Transfer Nöbeti (ARŞİV 8)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dursun Özbek sizin olduğu kadar benim de içimi kararttı ama bu karartmayla Riekerinke haksızlık etmeniz hoş birşey değil.

Bir tarafta Türk tarihinin en büyük hocalarından biriyim diyen diğer tarafta benim geçen sene 3 kupam vardı diyen takımı ikinci yarının ortasına kadar rezalete çevirip bizi bitiren 2 tane egoistin elinden 55'te kondisyonu biten takımı alıp tüm oyuncuların performanslarını üstüne koydurdu kendi gerçek performanslarını göstertti.(Carole,Podolski,Denayer,Gümüş vs

Kaç fark yiyeceğimizi konuştuğumuz derbi maçlarında bi beraberlik (ki hakem buz gibi golü vermedi staddaydım) , bi kafa kafaya güzel bi maç ama mağlubiyet bir de kupa kazandırdı. Ki çoğumuz 10.falan olmayı beklerken 5.lik kıl payı kaçtı.

Tamam bencede bu adam altyapıdan çok iyi oyuncular çıkartabilirdi ama altyapıdan Semih ve Emreden sonra gerçekten hiç kaliteli oyuncu çıkmadı mı? Yoksa çıktı da hiç şans alamadıkları için biz mi farketmedik? Biz gözümüzün önündeki gençleri farkedebilsek Serdara o parayı bayılmak yerine çoktan Korayın üstüne giderdik belkide veya Emrecanın. Hala Semih oynuyor.

Oyuncu değişiklikleri ( yardımcı olarak Ayhan bence yardımcı olacaktır bu konuda ) ve yönetimin olmayacak her transferi Riekerink veto etti açıklamasıyla onun üstüne bırakacak olması benim de canımı sıkıyor , ama siz bu adam varken teknik direktörsüz vesaire derseniz yönetim hayli hayli parmağında oynatır onu da bizi de.

Haftaya başkandan iki bayram arası transfer olmaz açıklaması bekliyorum..

oyuncular kendi aralarinda sinerji yaratmadikca ne kadrolara ne hocalar geldi gitti .. del bosque ,aragones, tigana ,schuster , rijkaard, denizli .. dusunsek daha da cikar

herkes elmanderli seneyi hatirliyor ,ama ben 92 den beri futbol izlerim , 83 puan alan 2006 daki gibi bir forvet hattim olsun isterim , hem cok yese de atan , hem hucum oynadigi icin keyif veren seyirci ceken ..

fakat ayni takim sonraki sezon 30 puan az alabildi gercegi de var

vefasizlik seyircide pek yok ama seyircide de olayi spor gibi gorme yok malesef , bu yonumuz hic gelismedi

5-6 sene sampiyon olamasak bile "bu bir oyun" diyemiyoruz .. diyenler var ama azinlikta .

norvec ikinci ligindeki bir takimi , ingiliz championship seviyesinde bir takimi inceleyin , onlarin seyirci reaksiyonlarini , demek istedigimi anlarsiniz
Saçmalık. Evet olayı spordan çok daha ötesine taşıdığımız doğru, ama verdiğin örneklerin bunla alakası yok. 5-6 sene şampiyon olamazsak bunun sebebi kötü yönetimdir. Kötü yönetim de eleştirilir. Ha iyi yönetilip, elimizden geleni yapsak ama gücümüz yetmese, bu dediğine katılabilirim ama böyle bişey olmadığı da ortada.

Türk taraftarları genel anlamda pek beğendiğim söylenemez ama bu örneğin de alakasız. Norveç 2. ligdeki bir takımın, yahut Championship'teki bi takımın potansiyeli en az 20 milyon taraftarı olan bi "kültür"ün potansiyeliyle aynı değil. Onlar ufak şeylerle mutlu olmayı bilirler, biz potansiyelimizi bilip buna göz göre göre ulaştırılamadığımızı görünce tepkimizi ortaya koyarız.

potansiyeli yuksek olan arsenalin kac sene sampiyon olamamasina ragmen ayni td de israrci oldugunu , benzer bir durumun bizde olsa siranin bunca sene antrenore gelmeyecegini ,seyircilerin 10 seneyi askin katlanacagini dusunuyor musunuz ?

ayni seyleri bir baska buyuk united in ilk donemindeki ferguson ornegi ile de percinleyebilirim

selçuk-sneijder yanyana oynasın başka orta saha alınmasın :oley:zhehezhehahaha:oley:

oyuncular kendi aralarinda sinerji yaratmadikca ne kadrolara ne hocalar geldi gitti .. del bosque ,aragones, tigana ,schuster , rijkaard, denizli .. dusunsek daha da cikar

herkes elmanderli seneyi hatirliyor ,ama ben 92 den beri futbol izlerim , 83 puan alan 2006 daki gibi bir forvet hattim olsun isterim , hem cok yese de atan , hem hucum oynadigi icin keyif veren seyirci ceken ..

