Alkan Gültekin
Parçalı Üye
- 3 Haziran 2009
- 3.666
- 0
- 1.306
Cevap: Transfer Önerileri
Benim geçen seneki favorilerimden Arsenal de Sarandi'li orta saha oyuncusu Alejandro Gomez 3 milyon Euro karşılığında Catania'ya transfer oldu. San Lorenzo'da kiralık geçirdiği iki Clausura ve bir Apertura sezonunda 47 maçta attığı 8 golün ve istikrarlı bir oyuncu olmasının İtalya Serie A'ya transfer olmasındaki rolü büyük elbette. Burada büyük bir ah çekiyorum, nitekim bu oyuncuyu bundan iki ay önce forumda tanıtmış ve önermiştim. Galatasaray'a çok faydalı olabileceğini düşündüğüm bir adamdı. Olmadı. Renkler sağolsun.
15 Şubat 1988'de Buenos aires'te doğdu. Arsenal de Sarandi kulübünün altyapısından yetişti. 1.65 cm boyunda, kilosu 60. Bu da pire diyebileceğimiz bir adam. 18 yaşında giymeye başladığı Sarandi forması ile ilk sezonunda 22 maç oynadı, 2 gol attı. Bu sezon transfer olduğu San Lorenzo formasıyla 36 maçta 6 gol 5 asisti var. Arjantin'de toplam 142 maça çıkmış, 22 gol ve 12 asist yapmış. İstatistikleri bir ortasaha oyuncusu için yeterince parlak.
Alejandro Gomez Arjantin U-20 takımının 2007 yılındaki dünya şampiyonluğunda kadrodaydı. O kadroyu hatırlamamız gerekirse Di Maria (Benfica), Agüero (Atl. Madrid), Zarate (Lazio), Emiliano Insua (Liverpool), Pablo Piatti (Almeria) ve Ever Banega (Avrupa) gibi sonradan Avrupa'nın tanınmış kalburüstü kulüplerine transfer olan adamlarla birlikte oynadı. Bunların arasından Pablo Piatti ile hem oyun stili hem fizik olarak birbirlerine çok benziyorlar. Bu adamlar Aimar tarzıdır, baştan söyleyeyim.
Alejandro Gomez, Arsenal di sarandi'de top koşturmaktayken daha çok ofansif orta saha görevini üstlenmiş olsa da, San Lorenzo'ya transfer olduktan sonra oyun kurucu olarak oynamaya başladı. Tekniği ve sürati üst seviyede bir oyuncu olduğundan dolayı ceza sahasına öldürücü deparları var. Bununla birlikte futbol zekası da oldukça yüksek. Oyunu genelde orta saha civarından kurmayı ve direk ceza sahasına koşmayı seven bir oyuncu. Yani pası verip olduğu yerde kalmayı sevmiyor, çok hareketli. Hemen verip kaçıyor. Tek pasları çok seviyor. Genelde göbekten oynamayı seviyor, kanatlar onun her zaman B planı. Ama Rijkaard'ın felsefesine kolayca uyum sağlayabilecek potansiyeli de var.
Çok hareketli olması, onun marke edilmesini de güçleştiriyor. Bir orta saha futbolcusu olmasına rağmen ceza sahası içerisinde topla buluştuğunda çok etkili. Bununla birlikte uzaktan şutları da etkili. Beklenmedik anlarda beklenmedik şutlar çıkarabiliyor. Tekniği üst düzey, bire bir pozisyonlarda çok etkili, dar alanda ve geniş alanda oldukça rahat adam geçiyor. Sebastian Blanco incelemesinde dediğim gibi ikisi de hem dar hem geniş alanda etkili ama Blanco genelde geniş alanlar ararken, Alejandro Gomez dar alanda oyunu genişletmek adına çok başarılı. Defansın arkasına sürpriz toplar deniyor, Baros gibi bir adamın varlığında takımımıza çok gol attıracağını garanti edebilirim.
Geçtiğimiz sezonun başında ülkenin köklü kulüplerinden San Lorenzo, Alejandro Gomez'in bonserisinin yarısını ve oynatma haklarını satın aldı. Dolayısıyla Gomez'i almak isteyen kulüp bir anlamda her iki takımla da anlaşmak zorunda. Oyuncunun hakları San Lorenzo'da ama Arsenal di sarandi'nin de söz hakkı bulunuyor. Gomez yaklaşık 4-5 milyon Euro'ya transfer edilebilir. Ortasahaya hareket, enerji ve teknik getirecektir. Gio, Keita, Baros gibi adamlarla uyum sağlayacağından hiç şüphem yok. İlk zamanlarında biraz zorlanabilir. Arjantin'de adam adama markaj pek uygulanmaz ama Arjantin ligleri de en az Türkiye kadar serttir. Dolayısıyla Gomez ilerisi için de iyi bir yatırım olacaktır.
YouTube - Todos los goles de Alejandro Papu Gomez en Arsenal De Sarandi
Benim geçen seneki favorilerimden Arsenal de Sarandi'li orta saha oyuncusu Alejandro Gomez 3 milyon Euro karşılığında Catania'ya transfer oldu. San Lorenzo'da kiralık geçirdiği iki Clausura ve bir Apertura sezonunda 47 maçta attığı 8 golün ve istikrarlı bir oyuncu olmasının İtalya Serie A'ya transfer olmasındaki rolü büyük elbette. Burada büyük bir ah çekiyorum, nitekim bu oyuncuyu bundan iki ay önce forumda tanıtmış ve önermiştim. Galatasaray'a çok faydalı olabileceğini düşündüğüm bir adamdı. Olmadı. Renkler sağolsun.