Transfer Önerileri (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
okakayi hiç takip eden var mi

Cenk'i izlemek icin Everton - Watford macini izlemistim. Okaka oyuna girdikten sonra tek basina Everton'un savunmasini resmen dovdu. Butun hava toplarini kazandi ve ilerde ustunluk kurdular. Takim oyununda da baya etkiliydi. Doumbia, Okaka, Ahmed Musa gibi bir forvet almaliyiz. Iki tane saglam forvetimiz olur SL icin.

Cenk'i izlemek icin Everton - Watford macini izlemistim. Okaka oyuna girdikten sonra tek basina Everton'un savunmasini resmen dovdu. Butun hava toplarini kazandi ve ilerde ustunluk kurdular. Takim oyununda da baya etkiliydi. Doumbia, Okaka, Ahmed Musa gibi bir forvet almaliyiz. Iki tane saglam forvetimiz olur SL icin.

doumbia'nin son durumunu bilmiyorum

tek bildigim as romada basarisiz olmasi, ondan sonra da 4 farkli kulube kiralanmasi

Elmander'in defansif forvet oldugu cok belli fmdash. Ben 11-12 sezonundaki oyunu, 12-13 ve 14-15'e cok ustun goruyorum. Hatta bence bu sene basinda ovule ovule bitirilmeyen Tudor sisteminden bile cok daha iyiydi. Acikcasi her ne kadar kendisini sevsem de Sneijder transferi, bir nebze de Burak transferi o sistemi bitirdi.

Neydi o 4-4-2? Hizli, kademe bilgisi yuksek iki stoper, oyunu iki yonlu oynayan iki orta saha, biri daha top kazanmaya yonelik (Melo), biri daha cok arkadan oyun kurmaya (Selcuk), surekli olarak verkac ve pres icin iceri kat eden "wide midfielderlar" (Engin & Colak), onlarin actigi bosluga bindiren bekler (ozellikle Eboue), prese gelen ve sahanin ortasini iyice kalabaliklastiran bir defansif forvet (Elmander) ve bir trequartista (bu konuda katilmayabilirsin ama Necati'ye en iyi bu yakisiyor bence). Top rakipteyken ileride baslayan pres ile topu hemen geri kazanmaya calisan ve bu presi cok iyi yapan bir takimdi. Top bizdeyken stoperler orta sahaya kadar cikmaya calisir, orta sahalarimiz, kanatlarimiz, forvetlerimiz rakip yari sahanin ortasini kalabaliklastirir (2-2-2 seklinde) bekler ise cizgiden bindirirdi. Bu bayagi fazla hucum opsiyonu doguruyordu keza ister verkaclarla ortadan rakibi penetre edebiliyor, ister bindiren beklerden oyunu cizgiye indirip ortaya top cikarabiliyor, ister orta sahadan defans arkasina kosularla rakibin seklini bozabiliyorduk.

Bence bu sistem kesinlikle degismemeliydi. O yaz alinan yanlis hatirlamiyorsam hoca Sneijder yerine Djuricic ve Tadic'i istemisti. Bunlar tam "wide midfielder" oynayacak adamlardi. Burak ise ne defansif forvetti, ne de trequartista.

O sistemi bozmak cok ama cok buyuk bir hataydi, keza Avrupa'da basarili olacaksak ancak o tarz bir sistemle basarili olabiliriz. Klasik 4-2-3-1, 4-3-3 dizilislerine kaliteli oyuncular yerlestirmeye kalkinca butce olarak yarisamiyoruz. Ayrica Fatih hoca pres konusunda cok ozel bir adam. Bu degerlendirilmeli. Dunyada en iyi pres yaptiran hocalardan biri bence.

Güzel anlattın Hamzadash.:cigara:

Hocanın en önemli özelliği rakamlara takılmaması yani 4-4-2 ymiş 4-2-3-1 miş 4-1-4-1 miş hoca hepsiyle istediği oyunu oynatabilir. Önemli olan oyunculara oyun anlayışını aktarmayı başarabilmesi. Ancak 4-4-2'nin hakkının yendiğine katılıyorum. Hem basit hem bölgesel karmaşa yaratmayan akıcılığı arttıran, opsiyonel ve compact bir diziliş. Atletico madrid mesela usulen bizden farklı defansif oynuyor ama 4-4-2 oynuyor adamlar gayet güzel şekilde ve büyük dev takımlara karşı netice almayı başarabiliyorlar.

neconun trequartista olabileceğine katılıyorum ama çok ufak nüans farkı var. Trequartista da da oyuncu direk olarak sistemin skor üretmesindeki(gol-asist) ana merkez oluyor biraz yani alex totti del piero, baggio gibi. Bu oyuncu da kadrodan çıkınca sistem skor üretiminde sıkıntı yaşıyor. Oyuncuya dayalı bir sisteme yol açıyor bu da çok tercih etmediğim bir rol aslında benim renktaş.
Yani Necati bu kadar sadistçe oynamıyordu sanki bana öyle geliyor.:D Ama yinede kesin yargıya varamam benziyor oyunu biraz o role.
Hatta bir örnek bizim atkılı italyan da bu rolü oynarmış zamanında hatta futbolu bırakınca bununla ilgili bir tez yazmış italyan hocaların çoğunun böyle tezleri vardır internet de aratın çıkıyor atkılı hocamın tezi.

Baros da mesela poacher ile sahte 9 karışımıydı oynadığı maçlarda neco gelince çok ufak değişme oldu sistemde. Yine kazım çıktı emre girdi v.s ufak farklar oldu ama oyun formatı ve şekli çok değişmedi sistem aksamadı.

İMPARATOR'un yeni sezon planlamasını gerçekten çok merak ediyorum. :unsure:

Güzel anlattın Hamzadash.:cigara:

Hocanın en önemli özelliği rakamlara takılmaması yani 4-4-2 ymiş 4-2-3-1 miş 4-1-4-1 miş hoca hepsiyle istediği oyunu oynatabilir. Önemli olan oyunculara oyun anlayışını aktarmayı başarabilmesi. Ancak 4-4-2'nin hakkının yendiğine katılıyorum. Hem basit hem bölgesel karmaşa yaratmayan akıcılığı arttıran, opsiyonel ve compact bir diziliş. Atletico madrid mesela usulen bizden farklı defansif oynuyor ama 4-4-2 oynuyor adamlar gayet güzel şekilde ve büyük dev takımlara karşı netice almayı başarabiliyorlar.

neconun trequartista olabileceğine katılıyorum ama çok ufak nüans farkı var. Trequartista da da oyuncu direk olarak sistemin skor üretmesindeki(gol-asist) ana merkez oluyor biraz yani alex totti del piero, baggio gibi. Bu oyuncu da kadrodan çıkınca sistem skor üretiminde sıkıntı yaşıyor. Oyuncuya dayalı bir sisteme yol açıyor bu da çok tercih etmediğim bir rol aslında benim renktaş.
Yani Necati bu kadar sadistçe oynamıyordu sanki bana öyle geliyor.:D Ama yinede kesin yargıya varamam benziyor oyunu biraz o role.
Hatta bir örnek bizim atkılı italyan da bu rolü oynarmış zamanında hatta futbolu bırakınca bununla ilgili bir tez yazmış italyan hocaların çoğunun böyle tezleri vardır internet de aratın çıkıyor atkılı hocamın tezi.

Baros da mesela poacher ile sahte 9 karışımıydı oynadığı maçlarda neco gelince çok ufak değişme oldu sistemde. Yine kazım çıktı emre girdi v.s ufak farklar oldu ama oyun formatı ve şekli çok değişmedi sistem aksamadı.

İMPARATOR'un yeni sezon planlamasını gerçekten çok merak ediyorum. :unsure:

Bu yaz icin acayip heyecanliyim, hele bi Mustafa baskan secilsin, UEFA'dan guzel haberler gelsin, nobet cayir cayir yanacak. Cok kelle gidecek bence, dolayisiyla bir suru de adam alinir.

Ben hocanin yine o tarz bir oyuna donecegini dusunuyorum.

Villarreal opsiyonu kullanmayacak gözüken (haberler o yönde)
Gattuso istemediği için kiraladı ve üstüne forvet transfer(leri) yaptılar.
Aynı fiyatta diretmeyip indirime giderlerse imkansız görmüyorum.

Defansif anlamda belki top class seviyede ancak ofansif anlamda yaratıcılık anlamında çok düşük bir ikili.

Sanmıyorum , 15.5 Villereal opsiyonu var biz alamayız mümkün değil.

Villarreal opsiyonu kullanmayacak gözüken (haberler o yönde)
Gattuso istemediği için kiraladı ve üstüne forvet transfer(leri) yaptılar.
Aynı fiyatta diretmeyip indirime giderlerse imkansız görmüyorum.

Kulübün mali yapısını bilmiyorsunuz herhalde.

Trezegeut
Oğuzhan
Emre Mor
Birde yedek forvet alınıp transfer kapanır.
Tabi Nagatomo bonservisi alınıp, Denayerda kiralanır tekrar.

Trezegeut en az 5 ister paşa
Emre mor kiralık gelmezse 6 7 isterler
Oğuzhan imza parası ister 2 3 milyon
Nagatomo bonservis 4 5 istiyolardı
Yedek forvette en az 3 4

Çokta ucuz olmadı hocam mali yapıyı göz önüne alırsak

Yedek forvette en az 3 4

Valla Trezegeut'e 5 verene kadar Emreye 7-8 vermek daha mantıklı

Sonuçta potansiyeli belli Fatih hoca altında parlarsa lige ambargo koyabilecek yetenekte bir isim

Trezeguet ise bana tek senelik topçu gibi gözüküyor risk alınacaksa ben Emre diyorum

Öncelikle cümleten selamun aleykum beyler hayırlı nöbetler.
Gelelim mevzuya;
Açıkcası Fatih hocanın 2-3 Türk topçu isteyeceğini hepimiz tahmin edebiliyoruz ki yabanci kuralı değişirse en kötü 3 tane alırız.
Uğur Çiftçi (sol bek alternatif için fena olmaz görüşündeyim)
Emre Mor( kiralik+opsiyon ile alınmali Fatih Hoca onu adam eder kesin)
Emre Akbaba (En çok istediğim Türk topçu çok iyi alternatif olur)
Deniz Türüc(Yasinden kurtuluyoruz sonunda yerine olabilir)
150m len Ozi ( Çok istemesemde Selçuk yerine şuan alabilcegimiz ve türk kontenjani açısından iyi bir hamle olur bence)

Gelelim gideceklere
Carrasco - Eray - Koray - Balta - Cavanda (1-2 opsiyon neyse) - Donk (kalacak büyük ihtimal ki kalmayi hakediyor) - Yasin ( güle güle çakma 7) -Tolga ( Tudor alir ins 2-3 milyona) - Garry 15-20 milyon arasında bi bonservisle gidecektir tahminimce - Maicon ve Belhanda 5-6 milyon bandinda teklif olursa satilirlar gibime geliyor çünkü 2side FT oyuncusu değil.

Gelelim alacaklarimiza
Nago iyi katki veriyor ins alınır(max3)
Denayer(tekrar kira olursa iyi olur)
Maicon yerine hızlı tek hamleli olmayan seri bi stoper lider olmalı ( gönül ister Chiellini)
8 numara Ndaiye geri gelmesinden yanayim alabilir miyiz bilmiyorum ama gelirse bence iyi olur
10 numara Wesley tarzi gerçek bi 10
numara şart
Kanat olarakta Bamba gibi genç almak mantıklı ve ilerisi içinde de gelir kaynaği ama Cl falan farkli yerler bi Kono çok yakışır ki Garry'den gelen parayla alırız rahat bi şekilde
Forvet bence Cl oynuycagimiz için Bacca tarzı birini kiralamak daha mantıklı A.Musa mesela iyi hoşta Cl de bence o olmamali daha üstün dominat bi forvet olmali Çiçarito yada Bacca kiralansa çok daha iyi olur.

Emre Akbaba 3m
Uğur Ciftci 1m
Ozi free
Emre Mor (1+8 opsiyon)
Nago 3m
Chiellini free (3-5 m imza parasina gelir belki bi ümit ??)
Badou 1m kira
Kono 7-8m
Kagawa 6-7m
Bacca-Çiço kira 2m

25 milyon bandında bi bütçeyle yapilabilcek güzel bi kadro olabilir.

Muslera ---- ( Unuttumusuz)
Mariano - Linnes
Nago - Uğur
Serdar - Ahmet
Chiellini - Denayer - Ozan
Fernando - Donk
Ndiaye - Selcuk - Ozi
Kagawa - Emre Akbaba
Feghouli - Sinan
Konoplyanko - Emre Mor
Gomis - Bacca yada Çico

Şuan baktım da efsane kadro kurmuşum hayaller bide hayatlar olur inş biraz uzun oldu beyler artık k.b

Öncelikle cümleten selamun aleykum beyler hayırlı nöbetler.
Gelelim mevzuya;
Açıkcası Fatih hocanın 2-3 Türk topçu isteyeceğini hepimiz tahmin edebiliyoruz ki yabanci kuralı değişirse en kötü 3 tane alırız.
Uğur Çiftçi (sol bek alternatif için fena olmaz görüşündeyim)
Emre Mor( kiralik+opsiyon ile alınmali Fatih Hoca onu adam eder kesin)
Emre Akbaba (En çok istediğim Türk topçu çok iyi alternatif olur)
Deniz Türüc(Yasinden kurtuluyoruz sonunda yerine olabilir)
150m len Ozi ( Çok istemesemde Selçuk yerine şuan alabilcegimiz ve türk kontenjani açısından iyi bir hamle olur bence)

Gelelim gideceklere
Carrasco - Eray - Koray - Balta - Cavanda (1-2 opsiyon neyse) - Donk (kalacak büyük ihtimal ki kalmayi hakediyor) - Yasin ( güle güle çakma 7) -Tolga ( Tudor alir ins 2-3 milyona) - Garry 15-20 milyon arasında bi bonservisle gidecektir tahminimce - Maicon ve Belhanda 5-6 milyon bandinda teklif olursa satilirlar gibime geliyor çünkü 2side FT oyuncusu değil.

Gelelim alacaklarimiza
Nago iyi katki veriyor ins alınır(max3)
Denayer(tekrar kira olursa iyi olur)
Maicon yerine hızlı tek hamleli olmayan seri bi stoper lider olmalı ( gönül ister Chiellini)
8 numara Ndaiye geri gelmesinden yanayim alabilir miyiz bilmiyorum ama gelirse bence iyi olur
10 numara Wesley tarzi gerçek bi 10
numara şart
Kanat olarakta Bamba gibi genç almak mantıklı ve ilerisi içinde de gelir kaynaği ama Cl falan farkli yerler bi Kono çok yakışır ki Garry'den gelen parayla alırız rahat bi şekilde
Forvet bence Cl oynuycagimiz için Bacca tarzı birini kiralamak daha mantıklı A.Musa mesela iyi hoşta Cl de bence o olmamali daha üstün dominat bi forvet olmali Çiçarito yada Bacca kiralansa çok daha iyi olur.

Emre Akbaba 3m
Uğur Ciftci 1m
Ozi free
Emre Mor (1+8 opsiyon)
Nago 3m
Chiellini free (3-5 m imza parasina gelir belki bi ümit ??)
Badou 1m kira
Kono 7-8m
Kagawa 6-7m
Bacca-Çiço kira 2m

25 milyon bandında bi bütçeyle yapilabilcek güzel bi kadro olabilir.

Muslera ---- ( Unuttumusuz)
Mariano - Linnes
Nago - Uğur
Serdar - Ahmet
Chiellini - Denayer - Ozan
Fernando - Donk
Ndiaye - Selcuk - Ozi
Kagawa - Emre Akbaba
Feghouli - Sinan
Konoplyanko - Emre Mor
Gomis - Bacca yada Çico

Şuan baktım da efsane kadro kurmuşum hayaller bide hayatlar olur inş biraz uzun oldu beyler artık k.b
Chicharito mu çiço ?

Yedek forvette en az 3 4

Trezegeut'i almadı diye biliyorum Kasımpaşa eğer almadıysa 2-3 milyona biter.
Oğuzhan bedelsiz zaten. Kaldı ki her gelen oyuncu imza parası istiyor. O dediğin 2-3 milyonu Gomis'e bile vermiştin.
Nagatomo 2-3 milyona biter.
Yedek forvette illaki alınacak kiralık birisi bulunur.

Millet Bacca falan yazıyor ben ondan böyle yazdım. Sen yaz bakayım maliyeti düşük bundan daha iyi bir kadro. Sırf muhalefet olmak için saçma yorumlar yapmayın .

Renktaşlar neden yahu gakkoş Nadir Çiftçi hakkındaki önerim ile ilgili müspet-menfi bir yorum yapmıyorsunuz??? Ne amaçlamak, nereye varmak istemektesiniz? İnanıyorum ki 1000 bozkurt...neyse hürmetler...

Hoca Gomis’i satacak gibi bir dusuncem var

Cin’e 10m’ye gitse ne dusunursunuz

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

Hoca Gomis’i satacak gibi bir dusuncem var

Cin’e 10m’ye gitse ne dusunursunuz

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum
bence küçük maçların topçusu mental olarak çok zayıf bunu 4-5 maçtır epey gösterdi ve temposu çok düşük şampiyonlar liginde dökülür kesinlikle. daha genç dinamik ve atletik bir golcü bulmamız lazım terimde mutlaka böyle bir oyuncu alacktır ve talibi çıkarsaki bence çok zor çin katar ligi takımları olabilir belki gitmesine izin verir hoca

Trezegeut'i almadı diye biliyorum Kasımpaşa eğer almadıysa 2-3 milyona biter.
Oğuzhan bedelsiz zaten. Kaldı ki her gelen oyuncu imza parası istiyor. O dediğin 2-3 milyonu Gomis'e bile vermiştin.
Nagatomo 2-3 milyona biter.
Yedek forvette illaki alınacak kiralık birisi bulunur.

Millet Bacca falan yazıyor ben ondan böyle yazdım. Sen yaz bakayım maliyeti düşük bundan daha iyi bir kadro. Sırf muhalefet olmak için saçma yorumlar yapmayın .

Ben maliyetleri söyledim eskisi gibi 2 3 milyona topçu öyle kolay alınmıyor.

Gomise hem bonservis, hem imza parası verdik.

Oğuzhanada imza parası veririz banko beleşe gelmez.

Muslera
Nagatomo ( 4 5 )
Serdar
Maicon / Denayer
Mariano
Fernando
Ndiaye (kiralık)
Tadic ( 7 8 )
Garry
Feguli
Gomis

Yedek

Jonathan bamba ( 2 3 m imza parası)
Emre mor kiralık
Emre akbaba 2 3 m
8 numaraya yedek 2 3
Forvet yedek 3 4 de oraya

Satışlar

Eren 1 milyon
Belhanda 4 5 m
Tolga 1 m
Cavanda 2,3 m

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt