Emre Mor bu kadar gözden düşmüşken kesinlikle değerlendirmeliyiz. Yeteneklerini anlatmaya gerek yok. Fatih Hoca ile parlayabilir yeniden.
Emre Akbaba özellikle lig için çok değerli bir oyuncu. Şutör ve solak oyuncu eksikliği var takımda, bu ihtiyacımızı karşılamak için alınmalı. Değerli bir kulübe oyuncusu olur.
Garry satılacaksa ilk etapta bonservisi elinde olacak olan Bernard, Amin Younes ve Jonathan Bamba için şansımızı denemeliyiz. Üçünü de almak çok çok zor ama zorlamak lazım. Bu isimler olmazsa Adegbenro, Trezeguet, Kamano, Nakajima, Kuwas, Coco, Nicolas Pepe, Saint-Maximin, Bergjin, Onyekuru gibi topçulara yönelebiliriz. İlk etapta aklıma gelen bazı isimleri yazdım. Scout ekibi çok daha geniş kapsamlı araştırıyordur. Kanat oyuncusu bulmak çok zor olmaz. Ek olarak Pjaca, Nkoudou, Ounas gibi kulüplerinde fazla forma şansı bulamayan isimleri kiralamaya çalışabiliriz.
Belhanda satılabilirse herkes gibi benim de aklımda Kagawa var. Ciddi anlamda fark yaratabileceğine inanıyorum. Onun dışında çok iyi bir çıkış yapan Elyounoussi düşünülebilir.
Forvette Gomis'in arkasına çok güçlü, pivot özellikli, girdiğinde rakip savunmaları dağıtacak tipte bir isme ihtiyacımız var. Okaka tam olarak bu tanıma uygun bir oyuncu. Rahatlıkla kiralayabiliriz. Rotasyonu tamamlamak adına Umut Bozok düşünülebilir. Son vuruşları iyi, golü koklayabilen bir isim. Gomis'in satılması ihtimaline karşı Balotelli, Facundo Ferreyra gibi sözleşmesi biten topçular akılda olmalı.
Donk'la 1+1 yıllık sözleşme uzatarak 6 numara rotasyonunu Fernando-Donk şeklinde geçebiliriz. 8 numara pozisyonuna ise çok kaliteli bir isim gerekli. Bütçenin büyük kısmını buraya harcamak lazım. Aklımda bazı isimler var ama alabilir miyiz, alamaz mıyız çok kestiremiyorum.
Sol bekte ben genel fikrin aksine Nagatomo'dan çok emin değilim. Bu yaştaki bir oyuncuya bonservis vermeye sıcak bakmıyorum. Daha iyisini bulabiliriz Keşke Juan Bernat'ı alabilsek.
Stoper transferi de çok kritik. Maicon mümkünse elden çıkarılmalı. Değilse bile yedek olacak şekilde bir planlama yapılmalı. Serdar şu an elimizdeki en iyi stoper ve sağlam da bir karakter. Onun yanına yine üst düzey kalite bir isim almalıyız. Sözleşmesi biten Marcano çok yazılıyor. Uzun boylu, sol ayaklı, dengeli bir oyuncu. Pozisyon bilgisi iyi ama o da Maicon gibi ağır bir stoper. Savunmayı önde kurduğumuzda sıkıntı yaşatacaktır bize. Düşürebilirsek Mangala çok iyi bir seçim olabilir bizim için. Napoli bu senede kadroda düşünmeyecekse Nikola Maksimovic kiralanabilir. Kurt Zouma denenebilir yine kiralık olarak. Stoke City küme düşerse Kevin Wimmer yoklanabilir. Filip Benkovic olabilir para çıkabilirsek. Rakitsky benim en çok istediğim isimlerden biridir mesela ama Shaktar'ın bırakması çok zor. Stoper transferi çok mühim ve kaliteli oyuncu bulmak çok çok zor bizim bütçelerle. İnşallah aradığımız oyuncuyu buluruz.
Son olarak Muslera'nın yedeği olarak da Erce Kardeşler camiamıza kazandırılmalı.