Transfer Nöbeti (ARŞİV 8)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu konuda zamanlamanin dogru olduguna inaniyorum ,nedeni ise basit

Riva ve florya butun borclari kapatip bir o kadar kar da biraksa FFP ye zerre etkisi yok bilindigi uzere . Bu yuzden hali hazirda her sene uefa nin FFP kiskaci olacagi icin zaten o buyuk borclari yapamayacak klupler .. cunku varliklarin arti bile verse , senelik kar zarar durumuna gore en zengin halinde bile ceza alabiliyorsun

bu yuzden borclari bu donemde sifirlayip ,faizlerden kurtulup , uzerine de uefa nin yukumluluklerini zaten yerine getirmek zorunda olacagindan tekrar borcu buyutemeyeceksin

model yanlis gelmiyor bana
iyi de parayı hemen mi veriyorlar ortaklık deniliyor niye bu güne bakıp buna iyimser bakıyoruz ki. 5 sene zaten kafayı çalıştırsan ffpye girmez modern bir takım oluşturursun

Fergusonun ilk senelerini inceler misin ? Oradaki sabirdan bahsediyorum , yani sen bana kuzey ulkelerindeki futbola bakis acisi ,taraftarlik bilinci ile ulkemizi mi kiyasliyorsun ? gonlun olacaksa biz daha iyiyiz diyim

arsenal wenger ornegimi kismen kabul etmissin ve daha da guzel noktaya getirip yonetim demissin , peki seyirci ya da oralarda "bunaklarin olmadigi" uyeler veya sirket ortaklari ,kimse direksiyonda ,neden o israri gosteren yonetimleri zirt pirt degistirmiyor ?

ben ulkemizdeki baslica sorunun seyirci oldugunu soylemiyorum , bizimki gibi bir yonetim elbette elestirilir ,gitmesi istenir , ama seyirci davranisi , spora bakis olarak ayni miyiz allah askina

Ferguson'a sabredilmesi normaldi diyorum ben de zaten, anlamıyorsun ki. Ferguson gelmeden önceki şampiyonluğunu 19-20 yıl kadar önce kazanmış bi takımın Ferguson'a veya herhangi birine biraz olsun sabır göstermemesi için 2 nedeni olabilir. ManC, PSG, Chelsea gibi kulübe para akıtabilen zengin başkanlar, veya sihirli değnek.

Öyle bişey demiyorum, Türk taraftarını genel anlamda pek beğenmediğimi belirtmişim ama bu da belli ki beyninin process etmekte zorlandığı bi detay olmuş.

Arsenal'de kulübün "sahibi" var çünkü, yönetimden kastım o. Bizde kulübün sahibi değişiyor mu hiç? Hayır.

Spora bakışımız farklı tabi ki. Ama bizim İngilizler'den farklı olarak olayı sadece spor olarak görmüyor olmamızın sebepleri var. En güzel duygularla destek olduğumuz, dişimizden tırnağımızdan arttırıp (ki örnek verdiğin ülkelerdeki gelir/alım gücü daha rahat bize göre) maça gittiğimiz, farklı yollardan destek çıktığımız koskoca kulüpte ısrarla birilerinin cepleri dolsun diye saçmalıklar yapılıyorsa olaya sadece spor olarak bakamayız.

Ha durumun şöyle bi yanı da var. Hadi biz spor olarak bakamıyoruz, sporcularımız ne olarak bakıyor? Biri hamile göbeğiyle yedek kulübesinde hazırlanır, öteki video analiz seyretmez, diğeri çetecilikle meşgul olur vs vs... Seyircilerin olayı spor olarak görmesi için önce sporu icra edenlerin yükümlülüklerinin farkında olmaları gerekir ki seyircilere dil uzatılabilsin.

asporu izliyorum ,topuz ile meireless e toplam 19 milyon euro odemisler ... fayda ? takdirinize birakiyorum .. bu sekilde her klup batar

ffp ile bu konunun alakasi yok ama dolayli yoldan borclari sifirlamak ve tekrar sisirmemek icin mecburiyetleri firsata cevirme zamani denebilir

ffp olmasa belki borclar sifirlanip arazilerle , 2 sene sonra yine borc yapilabilirdi , ama simdi borclari sifirlasan bile tekrar 2 senede sisirecek hamleler yapamayacaksin ffp sebebiyle

kastettigim buydu , faizler cok yuksek , o acidan da faydasi olabilir

toplumun aynasi seyirciler de , yonetimler de .. bu ulkenin seviyesi ,citasi bu .. yoneticinin ,seyircinin ya da oyuncunun bundan farkli davranis sergilemesi beklenemez

hepsi ayni

Ya biz zaten 5-0 geriden basliyoruz. Hem ülke olarak cok saglam degiliz, para var ama bosa gidiyor, hemde yilda yaklasik 20-30 milyon faizlere tek ödüyoruz, bide su evlatlik yok mu.

Jose yi yolladik, daha 21 yasindaydi. Ama emre Colak a 25 yasinda ala genc yetenek diye diye bitiremedik (hele medya).
Ayni sey gio filan icin de gecerliyidi, bal yapmayan ari, sanki yasin filan cok bal yapti da. Evet bütün oyuncular burda yeni Ronaldo olacak hali yok, olmasi ihtimalli var iken, bizde niye sürünsün ?

toplumun aynasi seyirciler de , yonetimler de .. bu ulkenin seviyesi ,citasi bu .. yoneticinin ,seyircinin ya da oyuncunun bundan farkli davranis sergilemesi beklenemez

hepsi ayni
E o zaman "spor olarak bakamıyoruz" diye mızmızlanmanın da manası yok. Seyircinin olaya spor olarak bakması için gerekli ortam olsa idi haklıydın muhtemelen.

yonetim hatalari olmasa da spora spor gibi ,insana insan gibi , trafik e trafik gibi bakamiyoruz .. bu tesbiti yapmak hayatin icinde de cok ama cok kolay

hatta sunu soyleyim , paris ya da lille deki insana bakis ile nice teki bile ayni degil .. bu gerceklerle yuzlesmedikce spor arenasinda da car curdan , kavga gurultuden ,tatminsizlikten kurtulamayiz

hic bir organ tek basina suclu degil , ama hic biri de masum degil

Luis Nani'nin İspanyol ekibi*Valencia'ya imza atmasını bekleyen*Fenerbahçe,*Edin Viscatransferi için harekete geçti

Verstuurd vanaf mijn LG-H815 met Tapatalk

NE fark edecek ki çıksa bile sabri hamit gibi abileri yerne bu çoduklar 50 bin dolara satılacaklar. Çıkmasın daha iyi.

aynen onu diyorum iyi adam yetiştiriyo da ne oluyo , 50.000 lere ikinci lige gidiyor şansı varsa küme hattında oynayan ssl takımına gider. İbrahim Coşkun , Oğuzhan Kayar falan büyük potansiyeldi bu adamlar , nerdeler şimdi Donku o su busu kadar hangimiz değer gösterdik ki

Riekerinki altyapıya getirdiğin zaman üst takımda gönderdiği oyuncuları oynatabilecek hocan olmadıktan sonra neye yarar.

Gioların , Brumaların ,Pinoların istatistik yüzünden gittiği takımda 4.5M lik maks 3-4 gol atan Olcan ve UEFA dan hatta CL den eleyen Yasin nasıl kalıyor acaba yerlici değilse hocalarımız

Nederlander woest in Turkije: "Als ik mijn geld niet ontvang stap ik naar FIFA"

Donk param yatmassa fifa'ya basvuracam demis hollanda basinina eger fifaya bas vurursa cok kotu olur bizim icin. Kurtulmaliyiz bu beladan

Bu dursun sinan'ı 300 bin euro'ya satar birhan'ı 3 futbol topu + 2 tabak pilav karşılığında gönderir. Deniz Kadah'a yıllık 2.5 milyon euro verir

Nederlander woest in Turkije: "Als ik mijn geld niet ontvang stap ik naar FIFA"

Donk param yatmassa fifa'ya basvuracam demis hollanda basinina eger fifaya bas vurursa cok kotu olur bizim icin. Kurtulmaliyiz bu beladan

kaynakları fotomaç olmasın

Donk FIFA'ya basvurursa bizimkiler maç kasetlerini seyrettirip savunma yapmaya kalkar.

Ceza 2 katına çıkar.

Aynen yapan adamlar zaten para almayacak babalarının hayrına yapıyorlar. Miktar ortada 2bin falan deniliyor konut dediği de villa ki bugün ortalama bir villanın ederi bellidir. Sana 1.2 milyar lira vermeleri için oradan 6-7 milyar lira kaldırmaları gerekir ki villa başı 3 milyon liradan satılması gerekir.

Belki olur bilinmez ama bana imkansız geliyor. Ayrıca hadi diyelim 1.2 milyar lira kalsın bu para bugün, bu yıl falan gelmeyecek minimum 3 senesi var sadece bitmesi için satış falan 5 sene en az mevcut kafayla senede 200 milyon lira zarar yapılan yerde sen düşün.

Dediğim gibi eğer anlaşma kabul edilirse ilk iş sıfır faizli devlet bankası tarafından borcun taksitlendirilmesi olmalı. O 1.2 milyar liranın anca o zaman bir değeri olur. Yoksa 5 senede kulüp 500 milyon lira faiz ödeyecek ve borç aynı kalacak. Sadece taksit ödeyerek borcun 3te birini sıfırlama imkanın bile var.

Arsa senin arkanda taraftar gücüde var istersen mevcut borçla 10 sene daha sürdürülebilir bir hayat yaşanır. Satmaya veya değerlendirmeye ihtiyacın yok aslında. Elindeki fırsatları iyi değerlendirmek gerekir.

Kafa çalıştırılırsa 5 sene gibi bir süreçte bu kulüp avrupa çapında bir fubol kulübü olur aksi taktirde borcu sıfırlar üzerine 2 senede yine 200 milyon lir borç yapar nalları dikeriz. Tüm bunlar için dürüst başkana sahip olmalıyız. Taraftarın düşündüğünün 10da birini düşünen biri çıksa şuan çok farklı şeyler konuşuyor olurduk.
Aynen kardeşim,bugün satsak ve 500-600 milyon gelir elde etsek inaki 5 yıl sonra alacağım 1.2 milyardan daha değerli.Her yıl 120 milyon faiz ödüyoruz ama yıllar geçtikçe o borç da faiz de artar.Bugünün 10 lirası yarının 20 lirasından iyidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt