaten.

Bir de alt yapı olayı var ama hiç ona girmiyim zaten...

Yani özet olarak;Yabancı sınırlamayla Milli Takımın başarısını artıracaklarını düşünüyorlar ama bence düşürüyorlar. Milli Takımın kalitesinin artması için yabancı sınırlaması belirli şartlar ile kaldırmak gerekiyor. (Örn; İngiltere olduğu gibi oyuncuların Milli takımlarda oynama şartı vs.)

Her yöne istedigin gibi cekersin bu tartismayi,

Konu yabanci sinirlamasi ile hic alakasi yok. Alt yapi diye hic birsey yok Türkiyede... Yani bilmiyorum ben Hollandada dogdum ve büyüdüm ve burdan yetenegin cikmasi yani mantik hesabi.... Almanlar bile Hollanda futbolundaki alt yapi kurulusunu kullanmaya gectiler Löw öncesi.

Türkiyede nasil bilmiyorum ama Hollandada su Sekilde olusuyor.

Ulusal en iyi takimlar misal 3 - 4 takim

en üst ligde bu 3-4 takimin dahil oldugu ligde 18 takim

Ardindan 2. lig 18 takim

Bu takimlarin hepsinin alt yapisi sagdan soldan toplanmis oyunculardan olusur.

Bu profesyonel liglerin altinda amatör takimlar var. bunlar da cesitli amatör liglerinde oynuyor bu takimlar bile sagdan soldan kendilerinden daha düsük liglerde oyniyan takimlardan oyuncular ariyorlar scouting yapiyorlar iste..

bu kim bilir 1000 den fazla amatör takimlarinin hepsinin en az yas grublarina göre en az 2ser takimlari var F E D C B A yas grublarina ayriliyor.

Bu scouting olayi hollandada yani her yere uzaniyor... bilmem neyin köyünde oyniyan Johan bile bu sekilde eger iyi oynarsa takip altina düsüyor bir üst kademeye atliyor burda da iyi olursa bir üst veya iki üst kademedeki takim bu oyuncuyu almaya calisiyor..

Bir sürü karma takimlari var Bölgesel, sehir, Il, yas gruplarindan taaa ki secim gruplari olusur..

Yani bu 4 büyük takim taaaaa bilmem kac bin oyuncudan secme imkani oluyor, Türkiyede böyle bir sistemin oldugunu olmadigini bilmiyorum ama bu altyapi organizasyonu olmadigini cok iyi biliyorum.

(örnegin benim kaldigim Apeldoorn kenti nüfüsü 160 bin civari, etrafdaki köyleri de alin etti 200 bin nüfüs sirf bu kentte bile 15-20 amatör kulübü var etraftaki köyleri de dahil etsen kolaylikla 30-40 amatör kulübü olusur 30 külübten her yas kademesinde 2ser takimdan en az 880 tane genc oyuncu secme ve begenme imkanin olusuyor. Ki bu ifade ettigim bölge Küzey Güney dogu bati yolculuk mesafesi en fazla 1 saat olur (uctan uca)

bu alt yapi Türkiyemizde kurulmadigi sürec alt yapi olayi hikayedir...

:Z3:

Ajax her zaman 4-3-3 oynar, baska taktik hayatta yapmazlar.. bir kac sene onlar da cöküntü yasadilar ama yine yavas yavas toparliyorlar.. bu sezon Sampiyonlar ligindeki maclarini izledinmi bilmiyorum ama yine bir sürü 18-19-20 yasindaki oyuncular sans buldu, ligde ise sirasiyla oynuyorlar.

Evet bende o bir kaç seneden bahsediyorum.. :asd:

SON DAKIKA

66438_10200185732793547_742570700_n.jpg

Son 2 günde gelişmeler nedir arkadaşlar, var mı güzel haberler biraz uzak kaldım da.

Her yöne istedigin gibi cekersin bu tartismayi,

Konu yabanci sinirlamasi ile hic alakasi yok. Alt yapi diye hic birsey yok Türkiyede... Yani bilmiyorum ben Hollandada dogdum ve büyüdüm ve burdan yetenegin cikmasi yani mantik hesabi.... Almanlar bile Hollanda futbolundaki alt yapi kurulusunu kullanmaya gectiler Löw öncesi.

Türkiyede nasil bilmiyorum ama Hollandada su Sekilde olusuyor.

Ulusal en iyi takimlar misal 3 - 4 takim

en üst ligde bu 3-4 takimin dahil oldugu ligde 18 takim

Ardindan 2. lig 18 takim

Bu takimlarin hepsinin alt yapisi sagdan soldan toplanmis oyunculardan olusur.

Bu profesyonel liglerin altinda amatör takimlar var. bunlar da cesitli amatör liglerinde oynuyor bu takimlar bile sagdan soldan kendilerinden daha düsük liglerde oyniyan takimlardan oyuncular ariyorlar scouting yapiyorlar iste..

bu kim bilir 1000 den fazla amatör takimlarinin hepsinin en az yas grublarina göre en az 2ser takimlari var F E D C B A yas grublarina ayriliyor.

Bu scouting olayi hollandada yani her yere uzaniyor... bilmem neyin köyünde oyniyan Johan bile bu sekilde eger iyi oynarsa takip altina düsüyor bir üst kademeye atliyor burda da iyi olursa bir üst veya iki üst kademedeki takim bu oyuncuyu almaya calisiyor..

Bir sürü karma takimlari var Bölgesel, sehir, Il, yas gruplarindan taaa ki secim gruplari olusur..

Yani bu 4 büyük takim taaaaa bilmem kac bin oyuncudan secme imkani oluyor, Türkiyede böyle bir sistemin oldugunu olmadigini bilmiyorum ama bu altyapi organizasyonu olmadigini cok iyi biliyorum.

(örnegin benim kaldigim Apeldoorn kenti nüfüsü 160 bin civari, etrafdaki köyleri de alin etti 200 bin nüfüs sirf bu kentte bile 15-20 amatör kulübü var etraftaki köyleri de dahil etsen kolaylikla 30-40 amatör kulübü olusur 30 külübten her yas kademesinde 2ser takimdan en az 880 tane genc oyuncu secme ve begenme imkanin olusuyor. Ki bu ifade ettigim bölge Küzey Güney dogu bati yolculuk mesafesi en fazla 1 saat olur (uctan uca)

bu alt yapi Türkiyemizde kurulmadigi sürec alt yapi olayi hikayedir...

Alt yapı olayını belirttim ama özellikle yazmak istemedim çok çok çok uzun mesele. Hadi alt yapıyı getiriyorum demeyle gelmez alt yapı. Aileler futbola göndermek istemiyolar çocuklarını, bırak onu beden eğitimi dersini gereksiz görüyolar vs vs... O konuya girince çıkamazsın zaten...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt