Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Transfer Önerileri

Beni alın. Günde 2 paket sigara içmeme rağmen tazı gibi koşarım. Stilim Pavleçenkoya benziyor. Yada onun stili benimkine benziyor. Herneyse işte. Beni seç beni..

Yavru Xavi gibi oynamıs Nuri

Tabiki çok az maçını izleme şansım oldu Nuri'nin ama uzun bir süre zarfına yayarak denk geldi izlediğim maçları. U17 milli takımda bu çocuk Xavi ve Del Pierro arası bir mevkide oynuyordu. Sonra Dordmund ve Feyenord kariyerinde yavaş yavaş ön libero mevkine çekildi. Ama her sene 10 civarı gol atıp fazlasını da attıran bir oyun stili var. Xavi'den çok Xabi Alonso'ya benzetiyorum. Tabiki Türkiye'ye getirmek imkansız. Feyenord'a kiralandığı sene bir şans vardı 3 büyükler açısından, kullanılamadı. Kimbilir Mehmet Topuza harcanan paranın yarısı bu çocuğa harcansa şu an Beşiktaş ve Fener'den biri çok özel bir oyuncuya sahip olabilirdi.

Her ne kadar rakibimizi baltalasa da şu Yıldırım Demirören Türk futboluna zarar veren bir adam. Bakıyorum Beşiktaşa kanat oyuncusu yok. Saçma bir orta sahası var. Forvette gereksiz ve işe yaramayan bir yığılma var. Rusyada yıllarca yedek bekleyip futbol hayatı bitme noktasına gelen Caner'i, elden kaçan Nuri'yi, hiç sevmesem de harcanan Fatih Tekke'yi gördükçe Tabata, Holosko gibi adamlara verilen paralar canımı yakıyor. Niye diceksiniz, çünkü çıta ne kadar yükselirse Galatasaray da o kadar yükselir. Futbolcularımıza bakıyoruz isim olarak Galatasaray İngiltere, İspanya, İtalya gibi liglerde ilk 4 e oynar. Ama bu liglerin ilk 4 takımıyla karşılaştığımızda çoğunlukla duman oluyoruz. İşte Juve'nin starı Diago. E bizde de Elano var? Onların forvetinde Amauri filan var bizde de Jo var, Baros var, Kewell var, Arda var. Ligimiz o kadar kötü ki takımlarımız elindeki adamların potansiyellerini kullanamıyor, tempolu oyun gördük mü affallıyoruz, hakemler uluslararası turnuvalarda rakipleri sertlikle durdurmaya izin vermeyince pozisyon hataları golle sonuçlanıyor. Lig bizi iyi oynamaya, düzgün defans yapmaya, düzgün hücum yapmaya, topu hızlı ve yerden kullanmaya zorlamıyor. İşte o yüzden istediğimiz başarı bir türlü gelmiyor. Örneğin Galatasaray'ın UEFA kupasını kazanması... Tamamen 4 sene şampiyonlar liginde oynayan futbolcuların kalitesi yüksek bir ligde oynadığında katedeceği mesafeyi almalarıyla alakalı. Yoksa o kadro misal Türkiye'nin almış olduğu bir ceza nedeniyle 4 senedir Avrupa kupalarına katılamıyor olsa ve ilk kez o sezon Avrupa'da maç oynasa bu başarıyı gösteremezdi.

Ayrıca ne zamandır bi yerlere yazmak istiyodum hazır konu açılmışken belirteyim, Fatih Terim'in milli maçlarda Nuri'ye güvenmemesi belki de bizim dünya kupasına katılmamızı engelledi. Orta sahada Nuri, Hamit, Emre üçlüsü İngiltereyi kavuran Essien, Lampard, Ballack üçlüsü benzeri sağlam, sert, organize, hızlı oynayan ve teknik bir orta saha yaratabilirdi. Üstelik kanatlarda bu saydığım kriterlere uyan Arda ve Tuncay gibi iki çok etkili oyuncumuz varken. Böylece zayıf olan defans hattımız sorun yaşamadan bir çok maçı atlatabilirdi.

Nuri'nin milli takımda değerlendirilmemesi tam bir fiyaskoyken U-17 dünya şampiyonasında yıldızlaşan bir diğer oyuncu Caner de görülüyor ki o zamanki potansiyelinden bir şey kaybetmemiş. Sadece şans bulamamış.

Milli takıma, Türk futboluna yazık oluyor. Anadolu klüpleri 3 büyüklerin istediği her futbolcuya 5 milyon bonservisle kapıyı açarak bu çocukları harcıyor. Zaten az olan yetenekler kullanılamıyor. Oysa yabancı sınırlaması kalksa herkes yerini bulucak. Bu bonservis şımarıklığı ortadan kalkıcak. Ufak rantlar, ufak hesaplar peşinde kendi yeteneklerimizi, kendi futbolumuzu harcıyoruz.

Hayri usta dönmüşün :)

Hepimiz Lukunku olalım:)

Kewell gider mi kalır mı, kim gelir bilmem... Ne olsa uzulmem AMA...

1- Nonda takımda kalırsa,

2- Lincoln'u degerlendiremeyip, tazminat verip yollarsak cok uzulurum.

hayırdır bugün çok az kişiyiz.

achille emana'yı istiyorum.herif dün öyle bir korner attı ki gol oldu :D

NURİ ŞAHİN ELANONUN yerine düşünülmeli bence hem genç hem iki yönlü oynuyor.

Yerli isterem yerlii.

fatih_tekke_ucan_kafa.jpg

NURİ ŞAHİN ELANONUN yerine düşünülmeli bence hem genç hem iki yönlü oynuyor.

Hem iki yönlü derken. Elano'da iki yönlü bir orta saha oyuncusu. Pozisyonu AMC değil, MC'dir.

Ayrıca Nuri Şahin'den daha iyidir. Nuri gelirse, Elano'nun yanına gelebilir. Yerine gelemez.

KALECİ:

Leo Franco

Ufuk Ceylan

Aykut Erçetin

DEFANS:

Sabri

Uğur

Servet

Neill

Emre A.

Emre G.

Gökhan Zan

Caner Erkin

Hakan Balta

ORTA SAHA:

Mustafa Sarp

Mehmet Topal

Barış

Ayhan

Elano Blumer

Emre Çolak

Arda Turan

FORVET:

Harry Kewell

Serdar Eylik

Milan Baros

Shabani Nonda

Abdul Kader Keita

Giovani Dos Santos.

Kadroya bakar mısınız. :D

Bence Leo Franco gönderilsin yerine İBB'den Hasagiç alınsın.Türk statüsünde diye biliyorum.Hem Franco'dan daha iyi bir kalecimiz olur hem de Kewell yada Nonda gönderilmemiş olur.Nasıl fikir

Daha da oyuncu önermek veya istemek yüzsüzlük olur kanımca :asd:

sezon sonu

t. hitzelberger

hamit a.

ibrahim a.

AliTuran

jo 1 Yil daha kira

dosantos 1 Yil daha kira

gönderilmeli:

gökhanz-servetc-aYhana-nonda-kewell-özgürcanö.-emrea.-elano

kira:aYdiny.-serkank.-alpaslane.-serdare.-semihk.-serkanc.

Elano neden gönderiyon yeni ısınıyorduk:)

Bence:

Sezon sonu Leo yu gönderelim.Nonda yı gönderelim.Jo,Gio performanslarına göre kalsın.Kewel Baroş da dursun:)

1 tane yabancı ön libero ve 1 tanede Hamit iyi gider:)

Gönderilmesi gereken oyuncular arasına Elano'yu da koyan güruh bize mantıklı sebepler de yazabilir mi acaba?

bence bir tane de türk forvet almamız lazım mesela mustafa pekmetek ... sercan da olablr nonda+aydın+bir miktar parayla , hem kewell kalmış olur hem forvet sorununu da hallederiz...

Geri
Üst Alt