Transfer Nöbeti (ARŞİV 7)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
olay belli almeida kesin bizde diyorum son gun kımı bulacaz napalım buna razı olalım yalnız cok para verıp tarıkı almaya razı değilim şikeci takımdan

Günlerdir nöbetteyiz olmuyo beyler bide uyumayı deneyeyim bakayım hepinize iyi geceler.

Benim tanıdım Ünal Başkan Almeida yı almaz

* LG G2 Tapatalk *

serbest, kiralik/gözden cikarilmis adamlar gelir bu saatten sonra.

Bir ara yine böyle son gün müthiş adamlar bizle geçiyordu, Cris gelmişti.Ondan önceki sene de yine böyle boş beleş birini almıştık. Temkinli olun derim yine bir Galatasaray son gün ritüelinde olabiliriz. Almedya'yı alıp transferi kapatacağız gibi.

Bu akşam oynadığımız sistem hakkında forumda neler yazıldı takip edemedim, hazır bomboş oturuyorum.İşim gücüm de yok bir analizini yapayım.

Öncelikle dizilişe bakalım:

-------------------Muslera-------------------

Veysel----Chedjou----Semih----Hakan

----------Selçuk----Yekta----Melo--------

--------------Sneijder---Bruma-------------

----------------------Burak--------------------

Sistem gayet iyi düşünülmüş, Fenerbahçe maçında neyi doğru yapamadıysak bu sefer yapabilelim diye özenle hazırlanmış.

Selçuk, Yekta, Melo orta sahada savunurken üç tane ön libero gibi hücum sırasında ise kendi çizgilerinde serbest ancak ileriye çıkarken en az birisi geride emniyet alacak şekilde oynadılar.Sneijder ve Bruma ise kendilerine has özel yeteneklerini rahatça kullanabilsinler diye 3'lü orta sahanın önünde serbest bırakılmışlardı. Yani zannedildiği gibi klasik bir 4-3-1-2 falan oynamadık.Zaten oynasak muhtemelen puan çıkartamazdık.Oyuncuların özellikle orta sahaların sıkı sıkıya bağlı oldukları mevkileri yoktu.Aslında Prandelli, Fenerbahçe maçında takımı 4-2-3-1 dizmiş, savunurken kendi yarı alanında kapalı ve sıkı bir savunma anlayışında top kapıldığında ise özellikle orta 4'lünün iki kanatının mevkilerini hızla terk ederek topla veya topsuz alanda hızla rakip savunmanın arkasına yapacağı koşularla tehdit yaratmaya çalışmıştı.Takımda henüz bu kadar sistemli futbol oynayabilecek bir ortam olmadığından Prandelli sezona da iyi başlamak için sistemini ufak değişiklikler ile revize edip 3 puanı Bursa'dan çıkartmayı bildi.Galatsaray gibi Avrupa'da hiçbir maça favori çıkamayacak takımların savunmalarını ileride kurmaları açıkça intihar olacağından, Prandelli Galatasaray'a kapalı savunma kurgusunu öğretiyor.

Savunmayı geride kurmak ve iki 4'lü blok kurmak dahi Türkiye alt yapısı almış oyuncular için çok büyük bir gelişim olduğundan henüz bu sistemin, aslında organize, göze savruk gelen kontralarına uyum sağlamaları da pek kolay olmasa gerek.Üzerine Galatsaray gibi son birkaç sezonunu ileride savunma ile çılgınca hücum ederek geçirmiş oyunculara bu sistemi öğretmek adeta deveye hendek atlatmaktır.Prandelli de bunu bildiğinden takımını savunurken sadece 7 kişi ile geriye yaslayıp, kapılan topların bir şekilde Sneijder, Bruma veya Burak'a ulaştırılmasını sağladı.Sistem ilk yarı Bursa'nın direncini kırmayı başaramadı ancak gol de yemedi.İkinci yarıda ise Burak kendisini de aşarak attığı bir pas ile takımının kontra atağının hem başlatıcısı hem de bitiricisi olmayı başardı.

Prandelli bundan sonra takımına 4-2-3-1'i geride sağlam durup, ileriye hızlı, az adamla ancak etkili çıkmayı öğretmeyi çalışarak geçirecektir.Uyum sağlayamayan oyuncuların belki yeri değişecek, yeni transferlerde bu sisteme göre yapılacaktır.Allah kendisini yardımcısı olsun.İtalya'ya hücum etmeyi öğreten adam acaba Türkiye'ye savunma ile hücumu aynı anda yapmayı öğretebilecek mi bakalım.

En iyisi bi' duyum ortaya çıktı mı biz üstünde fazla durmayalım. Song'un üzerinde durduk, sonuç: West Ham'da. Şimdide Mbia'da duruyoruz o da gelmeyecek gibi bi' his var içimde. :D

O değilde, Doumbia'lar; Pato'lar konuşuldu. Eğer bunun sonucunda Almeida alınırsa ben birşey demiyorum artık.

herhalde herkese iş atıyor yönetim, en ucuz olanı kapacaklar. dahiyane plan...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt