Güzel anlattın Hamzadash.
Hocanın en önemli özelliği rakamlara takılmaması yani 4-4-2 ymiş 4-2-3-1 miş 4-1-4-1 miş hoca hepsiyle istediği oyunu oynatabilir. Önemli olan oyunculara oyun anlayışını aktarmayı başarabilmesi. Ancak 4-4-2'nin hakkının yendiğine katılıyorum. Hem basit hem bölgesel karmaşa yaratmayan akıcılığı arttıran, opsiyonel ve compact bir diziliş. Atletico madrid mesela usulen bizden farklı defansif oynuyor ama 4-4-2 oynuyor adamlar gayet güzel şekilde ve büyük dev takımlara karşı netice almayı başarabiliyorlar.
neconun trequartista olabileceğine katılıyorum ama çok ufak nüans farkı var. Trequartista da da oyuncu direk olarak sistemin skor üretmesindeki(gol-asist) ana merkez oluyor biraz yani alex totti del piero, baggio gibi. Bu oyuncu da kadrodan çıkınca sistem skor üretiminde sıkıntı yaşıyor. Oyuncuya dayalı bir sisteme yol açıyor bu da çok tercih etmediğim bir rol aslında benim renktaş.
Yani Necati bu kadar sadistçe oynamıyordu sanki bana öyle geliyor.

Ama yinede kesin yargıya varamam benziyor oyunu biraz o role.
Hatta bir örnek bizim atkılı italyan da bu rolü oynarmış zamanında hatta futbolu bırakınca bununla ilgili bir tez yazmış italyan hocaların çoğunun böyle tezleri vardır internet de aratın çıkıyor atkılı hocamın tezi.
Baros da mesela poacher ile sahte 9 karışımıydı oynadığı maçlarda neco gelince çok ufak değişme oldu sistemde. Yine kazım çıktı emre girdi v.s ufak farklar oldu ama oyun formatı ve şekli çok değişmedi sistem aksamadı.
İMPARATOR'un yeni sezon planlamasını gerçekten çok merak ediyorum.