Cevap: Transfer Önerileri
Keita dahi gönderilebilir dünya kupasından sonra
Yetenek bir yere kadar saha içi karakteri çok önemli
Bu sene yapılan transferlerde tamam işte budur diyemedim hiç bir adama(Neill hariç)
Artık takımın durumunu dert edinen adam alın
Sene başından beri caner sol bek oynar mı
Elano istikrarsız
Leo franco yu anlatmaya gerek yok
G.Zan ortada yok
Keita sağa sola yumruklar sallar
Jo nun lakabı gece kuşuna çıktı
Nedir bu ya disiplin biraz ya
Burası dingonun ahırı mı?
Herkes kendi fikrini söylemekte özgürdür;hiçbir şekilde sınırımı aşmam eleştirirken.Çünkü aynısını arkadaşlardan bende bekliyorum.Ancak Okan arkadaş;kendimce ben ruhun;karakter dediğimiz elle tutulur gözle görülür olmayan şeylerin maç kazandırdığını inan görmedim kesinlikle.İş sadece yetenek ve beyinde bitiyor.Yoksa onun haricinde cesur yürek olmayla;2000 ruhunu taşımayla olacak işler değil.Cassano'dan ş.r.f.sizi yok ama Sampdoria'yı tek başına taşıyor adeta (Bu sezon tam olarak oynayamasa da).Adriano desen alkolik;pislik herifin teki ama Flamengo'da yaptıkları ortada.
1: ''Caner Sol Bek Oynar mı?''
Doğru; mecburiyetten sol bek oynadığı zamanlar oldu-hatta birçok maçta-.Ama açıkta oynarken gösterdiği performansa baksana Okan.Arda da sol açık oyuncusu.Koysana onu da sol beke.Bakalım ne verim alabiliyorsun.
2: ''Elano istikrarsız.''
Yanında Ayhan,Barış,Sarp gibi sadece 18'e girebilecek elemanlar 11'de oynuyorsa burda Elano için ''istikrarsız'' demek akıl karı değil.Brezilya Milli Takımı'nda yaptığı maçları öne sürüyorlar hemen.Orda kim var yanında,arkasında, önünde.Bunları zaten biliyorsun.Elano takımın kilit bir taşı, ama tek başına maç kazandırmasını hiçbir futbolcudan beklememeliyiz.
3: ''Leo Franco'yu anlatmaya gerek yok.''
Bu konuda yerden göğe kadar haklısın.Hiçbirşey söylemiyorum.
4: ''Gökhan ortada yok.''
Bu ülkede en büyük takımlar hangileri diye sıralasan bariz bir şekilde 3.'ye Beşiktaş gelir ki bunda hemfikiriz.Gökhan Beşiktaş'tayken her maça onbirde başlayıp takımın defansı için Toraman'la beraber defansın belkemiğini oluştururdu.Her futbolcu sakatlık yaşar.Ancak oynadığı zaman eğer o formanın hakkını vermeye çalışıyorsa iyi-kötü birşeyler vermek istiyor ve bunun için çabalıyorsa, sadece sakat olduğu için eleştirmek yorumsuz olur.Madem biliyorduk gelmeden once de sık sık sakatlandığını --CAM ADAM diye adı çıkmış-- o zaman yönetim baştan almayacaktı buna birşey diyemem.Ama Tobias Linderoth gibi 3 sezonda hepi topu oynadığı maçlar sayılı durumdayken; tıkır tıkır parasını alıyorken nasıl ona tahammül edildiyse, müsamaha gösterildiyse aynı durum Gökhan Zan içinde geçerli olmalı ki oyuncumuz Türkoğlu Türk yani yabancı değil.
5: '' Keita sağa sola yumruk sallar.''
Oynadığımız maç Türkiye'de dünyada bir çok otorite tarafından ülkenin en önemli maçı olarak nitelendirilen bir maç.Rakip Fenerbahçe, saha Saraçoğlu.10 yıldır kazanamamanın vermiş olduğu stres had safhada.Yerliler ''nasıl olsa kaybedeceğiz.'' havasında. Maçta her türlü çirkefliği yapabilecek vurdumduymaz, pervasız bir oyuncu Roberto Carlos.Keita'dan çalımı yemiş sonrasında ''Durumu kurtarayım.'' derken Keita'nın beline sarılmış sanki vaftiz babası gibi.Akabinde zaten Roberto Carlos'un yüzünün gerçek alanı ile izdüşüm alanını sıfıra indirebilecek darbeyi Keita o an için düşünmeden yaptı.Cezasını çekti ve formasını geri aldı.Sadece Fenerbahçe maçında bu hareketi yaptı ve yanılmıyorsam Kasımpaşa maçında da buna benzer hafif bir pozisyon vardı.Onun dışında sırf bu hareketi için Türkiye'ye gelmiş en iyi kanat oyuncusu olan birisini yersiz bir şekilde eleştirmek karaktersizlikle itham etmek doğru değil.Çünkü eğer karakterden, ruhtan bahsediyorsak bana göre Keita maçta herşeyini oyuna veren birisi.Bunu hemen hemen her maçta gördük.Nitekim Arda bile o maçta milli takımda ''abi'' diye hitap ettiği birine; Semih'e yumruk atıyor.Bunları söyleyeni hiç duymadım.Türk oyuncuya gelince rakip hatalıydı; yabancımıza gelince karaktersiz,ruhsuz.İnanın bunlara gerek yok.
4: ''Jo'nun adı gece kuşuna çıkmış.''
Jo konusunda biraz örtüşen düşüncelerimiz var.Eğer oyuncu bizim için gerekli golleri atıyorsa; skora katkı yapıyorsa;maçın gidişatını değiştiriyorsa bence bazı olumsuz durumları kulak arkası edilmeli.Ancak bu işin dozunun da kaçmasına izin verilmemeli.Nitekim --eğer doğruysa tabii-- Fenerbahçe maçından sonra parti verdiği iddiaları yenilir yutulur cinsten değil.Onun dışında bence iyi bir forvet. Havaalanındaki görüntüleri hatırladım bir an.Birçok taraftar için belki de ideal 11'lerinde hayalini kurduğu; kadrolarında muhakkak yazmıştır Jo'yu.Ancak getirmişiz ve basın harcayıp bitiriyor.Bazen taraftar bile.
Sonuc olarak; eğer başarı istiyorsak, önce oyuncunun yetenekli sonra taraftarın sabırlı olması lazım.Henüz ilk sezon ve gerek teknik idarenin gerekse daha 15 maçı bile oynamamış oyuncuların böylesine çabuk ;bir kalemde üzerlerinin çizilmesi doğru değil.