Transfer Nöbeti (ARŞİV 7)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

Asaletin Yeter ‏@uA1905od

Bugünkü görüşmeden sonra bana gelen son bilgiye göre AB statüsü konusunda anlaşılmış iki hafta içinde kabul edicek TFF.

gelsin naniler ibrahimovicler kolarovlar rooneyler ronaldolar messiler:f50::f50::allecto::allecto::f50::f50::f50::allecto::allecto::allecto::yoji::yoji::yoji::yoji:

Sahtekar Duyumcu ‏@Yokboylebirhesap22 dk

@Yokboylebirhesap AB serbest kaliyor , Nani geliyor , Mikel anlasildi , Ibrahimovic karisindan izin alinacak , Haluk Ulusoy basa geliyor , Arda donuyor ..

Inanan varmi :o ( Yoktur insallah cunku uydurdum ) Her Twitterda yapan kisi gibi .

bu tff verse verse 3 tane çift pasaportlu olmayan ab vatandaşı ülke oyuncusuna yedek klübesinde oturma hakkı verir

Bu Asaletin Yeter'i hepinizden önce ben biliyorum. Nasil yüzsüz biri oldugunu da biliyorum. Gecen dönem da bir kac kez 'dediklerim cikmaz ise hesabimi kapatacam' gibi seyler yazmisti. Tutmadi ve hala kapatmadi.

Sizde inanmaya devam.

Ya iste bu mallara inaniyorsunuz. Simdi gercekten böyle birsey olursa ben bildim moduna girecek ama burdan salladigi net belli oluyor. Anlasildi da iki hafta ne alaka ve sen nerden biliyorsun gününe kadar hey allahim ya.

Abi inanmamızın nedeni Haluk Yürekli'nin de bu arkadaşa çok güvendiğini söylemesi ve ciddi gerçekten iş bilen 1-2 kişiden biri olması yoksa sağdan soldan bulduğumuz birisi değil :yenieek:

Yav arkadaşlar inanmayın AB statüsü verirsen ona sınırlama getiremezsin ne komik şeyler ya bunlar.

Muslera

Eboue Semih Chedjou Carlinhos

Melo/Gökhan Selcuk

Nani Sneijder Arda

Burak/Drogba
​

iyide ab üyesi olmadan ab statüsünü neye dayanarak istiyoruz biz

1.

Avrupa Konseyi'ne üye olan ve aralarında Türkiye, Rusya, Sırbistan, Gürcistan veAzerbaycan'ın da bulunduğu 47 Avrupa Konseyi üyesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin yargı yetkisini tanımaktadır. Mahkeme, Fransa'nın Strazburg şehrinde bulunmaktadır.

2.

Bosman Kuralari ile bu Avrupada devreye girdi. 2003 Kolpak Kuralari ile sadece AB ülke/oyuncu degil, AB ile temas, veya bi antlasma olan Ülkeler/Oyuncular icin de gecerli. Ankara antlasma ile bu Kolpak Kuralarina hak elde etdik.

Bundan faydalanip Nihat Ispanyada AIHM'e basvurup kazandi. Ispanya'da yabanci olarak sayilmadi. AB vatandasi olarak gözükdü ve kontenjan dan yer almadi. Yani AIHM bize hak tanidi, Kolpak Kuralindan faydalanmayi.

Simdi bize onay vermez ise, bi nevi kendi kararini ihanet eder, hukuki acidan.

Buda AIHM'de nerdeyse imkansiz.

daha cok bilgi:

[GG]Ankara Antlaşması diyor ki…

Verdikleri dilekçenin AB üyesi ülkelerde yaşayan futbolcuların, Türk statüsünde oynaması hakkında olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Doğan şunları söyledi; "AB ile Türkiye arasında devletler arası antlaşmalar var. Anlaşma değil antlaşma diyorum özellikle. Bunlara tüm kurumlar bağlı. Gümrük Birliği de bunun sonucudur mesela. Şimdi burada da buna benzer bir durum var. 12 Eylül 1963 yılında AB Ekonomik topluluğu ile Ankara antlaşması imzalandı. 1970'de sanıyorum 19 Aralık'ta da ek protokol imzalandı. Mealen bu anlaşmaya bakarsak Ankara Antlaşması gereği ne Türkiye ne de AB ülkeleri vatandaşlarına uyrukluk dolayısıyla ayrımda bulunamıyorlar. Örnek verecek olursak Türkiye'de sadece petrol sektöründe sadece Türk vatandaşlarının çalışmasına izin veriyor varsayalım; ama buna rağmen 1963 protokolü ve ortaklık konseyi nedeniyle, AB vatandaşlarını da bu sektörde Türk vatandaşı gibi değerlendirmek zorundasın. Bu ayrımcılığı AB vatandaşı için yok etmek zorundasınız. Bunun karşılığı da aynı şekilde. Futbolda Nihat Kahveci kararı da bunun örneği".

"Nihat Kahveci kazanmıştı.."

Kahveci'nin bu hakkı elde etme sürecinden bahseden Doğan, "Nihat İspanya Futbol Federasyonu'na ‘benim ülkemle AB arasında bir antlaşma var ve beni yabancı değil AB statüsünde kabul etmeniz lazım' dedi. İspanya Federasyonu ret etti, sonra oradaki spor mahkemesine başvurdu, o da anlamadı. Bu konu Devletler Hukuku'nu ilgilendirdiği için algılamak da kolay değil. Nihat sonra Avrupa Adalet Divanı'na başvurdu. Ve ihtisas alanı bu tip konuları çözmek olan Avrupa Adalet Divanı da; "Nihat haklıdır, Türkiye ile AB arasında bu konuda imzalanan 3 belge vardır, özellikle Ankara antlaşmasının 10. Maddesi bunu söylüyor" demiştir. 11. Maddede ise Türkiye aynı hakları AB vatandaşlarına sağlamayı vaat ediyor. Türkiye ile AB arasında böyle bir anlaşma var ve size ‘ayrımcılık yapamazsınız' diyor" ifadelerini kullandı.

Nihat Kahveci dışında, İbrahim Kutluay örneği ve Rus oyuncuların da benzer bir antlaşması olduğunu vurgulayan Doğan şöyle devam etti; "Hükümetimiz yıllardır serbest dolaşım için, vizesiz gitme gibi konular için çalışıyor. Bunların hepsi bizim talep ettiğimiz haklar. Konu Avrupa Adalet Divanı'na yansıyınca Türkiye lehine karar çıkıyor. Hollanda, Almanya, Fransa'da ve bir çok AB ülkesinde bunun örnekleri var. AB mahkemeleri bu konuda net bir tutum içindeler".
[/GG]

su yabancı sınırına bır federasyon bır de azize karsı cıkıyor.Fenev taraftarları bıle yonetımının destekledıgı olaya karsılar.Serefısz herıfler appıah sozlesmesını ıptal edemedıklerı ıcın 6+1 cıkartmıslardı federasyona

Abi inanmamızın nedeni Haluk Yürekli'nin de bu arkadaşa çok güvendiğini söylemesi ve ciddi gerçekten iş bilen 1-2 kişiden biri olması yoksa sağdan soldan bulduğumuz birisi değil :yenieek:

Kendisi bu dönem'e göre yorum yapiyor ozm. Ben Asaletin Yeter'i gecen dönemlerden biliyorum.

Fener'in 11 yabancısı var.Yabancı forvet de düşünüyorlar.Etti 12.Yobo ve Krasic bizim Elmander'le Riera gibi gitmek istemiyor.Onlar da pek rahat sayılmaz.Bence AB işi olabilir.Ya da 6+2+2 olabilir.Eskişehir,Gençler ve Kasımpaşa'nın da baya yabancısı oldu.6+0 olmayacak bence.

Çıldırıcam ya.Yabancı sınırı varken sen Selcuku oynatma mıllı takımda.2-3 mac sonra de ki oyuncu yetısmıyor yabancı sınırlaması olmak zorunda.

Ayrica su kadar da söyliyorum size; Asaletin Yeter bu forumdan yanlis bilmiyorsam.

Baska birsey de demiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt