Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Mantıklı Transfer Önerileri

Sinan neden istemiyorsun ki ? Çok lazım bi oyuncu bence.

Hocam ben Ümit Karan Nonda tamam her ne kadar çok formsuzlar ama Mehmet Yıldız bizim bu 2 oyuncumuzdan iyi değil ki,böyle gelmeden konuşmak yanlış tabikide ben şahsen istemiyorum bu transferi yedek kulübesinde bekleyecek bir adam oyun zekası gitmez bize ayrıca...!!!

Şu Mehmet Yıldız transferindeki fedakarlığı Özer Hurmacı'yı almak için yapmış olmamızı beklerdim alınacak adam o,onu Özer'i satarsın avrupaya ama Mehmet elinde kalacak...!!!

Ocak ayı transfer dönemi için :

Ümit Karan, Nonda gitmeli.

M.Batdal,Tomas Necid(Slavia Prag),Wason Renteria.

Evet.Renkdaş ben Ümit Milli maçlarında izledim yaşına göre başarılıydı.

Kardeş o adam teknik özürlü.O anca Buca da oynar onun tek özelliği hayvani fiziğe sahip olması onu çok izledim emin ol hiçbir cacık olmaz ondan. Kendi etrafında dönesiye kadar Kordon u turlar gelirim=)

Ümit milli takımlarda falan iyi oynaması çok normal sonuçta rakipleri 17,18 yaşında oyuncular ve fizik olarak Batdal ın yarısı hepsi.Nasık Bjk li Batuhan balonsa Bucalı Batdal da balondur...

Kardeş o adam teknik özürlü.O anca Buca da oynar onun tek özelliği hayvani fiziğe sahip olması onu çok izledim emin ol hiçbir cacık olmaz ondan. Kendi etrafında dönesiye kadar Kordon u turlar gelirim=)

Ümit milli takımlarda falan iyi oynaması çok normal sonuçta rakipleri 17,18 yaşında oyuncular ve fizik olarak Batdal ın yarısı hepsi.Nasık Bjk li Batuhan balonsa Bucalı Batdal da balondur...

Ben Batuhan balon olduğunu düşünmüyorum.Gelecekte belkide Hakan Şükür kadar olabilir.O adamda potansiyel var.Daha 17 yaşında.

Batuhan balon degil.

Ocakta:

IN:Cafercan ve Özgürcan

OUT: Ümit Karan.

1. lige 2. lige dagıttıgımız bazı kiralık oyuncuları geri alalım

Cafercan ve Özgürcan sadece gerekli olanlar.

Al sana Lincolnun yedegi!

Al Sana topu saklaya bilen ve güclü olan Özgürcan. Özgürcan Baros'dan ve Nonda'dan cook seyler ögrenebilir,hemde cok!

Özgürcan bitirici, iyi sut cekebilen ve güclü bir forvet,ama oyun zekasi ve posizyona girmekte biraz sikinti yasiyor.

Cafercan ise Lincoln kadar teknik diyebilirim. Gecen yil Bank Asya liginin 2.yarida futbolu ile bu takimda kolay kolay oynar. Sol kanatta,ortada ve adam eksikliginden sag kanatta oynadi. Cafercan'in vurus teknigi harika, adamin ayagina top cok yakisiyor. Oyun zekasi harika, attigi paslar iyidi bazilarida mükemmeldi. Cafercan kosmuyor diyorlardi, adam at gibi kostu,calisti sonunda yoruldu. Fizigi berbat denildi,ama bakin bakalim camurlu sahalarda bile ayakta kalan birkac oyuncudan birisiydi.

Böyle adamlari harcamak salakcadir..Elinde Cafercan var, yaklasik 100 milli olmus(U21 seviyesinde sadece 2-3 oynamis olmasina ragmen!!) ve yine yaklasik bü¨tun maclara kaptan olarak cikmis birisi..Al sana Lider!!

Diger tarafta Özgürcan Paf liginde her defansi rezil etmis ve rekorlari alt üst etmisti..Suan Sakaryasporda cok iyi isler yapiyor..

Bence ikiside suan A Takimda bulunmali,hele hele Aydin ve M.Güven gibi oyuncular varken.

Orduspordaki Bruno fena adam yaa,, antunun sitesinde birisi bu adamı Gs'nin getirip orduya verdiğini yazmış,üstelik sağlam diyor.. keşke gerçek olsa

M.Batdal,Tomas Necid(Slavia Prag),Wason Renteria,Martin Harnik,Bruno.

Necid CSKA'ya gitti bile

Bruno Mezenga(Orduspor)

Theo Weeks(Ankaraspor)

4-4-1-1 ya da 4-2-3-1 neyse...

*M.Yıldız(transfer olursa) ile Baros'un yedegini bulmuş olduk.

*Sıra geldi arkadaki 3 lunun yedeklenmesine, Arda-Kewell-Lincoln bu adamlardan biri olmadıgında zorlanıyoruz. Ve hiçbiri sag tarafta verimli sayılmaz.

*Lincoln'un yedegi Zafer Yelen ya da Sezer Özturk olabilir.

*Sag taraf için de yabancı bir sag acık/forvet alınmalıdır. Para az oldugu için kiralanabilir.

* Sag bekte de Sabri'nin alternatifi yok. Yabancı ya da Abdurrahman veya Ugur Kavuk alınmalıdır.

*Toplam 4 transfer yani.

*Umit, Nonda satılmalı. Yaser, Alparslan, Serkan K., M.Guven, Aydın kiralanmalıdır.

RB: Sabri, ? (yabancı ya da Abdur./Ugur)

CB: Emre, Emre, Servet, Meira

LB: Hakan, Volkan

MC: Barış, Linde, Topal, Ayhan

AML: Arda, Kewell

AMR: Hasan, ? (Yabancı-C.Delgado misal)

AMC: Lincoln, Zafer/Sezer

SC: Baros, M.Yıldız

Kısacası her mevki için 2 adam. 20 oyuncu + 3 kaleci. dengeli ve guzel bir kadro ne dersiniz?

Az ve öz kadro. 2-3 maç ancak oynatabilecegimiz gençleri oynayabilecekleri takıma yarım sezonluguna kiralamak oyuncular içinde bizim için de en iyisi.

Torino, Napoli linked with Palmeiras wing-back Elder Granja

26.12.08 | tribalfootball.com

Off contract Palmeiras wing-back Elder Granja is in talks with a Serie A club.

The Brazilian has been linked with Torino and Napoli and is understood to be in negotiations about a move to Italy as he comes off contract next week.

If a deal cannot be struck, Granja is expected to remain in Brazil and sign with Santos.

4-4-1-1 ya da 4-2-3-1 neyse...

*M.Yıldız(transfer olursa) ile Baros'un yedegini bulmuş olduk.

*Sıra geldi arkadaki 3 lunun yedeklenmesine, Arda-Kewell-Lincoln bu adamlardan biri olmadıgında zorlanıyoruz. Ve hiçbiri sag tarafta verimli sayılmaz.

*Lincoln'un yedegi Zafer Yelen ya da Sezer Özturk olabilir.

*Sag taraf için de yabancı bir sag acık/forvet alınmalıdır. Para az oldugu için kiralanabilir.

* Sag bekte de Sabri'nin alternatifi yok. Yabancı ya da Abdurrahman veya Ugur Kavuk alınmalıdır.

*Toplam 4 transfer yani.

*Umit, Nonda satılmalı. Yaser, Alparslan, Serkan K., M.Guven, Aydın kiralanmalıdır.

RB: Sabri, ? (yabancı ya da Abdur./Ugur)

CB: Emre, Emre, Servet, Meira

LB: Hakan, Volkan

MC: Barış, Linde, Topal, Ayhan

AML: Arda, Kewell

AMR: Hasan, ? (Yabancı-C.Delgado misal)

AMC: Lincoln, Zafer/Sezer

SC: Baros, M.Yıldız

Kısacası her mevki için 2 adam. 20 oyuncu + 3 kaleci. dengeli ve guzel bir kadro ne dersiniz?

Az ve öz kadro. 2-3 maç ancak oynatabilecegimiz gençleri oynayabilecekleri takıma yarım sezonluguna kiralamak oyuncular içinde bizim için de en iyisi.

Mantık çok güzel. Hepsini bir anda yapmak zor ama sezon sonunda olabilir. Bir iki küçük ekleme yapmak isterim:

1. Bence tek sorun sadece 2 forvet yetmez. Çünkü nadir de olsa, bazı maçlar kazanmak zorunda olduğumuz iç saha maçlarında risk alarak 4-1-3-2 veya BJK maçındaki gibi 3-4-1-2'ye falan dönebiliriz. Bu dönme olayına ben sıcak bakmasam da Skibbe sıcak bakıyor gibi. Böyle durumlarda sahada 2 forvet varken yedek kulübesinde de bir kişi olmalı diye düşünüyorum. Ya da, tek forvet başladığımız maçlar sıkışınca risk alıp çift forvete dönebiliriz. Eğer iki forvetten biri o maç oynayamıyorsa yedek kulübesinde forvetimiz olamaz. Hele şanssızlık bu ya iki forvet birden oynayamazsa hepten kötü olur. Bu sebeple bu sezon Nonda veya Ümit'ten biri durmalı. Sezon sonunda diğeri de gönderilip 3. bir Türk iyi alternatif düşünülebilir diye düşünüyorum. O ismi de şimdiden düşünmek gerekir tabi.

2. Transfer olarak düşünebileceğimiz isimlerden birisi de bence Nuri Şahin'dir, yaşı itibari ile daha patlama yapamasa da kendini geliştirmeye müsait bir oyuncu. Kısa vadede Lincoln olduğu sürece en azından onun yedeği olur, hatta formu yüksekse ve oyun karakterine defansif özellikler eklerse bazı hafif maçlarda MC olarak bile oynayabilir. Uzun vadede ise Lincoln olmadığında 4-3-3'e döndüğümüzde ideal bir MC örneği olabilir, tabi yine defansif yönünü ve fiziğini kuvvetlendirmesi kaydı ile. Nuri başlığında yazmıştım, kendisinin önünde iki seçenek var; ya Berkant örneğindeki gibi silinip gidecek, ya da BJK'dan gönderilen Ayhan gibi kendini geliştirip tam bir ortasaha olacak çünkü artık sadece 10 numara vasfı ile hiç koşmadan fazla bir yere gelmek mümkün değil. Bize gelirse ona bu motivasyonu sağlayabiliriz diye umut ediyorum çünkü karakteri düzgün bir çocuğa benziyor.

3. Onun dışında Ferdi'nin işi bu takımda zor gibi, umudum az, satılırsa itiraz etmem. Alparslan ve Aydın kiralandıkları yerden iyi bir alternatif olarak döneceklerdir, hatta umduğumuz kadar gelişirlerse ilk 11'imizde yer alacaklardır. Mehmet Güven'i satmamalıyız diye düşünüyorum DMC-MC olarak kaliteli Türk oyuncu sayısı biraz. Şu an 3 tanesi bizde; Ayhan-Barış-Topal. Yaşı itbari ile kariyeri sınırlı Ayhan'ın performansı düştüğünde ayrılmasa bile takımdan aldığı süre düşecektir. O zaman da şimdiden imit milli takımda göz dolduran ve bizde de aldığı şansların çoğunu iyi kullanan, üstüne bir de pişmiş bir Mehmet Güven faydalı olabilir. Uzun vadeli düşünüyorum yani. Kiralanabilir veya belli bir fiyattan geri alma opsiyonlu olarak satılabilir. Yaser de pek gösteremedi kendini, onu izleme fırsatı bulamadığımdan birşey söyleyemiyorum. Tabi, daha bunlara katılacak altyapıdan isimler olacaktır. Eğer bu kadro bir şekilde dağılmazsa ve özellikle giden/gelen yabancıların dengesi iyi tutulursa ve oyuncu tercihleri iyi yapılırsa futbol takımımızın geleceği parlak diye umuyorum...

Mantık çok güzel. Hepsini bir anda yapmak zor ama sezon sonunda olabilir. Bir iki küçük ekleme yapmak isterim:

1. Bence tek sorun sadece 2 forvet yetmez. Çünkü nadir de olsa, bazı maçlar kazanmak zorunda olduğumuz iç saha maçlarında risk alarak 4-1-3-2 veya BJK maçındaki gibi 3-4-1-2'ye falan dönebiliriz. Bu dönme olayına ben sıcak bakmasam da Skibbe sıcak bakıyor gibi. Böyle durumlarda sahada 2 forvet varken yedek kulübesinde de bir kişi olmalı diye düşünüyorum. Ya da, tek forvet başladığımız maçlar sıkışınca risk alıp çift forvete dönebiliriz. Eğer iki forvetten biri o maç oynayamıyorsa yedek kulübesinde forvetimiz olamaz. Hele şanssızlık bu ya iki forvet birden oynayamazsa hepten kötü olur. Bu sebeple bu sezon Nonda veya Ümit'ten biri durmalı. Sezon sonunda diğeri de gönderilip 3. bir Türk iyi alternatif düşünülebilir diye düşünüyorum. O ismi de şimdiden düşünmek gerekir tabi.

2. Transfer olarak düşünebileceğimiz isimlerden birisi de bence Nuri Şahin'dir, yaşı itibari ile daha patlama yapamasa da kendini geliştirmeye müsait bir oyuncu. Kısa vadede Lincoln olduğu sürece en azından onun yedeği olur, hatta formu yüksekse ve oyun karakterine defansif özellikler eklerse bazı hafif maçlarda MC olarak bile oynayabilir. Uzun vadede ise Lincoln olmadığında 4-3-3'e döndüğümüzde ideal bir MC örneği olabilir, tabi yine defansif yönünü ve fiziğini kuvvetlendirmesi kaydı ile. Nuri başlığında yazmıştım, kendisinin önünde iki seçenek var; ya Berkant örneğindeki gibi silinip gidecek, ya da BJK'dan gönderilen Ayhan gibi kendini geliştirip tam bir ortasaha olacak çünkü artık sadece 10 numara vasfı ile hiç koşmadan fazla bir yere gelmek mümkün değil. Bize gelirse ona bu motivasyonu sağlayabiliriz diye umut ediyorum çünkü karakteri düzgün bir çocuğa benziyor.

3. Onun dışında Ferdi'nin işi bu takımda zor gibi, umudum az, satılırsa itiraz etmem. Alparslan ve Aydın kiralandıkları yerden iyi bir alternatif olarak döneceklerdir, hatta umduğumuz kadar gelişirlerse ilk 11'imizde yer alacaklardır. Mehmet Güven'i satmamalıyız diye düşünüyorum DMC-MC olarak kaliteli Türk oyuncu sayısı biraz. Şu an 3 tanesi bizde; Ayhan-Barış-Topal. Yaşı itbari ile kariyeri sınırlı Ayhan'ın performansı düştüğünde ayrılmasa bile takımdan aldığı süre düşecektir. O zaman da şimdiden imit milli takımda göz dolduran ve bizde de aldığı şansların çoğunu iyi kullanan, üstüne bir de pişmiş bir Mehmet Güven faydalı olabilir. Uzun vadeli düşünüyorum yani. Kiralanabilir veya belli bir fiyattan geri alma opsiyonlu olarak satılabilir. Yaser de pek gösteremedi kendini, onu izleme fırsatı bulamadığımdan birşey söyleyemiyorum. Tabi, daha bunlara katılacak altyapıdan isimler olacaktır. Eğer bu kadro bir şekilde dağılmazsa ve özellikle giden/gelen yabancıların dengesi iyi tutulursa ve oyuncu tercihleri iyi yapılırsa futbol takımımızın geleceği parlak diye umuyorum...

M.Guven'i gozden cıkarmamın nedeni, aynı yaş kategorisinde Murat Ceylan ve her ne kadar DMC olmasa da MC sayılabilecek Nuri Şahin'in sene sonunda transfer olacagı beklentisindendi. Bu iki oyuncudan birini alırız sanırım.

Baros ve M.Yıldız'ın yanında 3. forvet olacaksa, bu ikinci santfor tipinde olabilir. Yaser de kalabilir ya da AMR/FR diye tanımladıgım oyuncu zaten cift santforlu sistemin ikinci santrforu olabilecek ozellikte olmalı diye dusunuyorum. F.Bahçeli Deivid, eski Ajax'lı M.Rosales, eski PSG'li A.Diane(ilgilenmiştik sene basında) tarzında oyuncuları kastediyorum; favorim olan O.Lyon'lu C.Delgado.(Bu oyuncu kiralanabilir, Keita ve Govou gibi 2 tane AMR/FR varken) (Aydın ve Hasan AMR/FR tanımıma uymuyor zaten, skor tehditleri yok, topsuz oyun bilgileri zayıf, vuruşları duzgun sayılmaz, pasor degiller) Aalında Kewell'ın sag ayaklısının genci ve kuvvetlisi lazım...

Gelelim bunun yapılabilirliğine... Toplam 4 transfer dediğim gibi.

1- M.Yıldız bonservisiyle

2- Z.Yelen/S.Ozturk bonservisiyle : (max. 1m euro)

3- Sag bek : L.Neill'in sozlesmesi bitiyor ve W.Ham'la ucret konusunda anlaşamıyor. 500bin-1m euro arasına bonservisi alınabilir. Yine E.Granja'nın sozlesmesi 31.12.2008'de bitiyor. Napoli ve Torino peşinde... Bonservis maliyet yok ama imza bedeli yuksek olabilir. Yani iki alternatifte yuksek miktarda nakit para gerektirmiyor.

4- AMR/FR : C.Delgado derim. Zaten R.Plate peşinde, ama onlar M.Roseles ve L.Ponzio'da oldugu gibi ölü fiyat teklif ederler. O.Lyon'un Govuo ve Kieta nedeniyle C.Delgado'ya o kadar ihtiyacı yok. Bizde de bonservisini alabilecek nakit yok. Sezon sonuna kadar kiralanabilir.

Bu 4 transferin toplam maliyeti yuksek degil. Zaten en maliyetlisini yaptık gibi. M.Yıldız dısındakilerin ciddi bir bonservis maliyeti yok, ucret maliyeti var. Ama Umit ve Nonda gibi yuksek ucret alan oyunculardan kurtulursak, finansman sorunu yasamayız gibime geliyor.

Geri
Üst Alt