fakat ayni takim sonraki sezon 30 puan az alabildi gercegi de var

Senin bir sistemin varsa moral motivasyon gibi şeylerden etkileneceğin 1-2 senedir. Biz bir sistemimiz olmamasına rağmen yine iyi gidiyoruz. Büyük takımlara baktığında özellikle milli takım düzeyinde bu daha iyi ortaya çıkıyor Almanya İtalya İspanya hatta Hırvatistan Çekler bunu oynar şunu yapar diyebiliyoruz. Oturmuş bir anlayışları oyun yapıları var isimler hocalar değişiyor ama sistem aynı. Lig takımları düzeyinde sevilla atletico barca juve hatta doğu bloğu ülkelerinin takımları. Bununda karşılığını her turnuvada yer almak hep vitrinde olmakla alıyorlar. Kadro kalitesi ve motivasyonda işin içine girince derece geliyor haliyle.

Fatih Terim'i isteyen arkadaşlara kızmamda ki sebep buydu işte. Hoca iyi hoş başarıyı getiriyor ama 3 dönem geçirdik başarılar hep günlük uzun seneler yönetmesine rağmen kalıcı birşey bırakamadı. O yüzden hem yönetim hem hoca hem alt yapı olarak sistem oturtmaya yönelik bir adım atmalıyız. Çözüm çok uzaktada değil git Almanya Milli takımını incele Dortmund u incele adamlar bataklıktan cıkıp geldiler. Ne olduğuna bak gerekirse profesyonel destek al.

Turnuva turnuva diye milleti oyalayıp B planı hazırlamaktan aciz olsunlar, altyapı için getirdikleri adamı "teknik direktör" yapsınlar, anlamsız transferlere milyonlar saçıp esas gerekli transferleri yapmasınlar, başarısızlık bas bas ben geliyorum diye bağırsın fakat taraftar sesini çıkarmasın.

Çünkü medeniyet bunu gerektirir.

Kuzey ülkeleri <3

Evet mert ,bir de sporda mali kriterler disinda baska seyler de var , hirvatlardan referans vermissin , guzel bir detay var . hirvatlarla milli takim duzeyinde 1996-2008-2012-2016 da yani 4 farkli donemde eslesmisiz

4 macin birinde istedigimizi almisiz mucize sekilde yenik duruma dusup mucize sekilde esitlemisiz , ama 4 macin da ortak bir yani var , hepsinde pozisyon zenginligi ve oyun olarak ezilmisiz

buradan ne cikar ? hirvat ulkesi milli kaynaklarini bize gore cok daha iyi kullanmis .

peki biz bir hirvat takimi ile eslessek sevinmez miyiz avrupa arenasinda ? italyan , fransiz, ispanyol cikmadi diye zil takariz

neden ? cunku biz de dis kaynaklari daha aktif kullaniyoruz , transferlerimiz ,yatirimlarimiz ... bu yuzden de bilancolarimizda bu farki borc hanesinde goruyoruz .. bir de butcesi bizden de buyuklerle yarisa girince ipin ucu iyice kaciyor

potansiyeli yuksek olan arsenalin kac sene sampiyon olamamasina ragmen ayni td de israrci oldugunu , benzer bir durumun bizde olsa siranin bunca sene antrenore gelmeyecegini ,seyircilerin 10 seneyi askin katlanacagini dusunuyor musunuz ?

ayni seyleri bir baska buyuk united in ilk donemindeki ferguson ornegi ile de percinleyebilirim
Aynı hocada ısrarcı olmaları kulübü yönetenlerle alakalı, taraftar tepkili. Ve bu adam Arsenal'in en büyük başarılarından biri olan "Invincibles" sezonundaki hoca olmasına rağmen rahatlıkla "WengerOut" diyebiliyorlar. Wenger sadece futboldaki üstün hocalığından değil, kulüp yöneticilerinin istediği bütçede çalışması ile de takımın başında kalıyor devamlı. Gelecek yeni bir hocanın 150-200m£ transfer bütçesi isteyeceğini kulübün cimri (lafın gelişi) yöneticileri de biliyor zira.

Ferguson örneğin komik olmuş. United Ferguson gelene kadar 7 şampiyonluğu olan bi kulüptü. Liverpool'un 16, Arsenal'in ve Everton'ın 8, Aston Villa'nın 7 şampiyonluğu vardı.

