Transfer Nöbeti (ARŞİV 8)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

Fatih hocanın Hamit'i oynatmayacağını düşünenler var, bence Hamit kadroya ilk yazılması gereken futbolcudur, doğrusuda budur, 2 yıldır doğru düzgün futbol oynamadı, bu yıl sakatlıkta yaşamadı seneye çok iyi bir Hamit bekliyorum.

____________________Muslera___________________

Eboue_______Chedjou__________Semih____Carlinhos

____________________Hamit____________________

____________İnler_____________Selçuk___________

____________________Sneijder___________________

____________Drogba___________Burak____________

Ufuk

Gökhan

Sabri

Hakan

Emre

Aydın

Engin

Umut

çok sıkkınım bari bu gece telegol izlesekte şenlensek gerçifenere kapağı taktıktan sonra uefa daha bir izlenesi olacak ama

phc2y.jpg

bunu yeni gördüm. bu herifi daha anmayalim burda. şerefsiz lavuk:mad:

bu arada inşallah 1 temmuzda toplandığımızda GSTV yayınlar hergün çalışmaları izleriz kim iyi kim kötü... gerçigene 30 kişiyle başlarık sonra azalır

Fatih hocanın Hamit'i oynatmayacağını düşünenler var, bence Hamit kadroya ilk yazılması gereken futbolcudur, doğrusuda budur, 2 yıldır doğru düzgün futbol oynamadı, bu yıl sakatlıkta yaşamadı seneye çok iyi bir Hamit bekliyorum.

____________________Muslera___________________

Eboue_______Chedjou__________Semih____Carlinhos

____________________Hamit____________________

____________İnler_____________Selçuk___________

____________________Sneijder___________________

____________Drogba___________Burak____________

Ufuk

Gökhan

Sabri

Hakan

Emre

Aydın

Engin

Umut

bench PTT lik

valla transferden çok bu şikebahçenin cezasını sabırsızlıkla bekliyorum

Cenk Şahin Zonguldaklıdır kendisi tanıırım.Galatasaraya böyle bi şey yapacak karekterde ama çocukluğuna verin.

Beyler bi gelişme varmı ? Sınavdan yeni geldim de :o

Bu sene Amrabat, Sneijder, Burak ve Drogba patlamaları bekliyorum.

Cevap: Re: Transfer Nöbeti

Sırf şu cümlenden senin Carlinhos'u izlemediğini anladım. Ben Carlinhos'u senden fazla izledim diye boşuna üste çıkmaya çalışma.

Senin niyetini anlayamıyorum. Sürekli beni alıntılayıp kendini haklı çıkarmak mı istiyorsun ?. Saçma sapan argümanlar ile futbolcunun düz olduğunu ispatlamaya çalışıyorsun.

Yinede bir şeyler öğretirim ve bunları algılarsın diye cevap yazacağım.

Carlinhos yeri geldiğinde oyunu açacak şekilde uzun pas'da atar, dikine pas'da.

Bir bek oyuncunun kreatif oyuncu olması gerektiğini ilk defa duyuyorum. Kreatif oyuncular genelde hücuma dönük oyuncular olur.

Kimse Carlinhos'un üst düzey savunma oyuncusu olduğunu söylemiyor. Barça'lı Alves ve Real'li Marcelo'nun defansif yönleride çok iyi değil. Biraz uç bir örnek oldu ama genelde ofansif beklerin savunmaları, ofansif yönlerine göre daha kötü olur.

Ayrıca ileri çıktığında geri dönüşlerde zorluk çektiği doğru değil, tabi her ofansif bekte olabileceği gibi maç esnasında rakip kale çizgisinde olup takım kontraya yakalandığında anında yerinde olacaktır diye bir kural yok.

Birde bunun taktiksel bir nedeni de olabileceğini unutmayalım. Örnek olarak yine Marcelo'yu vereceğim. Marcelo (Brezilya milli takımı) ileri çıktığında onun kademesine Luiz Gustavo giriyor buda taktiksel bir nedenden dolayı. Hem Gustavo hem Marcelo aynı anda hücuma cıkması saçmalık olur zaten.

26 yaşına kadar Avrupa dışına çıkmamış saçmalığına gelince. Her oyuncu genç yaşta patlama yapacak diye bir kural yok. Eski Fluminense'li Mariano, Bordeaux'nun sağ beki 26 yaşından sonra Avrupa'ya gitti ve Fransa liginin en iyi sağ bekleri arasında gösteriliyor.

Bunun yanı sıra Andre Santos gibi defansif anlamda Carlinhos'tan daha kötü olan bir bek şikeciler tarafından tapılıyordu ve Türkiye liginde iş görüyordu. Carlinhos zeki bir oyuncu ve diğer takım arkadaşlarına göre daha çok göze çarpıyor. Bize gelirse eğer etrafında ki kaliteli oyuncular ile daha iyi performans gösterir. Carlinhos son iki yıldır çok ciddi bir gelişme kaydetmiş bir oyuncu ve kendini geliştirmeyede devam ediyor. Fatih hoca ile çalıştıktan sonra dahada iyi olur özellikle savunma yönünü dahada geliştirir. Çok iyi olan kondisyonunu Scott Piri ile mükemmel bir seviyeye çıkartır.

Ayrıca Nani ve Farfan sol kanatta sağ kanatta oynadıkları kadar etkili olamadılar hiç bir zaman. Nani ve Farfan takım savunmasına destek verebilecek tipte oyunculardan. Zaten tek forvete dönersek takım savunmasını daha iyi yaparız. Tabi 4312'den vazgeçersek.

Yazmak yerine biraz forumda yazılıp cizilenleri okusan diyorum. Özellikle benim izleyipte analizini yaptığım. Senin sözde "izleyip" kısıtlı yorum yaptığın Carlinhos başlıklarını incelesen.

Son olarak ben Carlinhos'un dünyanın en iyi sol beki olduğunu söylemiyorum. Sadece senin gibi körü körüne çok basit klişeleşmiş (düz oyuncu, geri gelmiyor, ezbere orta, 26 yaşında Avrupa'da oynamamış vs vs) gibi argümanlar kullanmıyorum. Sanki bana karşı bir nefretin varmış gibi bir şey seziyorum. Umarım anlatmak istediklerimi kavrayabilmişsindir.

Benim kimseye bir takıntım bir nefretim yok. işaretlediklerimi tekrar oku, yazdıklarını önce kendin kavra. + Tartışmak kadar doğal bir şey yok fakat seviyeyi düşürecek kelimeler kullanmadan.. Carlinhosa verdiğin örnek oyuncuların uç oyuncular olduklarını sende söylemişsin onun için yorum yapmıyorum. Carlinhosun bu forumda maçlarını izlemeyenlere ben maç linkleri dağıtıyordum izleyip fikir sahibi olsunlar diye. Şu sol bekten sol Açık'a geçme mevzusuna gelince. Geçenlerde seninle tartıştığımızda sen bir maçını izliyordun carlinin. O maçta kendin söyledin Carlinhos sol açığa geçti diye. Carlinhos her maç sol açık tamamlıyor maçları. çok kritik maçlar hariç.. Şu beğenmediğin defansif olarak Carlinhostan kötü dediğin adam bile kendini ispatlamış bir oyuncu. Nani Farfan takım savunmasına fazla destek vermeyen tipte oyuncular. Özellikle Farfan.

Ve son olarak bir soru.

Çok ciddi gelişme sağlayan bir oyuncuyu neden sadece biz istiyoruz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt