Transfer Nöbeti | Transfer Dönemi Resmen Sona Erdi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti | SON GÜN

Ben bu yabanci kisitlama projesini karsiyim. Bence tam tersi yabanci sayisi daha fazla olmali Ki,

genc türk oyuncular rahat olmasin...daha iyi olim mücadelesi versinler..

berki daha az, ama daha iyi türk oyunculari öylece kazanmis oluruz.

Bence tam tersi olur zaten nerdeyse dogru dürüst genc oyuncu yok Arda Turan sonra , Galatasaray yine cikartti Semih Kaya ve Emre Colak ama nerde gerisi ? Fenerbahceli Salih Ucan cok hosuma gidiyor iyi oyuncu veya Necip Uysal besiktastan

Ben bu düsünceye pek katilmayacam. Kriz olabilir, ama bu italyan liginin yapisini degistirmez.

5-10 sene sonra ne olur kimse bilemez, ama Türkiye ligimiz bu mantalite ile devam ederse biraz zor o isler.

şu anda İtalyan liginin yapılanması en mantıklı olanı aslında.

genç oyunculara yöneldi büyük bir kısmı, maaşı az olan ellerindeki yüksek maaşlı adamları gönderiyorlar

Sanki italyan ligi çok temiz. İnan italyada bizden daha fazla yolsuzluk var. Türk ve Italyan insanı çok benziyor benziyor zaten. Serie A eskiden en değerli ligdi, sonra ispanya ve ve ingiltere ligine kaptırdı.tahtını.

Şu an ispanya ve italyada çok büyük kriz var, eskisi gibi paralar saçamıyor klüpler.

Sen heralde olaya farkli bakiyorsun. Beni temiz mi temiz degilmi ilgilendirmiyor burda. Kriz da bu konuda fazla birsey degitirmez.

Dedigim gibi, italya liginin yapisi diger liglere göre cok farkli ve cogunlukla defans yapiyorlar (bknz italya milli takimi)

Ve Lazio ve Napoli üst siralarda bulundugu icin bu ligin kalitesini degistirmez, tam tersi, takimin kalitesini gösterir.

Ilerleyen yilda ekonomik kriz'i sürerse iste o zaman bu konuyu bir daha acabiliriz. Cünkü o zaman o ligin degeri ciddi düsüs yasayabilir.

Bence tam tersi olur zaten nerdeyse dogru dürüst genc oyuncu yok Arda Turan sonra , Galatasaray yine cikartti Semih Kaya ve Emre Colak ama nerde gerisi ? Fenerbahceli Salih Ucan cok hosuma gidiyor iyi oyuncu veya Necip Uysal besiktastan

- Yabanci sayisi 8 Olsun diyelim. AMA sadece milli takimlarda oyniyan, veya oynamis Oyuncular transfer edilebilir(premier league misali)

-18 Kisilik Kadro'da 2 tane Alt yapidan türk Oyuncu olmasi gerek

Bu tür kuralar yaparsin...

İtalya şu an krizde, evet italyan ligi leş, adamlar sneijder ı bize sattı parasızlıktan.

Türkiye ve Rusya ligi 5-10 sene sonra italya/ispanya liginin yerini alcak.

italyada takımlar birbirin yaklaştı,benim ilgimi çekti açıkcası,eskiden çok tatsız tuzsuz diye izlemezdim maçları,ama artık italya kupasını bile kaçırmıyorum,hele napoli lazio fiorentina karşılaşmalarını hep izliyorum,artık milan inter devri kapandı,tam kapanmadı ama öyle herşey çantada keklik değil.Seviyorum İtalya ligini,inş lazio şampiyon olur biraz zor ama..

şu anda İtalyan liginin yapılanması en mantıklı olanı aslında.

genç oyunculara yöneldi büyük bir kısmı, maaşı az olan ellerindeki yüksek maaşlı adamları gönderiyorlar

Tecrübeli Üye oldu...konusma tarji da degimis..

Bakis acisi..

Ona bakilirsa.."Antalyaspor" sadece 6 Puan fark var...Lider olan Galatasaray'ya.

Disardan bakan insanlarda...vay ne kaliteli lig mis söyler

- Yabanci sayisi 8 Olsun diyelim. AMA sadece milli takimlarda oyniyan, veya oynamis Oyuncular transfer edilebilir(premier league misali)

-18 Kisilik Kadro'da 2 tane Alt yapidan türk Oyuncu olmasi gerek

Bu tür kuralar yaparsin...

Bu iyi bir ihtimal olur , ama nerde öyle bir Federasyon ? Rahmetli Hasan Dogan yapardi ancak bunu ,suanki baskandan fazla söz etmek gerek yok zaten maglum.

Ve ayni sekilde bende yabanci sinirlamasini cok ama cok sacma buluyorum.

Bu uygulama basari getirsin diye bekleyeceksek cok bekleriz. Diger ülkeler de yabanci sinirlamasi olmadan basarili oluyor.

Bu uygulama tam tersi türk futbolunun gelisme yoluna tas koyan bir uygulamadir bana göre. Hem ekonomik anlamda hem oyuncu yetistirme anlamda hemde basari anlaminda.

Daha önce belirttigim gibi her sezon alt yapidan 2 oyuncu + 1 oyuncunun mutlaka yedek oturmasi gibi sart olsa eminim daha iyi bir sistem olur.

Inter Mbaye diye bir stoper almış belki Chivu'yu bırakabilirler.

daha doğrusu takımdaymış ama yeni yeni şans bulmaya başlamış. Genç olduğu için Chivu'nun yerine ona şans vermek isteyebilirler belki stoper kadroları geniş sayılır.

En iyi Örnek Almanya, Bundesliga...

Alman futbolu (Bayern haric) , Milli Takimi konusalim.... 1999-2005 büyük düsüdeydi.

Ama birden Altyapi sistemleri gelisdirdiler, farklikilar yapdilar... Simdi meyveleri göriyorsun.

Bunu cok kötü gecen 2000 Turnuvasindan sonra yapdililar..

Alt yapi projeleri icin Yurt Disindan Profesyonelleri getirmemiz lazim..

ilk önce bi TFF deki bütün Kadro degismeli ama...

Ve ayni sekilde bende yabanci sinirlamasini cok ama cok sacma buluyorum.

Bu uygulama basari getirsin diye bekleyeceksek cok bekleriz. Diger ülkeler de yabanci sinirlamasi olmadan basarili oluyor.

Bu uygulama tam tersi türk futbolunun gelisme yoluna tas koyan bir uygulamadir bana göre. Hem ekonomik anlamda hem oyuncu yetistirme anlamda hemde basari anlaminda.

Daha önce belirttigim gibi her sezon alt yapidan 2 oyuncu + 1 oyuncunun mutlaka yedek oturmasi gibi sart olsa eminim daha iyi bir sistem olur.

Fransa liginde yanılmıyorsam Afrika kökenli futbolcularda yabancı statüsünde değil ve şu ana kadar çıkarttıkları ve çıkarmaya devam ettikleri dünya yıldızları, Uluslararası turnuvalarda ki başarıları ortada.

italyada takımlar birbirin yaklaştı,benim ilgimi çekti açıkcası,eskiden çok tatsız tuzsuz diye izlemezdim maçları,ama artık italya kupasını bile kaçırmıyorum,hele napoli lazio fiorentina karşılaşmalarını hep izliyorum,artık milan inter devri kapandı,tam kapanmadı ama öyle herşey çantada keklik değil.Seviyorum İtalya ligini,inş lazio şampiyon olur biraz zor ama..

Bende juventusu tutuyorum 5 senedir :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt