Re: Transfer Nöbeti
Adamı senden fazla izledim o konuda sıkıntı yok. Daha önce de bu konuda tartışmıştık seninle. söylediklerimi çarpıtıyorsun. Ezber bozan ortadan anladığın dağlara taşlara atıp son an da birinin vurması değil. Bu sonucu nasıl çıkardın bilmiyorum. atılan ortanın rakip savunmayı oyundan düşürmesi. ezber bozan orta veya pasın tanımı bana göre budur.. Carlinhos düz bir oyuncu. Asla Galatasaray ayarında bir takımda oynayabilecek kapasiteye sahip değil. Kreatif bir oyuncu hiç değil. Sola Nani / Farfan gibi bir oyuncu koyarsan Carlinhosun zaten eksik olan savunma özelliği iyice dibe vurur. Geri dönüşlerde çok sorunlu. Maçlarını izleyerek yorum yaptığını söylüyorsun. savunmanın solunu kapatmak için bizde ki Dany gibi oynayan bir stoperleri var. sürekli solda ki boşluğu kapatıyor. (Görmüş olmalısın) Bize kendini ispatlamış bir oyuncu lazım. 26 yaşına gelmiş ve hala brezilya liginde oynayan bir oyuncu kendini ispatlamamıştır. Eksiği olmayan bir oyuncu olsaydı bugüne kadar çoktan avrupaya açılmıştı. Yalan dolan haberlerle oyuncuya piyasa yapmaya çalışıyorlar. geçen yıl Milanın istediği söyleniyordu fakat Milan yalanladı ve ilgilenmediklerini söyledi. Carlinhos sol bekten çok sol açık oyuncusu gibi. Oynadığı maçların neredeyse hepsinde sol bek olarak başlayıp sol açık olarak bitirmiş bir oyuncudan bahsediyoruz. Sol'a bir bek alır kanattaki oyuncuyu çıkarır carlinhos o bölgeye geçer maçı açık olarak tamamlar. Kendi bölgesinde iyi oynayan bir oyuncuyu neden başka bölgeye çeksin ki bir TD? oynadığı bölgede sorun yaşar. daha iyi oynadığı bölgeye çeker. Düz mantık.
Sırf şu cümlenden senin Carlinhos'u izlemediğini anladım. Ben Carlinhos'u senden fazla izledim diye boşuna üste çıkmaya çalışma.
Senin niyetini anlayamıyorum. Sürekli beni alıntılayıp kendini haklı çıkarmak mı istiyorsun ?. Saçma sapan argümanlar ile futbolcunun düz olduğunu ispatlamaya çalışıyorsun.
Yinede bir şeyler öğretirim ve bunları algılarsın diye cevap yazacağım.
Carlinhos yeri geldiğinde oyunu açacak şekilde uzun pas'da atar, dikine pas'da.
Bir bek oyuncunun kreatif oyuncu olması gerektiğini ilk defa duyuyorum. Kreatif oyuncular genelde hücuma dönük oyuncular olur.
Kimse Carlinhos'un üst düzey savunma oyuncusu olduğunu söylemiyor. Barça'lı Alves ve Real'li Marcelo'nun defansif yönleride çok iyi değil. Biraz uç bir örnek oldu ama genelde ofansif beklerin savunmaları, ofansif yönlerine göre daha kötü olur.
Ayrıca ileri çıktığında geri dönüşlerde zorluk çektiği doğru değil, tabi her ofansif bekte olabileceği gibi maç esnasında rakip kale çizgisinde olup takım kontraya yakalandığında anında yerinde olacaktır diye bir kural yok.
Birde bunun taktiksel bir nedeni de olabileceğini unutmayalım. Örnek olarak yine Marcelo'yu vereceğim. Marcelo (Brezilya milli takımı) ileri çıktığında onun kademesine Luiz Gustavo giriyor buda taktiksel bir nedenden dolayı. Hem Gustavo hem Marcelo aynı anda hücuma cıkması saçmalık olur zaten.
26 yaşına kadar Avrupa dışına çıkmamış saçmalığına gelince. Her oyuncu genç yaşta patlama yapacak diye bir kural yok. Eski Fluminense'li Mariano, Bordeaux'nun sağ beki 26 yaşından sonra Avrupa'ya gitti ve Fransa liginin en iyi sağ bekleri arasında gösteriliyor.
Bunun yanı sıra Andre Santos gibi defansif anlamda Carlinhos'tan daha kötü olan bir bek şikeciler tarafından tapılıyordu ve Türkiye liginde iş görüyordu. Carlinhos zeki bir oyuncu ve diğer takım arkadaşlarına göre daha çok göze çarpıyor. Bize gelirse eğer etrafında ki kaliteli oyuncular ile daha iyi performans gösterir. Carlinhos son iki yıldır çok ciddi bir gelişme kaydetmiş bir oyuncu ve kendini geliştirmeyede devam ediyor. Fatih hoca ile çalıştıktan sonra dahada iyi olur özellikle savunma yönünü dahada geliştirir. Çok iyi olan kondisyonunu Scott Piri ile mükemmel bir seviyeye çıkartır.
Ayrıca Nani ve Farfan sol kanatta sağ kanatta oynadıkları kadar etkili olamadılar hiç bir zaman. Nani ve Farfan takım savunmasına destek verebilecek tipte oyunculardan. Zaten tek forvete dönersek takım savunmasını daha iyi yaparız. Tabi 4312'den vazgeçersek.
Yazmak yerine biraz forumda yazılıp cizilenleri okusan diyorum. Özellikle benim izleyipte analizini yaptığım. Senin sözde "izleyip" kısıtlı yorum yaptığın Carlinhos başlıklarını incelesen.
Son olarak ben Carlinhos'un dünyanın en iyi sol beki olduğunu söylemiyorum. Sadece senin gibi körü körüne çok basit klişeleşmiş (düz oyuncu, geri gelmiyor, ezbere orta, 26 yaşında Avrupa'da oynamamış vs vs) gibi argümanlar kullanmıyorum. Sanki bana karşı bir nefretin varmış gibi bir şey seziyorum. Umarım anlatmak istediklerimi kavrayabilmişsindir.