Açıklamayı tam okusaydın bari %80 bize %20 Emlak konutaymış. Arsa değeri toplam 520 milyon Tl imiş yani bize en kötü ihtimalle alacağımız para lakin ihaleye çıkıp bu projeler ile 1.5 milyar Tl gelir bekleniyormuş. Yani beklenen gelire göre hesapladığımızda bize 1.2 Milyar Tl kalıyor eğer dendiği gibi yanında stad tapusuda varsa gayet iyi tabi kendimiz yapsaydık yüksek ihtimal daha fazla kazanırdır buda gerçek.

Aynen yapan adamlar zaten para almayacak babalarının hayrına yapıyorlar. Miktar ortada 2bin falan deniliyor konut dediği de villa ki bugün ortalama bir villanın ederi bellidir. Sana 1.2 milyar lira vermeleri için oradan 6-7 milyar lira kaldırmaları gerekir ki villa başı 3 milyon liradan satılması gerekir.

Belki olur bilinmez ama bana imkansız geliyor. Ayrıca hadi diyelim 1.2 milyar lira kalsın bu para bugün, bu yıl falan gelmeyecek minimum 3 senesi var sadece bitmesi için satış falan 5 sene en az mevcut kafayla senede 200 milyon lira zarar yapılan yerde sen düşün.

Dediğim gibi eğer anlaşma kabul edilirse ilk iş sıfır faizli devlet bankası tarafından borcun taksitlendirilmesi olmalı. O 1.2 milyar liranın anca o zaman bir değeri olur. Yoksa 5 senede kulüp 500 milyon lira faiz ödeyecek ve borç aynı kalacak. Sadece taksit ödeyerek borcun 3te birini sıfırlama imkanın bile var.

Arsa senin arkanda taraftar gücüde var istersen mevcut borçla 10 sene daha sürdürülebilir bir hayat yaşanır. Satmaya veya değerlendirmeye ihtiyacın yok aslında. Elindeki fırsatları iyi değerlendirmek gerekir.

Kafa çalıştırılırsa 5 sene gibi bir süreçte bu kulüp avrupa çapında bir fubol kulübü olur aksi taktirde borcu sıfırlar üzerine 2 senede yine 200 milyon lir borç yapar nalları dikeriz. Tüm bunlar için dürüst başkana sahip olmalıyız. Taraftarın düşündüğünün 10da birini düşünen biri çıksa şuan çok farklı şeyler konuşuyor olurduk.

kadronun tamamına yakını yabancılardan kurulursa belki ozaman riekerink iş yapar

cünkü yerli oyunculardan istisnalar haric iş disiplini ve iş ahlakı 0'a yakın temel sorunda bu

Dursun Özbek sizin olduğu kadar benim de içimi kararttı ama bu karartmayla Riekerinke haksızlık etmeniz hoş birşey değil.

Bir tarafta Türk tarihinin en büyük hocalarından biriyim diyen diğer tarafta benim geçen sene 3 kupam vardı diyen takımı ikinci yarının ortasına kadar rezalete çevirip bizi bitiren 2 tane egoistin elinden 55'te kondisyonu biten takımı alıp tüm oyuncuların performanslarını üstüne koydurdu kendi gerçek performanslarını göstertti.(Carole,Podolski,Denayer,Gümüş vs

Kaç fark yiyeceğimizi konuştuğumuz derbi maçlarında bi beraberlik (ki hakem buz gibi golü vermedi staddaydım) , bi kafa kafaya güzel bi maç ama mağlubiyet bir de kupa kazandırdı. Ki çoğumuz 10.falan olmayı beklerken 5.lik kıl payı kaçtı.

Tamam bencede bu adam altyapıdan çok iyi oyuncular çıkartabilirdi ama altyapıdan Semih ve Emreden sonra gerçekten hiç kaliteli oyuncu çıkmadı mı? Yoksa çıktı da hiç şans alamadıkları için biz mi farketmedik? Biz gözümüzün önündeki gençleri farkedebilsek Serdara o parayı bayılmak yerine çoktan Korayın üstüne giderdik belkide veya Emrecanın. Hala Semih oynuyor.

Oyuncu değişiklikleri ( yardımcı olarak Ayhan bence yardımcı olacaktır bu konuda ) ve yönetimin olmayacak her transferi Riekerink veto etti açıklamasıyla onun üstüne bırakacak olması benim de canımı sıkıyor , ama siz bu adam varken teknik direktörsüz vesaire derseniz yönetim hayli hayli parmağında oynatır onu da bizi de.

NE fark edecek ki çıksa bile sabri hamit gibi abileri yerne bu çoduklar 50 bin dolara satılacaklar. Çıkmasın daha iyi.

Fergusonun ilk senelerini inceler misin ? Oradaki sabirdan bahsediyorum , yani sen bana kuzey ulkelerindeki futbola bakis acisi ,taraftarlik bilinci ile ulkemizi mi kiyasliyorsun ? gonlun olacaksa biz daha iyiyiz diyim

arsenal wenger ornegimi kismen kabul etmissin ve daha da guzel noktaya getirip yonetim demissin , peki seyirci ya da oralarda "bunaklarin olmadigi" uyeler veya sirket ortaklari ,kimse direksiyonda ,neden o israri gosteren yonetimleri zirt pirt degistirmiyor ?

ben ulkemizdeki baslica sorunun seyirci oldugunu soylemiyorum , bizimki gibi bir yonetim elbette elestirilir ,gitmesi istenir , ama seyirci davranisi , spora bakis olarak ayni miyiz allah askina

Bu konuda zamanlamanin dogru olduguna inaniyorum ,nedeni ise basit

Riva ve florya butun borclari kapatip bir o kadar kar da biraksa FFP ye zerre etkisi yok bilindigi uzere . Bu yuzden hali hazirda her sene uefa nin FFP kiskaci olacagi icin zaten o buyuk borclari yapamayacak klupler .. cunku varliklarin arti bile verse , senelik kar zarar durumuna gore en zengin halinde bile ceza alabiliyorsun

bu yuzden borclari bu donemde sifirlayip ,faizlerden kurtulup , uzerine de uefa nin yukumluluklerini zaten yerine getirmek zorunda olacagindan tekrar borcu buyutemeyeceksin

model yanlis gelmiyor bana

kadronun tamamına yakını yabancılardan kurulursa belki ozaman riekerink iş yapar

cünkü yerli oyunculardan istisnalar haric iş disiplini ve iş ahlakı 0'a yakın temel sorunda bu

Riekerink'in başarılı olması için kendi taktiklerini uygulayacağı bir ortam gerekiyor.

Onun da olmayacağını biliyoruz.

Biraderlerden tut, teknik heyete getirmeyi planladıkları isimlere kadar bunların tamamı hocaya gerçekten hoca gibi saygı gösterecekler mi?

Yoksa sessiz, sakin oluşunu fırsat bilip gerçek hayatta futbol menajer mi oynayacaklar?

Cevap açık sanırım.

Bu şartlarda kovulmadan 10.haftayı görmesi bile başarı olur.

emenikenin fb ye para kazandirmamasi ,westham in opsiyonu kullanmamasi beni sevindirdi , nani yi de satamamalari iyi olur .. fakat emenike beni biraz endiselendiriyor , persie ,volkan ,emenike ,alper ..

bu tip forvet hatlari genelde basarili olur , gomez filan da giderse fb avantajli hale gelir bu sezon icin

emenike sorun filan cikarsa da yok pahasina kiralansa iyi olur

Hayırda arsenal manchester gibi örneklerin verilmesi bence komik. Adamların kazançları ortada her sene parasını basıp alıyorken senin mentaliten evladım kalsın 2 milyon euro alsın kafasında olup ardından batıyoruz diyebağırırsan taraftar tabiki isyan eder. Hayır premier ligden örnek veriyoruz adamların 4.sü bile ş.ligine direkt katılıyor senin özlem duyduğun yerde her sene varlar. Şampiyon olmalarına gerek yok.

Her sene para basalım 3.olsakta direkt ş.ligine gidelim. İstediğimiz oyuncular gelsin güzel oyun izleyelim varsın şampiyon olmayalım. Ş.liginde 2.turları çeyrekleri görelim her yıl ama şampiyon olmayalım. Oldun da ne oldu 4.yıldız goygoyuna komple kadronun içine edip min 100 milyon lira zarara girdin.

Sokaktan 1000 adam çevir bu iki fikri koy ortaya şampiyon olmanın goygoyundan bahset sonra ve sor hangisini istersin ezici üstünlük neyi seçecek gör.

tuna bu dedigini kabul edersek o zaman o seviyenin takimlari ile yarisma merakinda da olmamamiz lazim , bana uyar ,sorun yok , ama girdigin tum taraftar topluluklarinin 99% u ters fikir beyan edecektir

ama hedefler bla bla diyecektir .. yani iki ucu pis degnek bu ... premier lig seviyesinde olmadigimizi , hatta cok geride oldugumuzu kabul edip , ama onlarin birincileri ile ayni kategoride olmayi hedef secip ,bir de borc buyutmemek

bir yolu varsa hemen uygulayalim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt