Mehmet Topal'ın satılması durumunda Yasin Pehlivan, Ceyhun Gülselam, Yiğit İncedemir'den biri veya ikisi düşünülebilir. Tercihim Ceyhun'la Yasin olurdu ama biraz maliyetli olacağı açık. Yasin için Rapid Wien ne kadar ister bilemem ama Yasin+Yiğit ikilisi oraya düşünülebilir. Böylece hem yabancı kontenjanı harcamadan Topal'ın boşluğu kapatılmış, hem de o bölgede alternatif aratılmış olur. Mustafa Sarp ise gönderilmeli.
Ön liberonun önündeki diğer iki orta saha oyuncusu ise yabancı olmalı. Elano Dünya Kupası'ndan sonra gelecek ilk iyi teklifte yollanmalı; biri Elano'nun yerine, yani daha ofansif, diğeri ise daha defansif ve diri olmak üzere iki oyuncu transfer edilmeli. Tercihime göre yabancı. West Ham'dan Jack Collison, Marl Noble, Scott Parker ama EPL'den böyle oyuncuları, özellikle de İngiliz iseler koparmak çok ama çok zor. Hollanda'dan Demy de Zeuw veya Stijn Schaars düşünülebilir. Real Madrid'de forma şansı bulamayan Mama Diarra daha defansif olan görevi, sezon sonu ayrılmasına kesin gözüyle bakılşan Guti veya Gago da beyin görevini yürütebilirler. Szöleşmesi biten Kallström ikna edilebilrse en ideal transfer olur o görev için sanırım. Yerli olarak ise oraya sözleşmesi biten Hamit, alternatif olarak yine sözleşmesi biten Murat Ceylan düşünülebilir.
Stoper bölgesi için ise yabancıya gerek yok. Aykut Demir, Barış Bağdaş, Serdar Kesimal, Eren Güngör ve Ömer Toprak'dan biri düşünülebilir oraya da. Ömer geçirdiği trafik kazasından sonra Şubat ayından itibaren forma giymeye başladı tekrar. Eğer geçirdiği kaza gelişimini etkilemeyecek boyuttaysa düşünüleli. Serdar ve Eren'i ise Kayserispor'un bırakacağını düşünmüyorum, en azından bize bırakmazlar. Aykut Demir, Barış Bağdaş ve duruma göre Ömer Toprak ikilisinden biri düşünülmeli ki Aykur Demir takımda görmek isteyeceğim top tekniği vasatın üzerinde bir stoper.
İvan de Souza'yı türk statüsünde sanıyordum ama sanırım yanılmışım. Eğer türk statüsünde olsaydı sol bek için ilk tercihim olurdu ama bu durumda orada yine ya Hakan Balta oynayacak ya da Caner'in bonservisi alınacak. Bir de bir zamanlar çok popüler olan, Almanya milli takımına kadar yükselmeyi başaran Malik Fathi vardı. Şimdi kulüpten kulübe kiralık olarak dolaşıyor sanırım. Bonservisi FC Moskow'da. Hiç takip etmedim ama o da en kötü alternatif olarak düşünülebilir Caner'in alınmaması durumunda.
Alternatif forvet ise bana göre yabancı olmalı ama Mustafa Pektemek ile anlaştığımız haberleri var. Bence Galatasaray'da oynayabilecek bir oyuncu değil. Halil Altıntop sezon sonu sözleşmesi biten bir başka oyuncu, bence düşünülmeli. Bunların dışında Bursa'da Turgay Bahadır bu sezon gayet iyi işler yaptı. Keşke sezon başında bonservissiz olarak biz alsaydık demiyorum değil içimden. Bunların hiçbiri yeterli değil diyorsanız Galatasaray için dediğim gibi alternatif forvet de maliyeti makul bir yabancı olmalı.
Kanat için Gio'nun bonservisi alınacak galiba. Volkan Şen'i de isterdim ama Bursa'nın açgözlülüğünü gördükçe bu transferin olması imkansız diyebiliyorum. Keita ve Arda'ya alternatif olarak diyorum, eğer Ozan sözleşme uzatmadıysa -ki sanırım uzattı- o düşünülmeli Volkan'a ziyade. Kewell da giderse orada bir alternatif boşluğu olacak ama yedek olacak bir oyuncu için para saçmaya da gerek yok.
Bütün bunların yanında bir de Sabri'ye alternaif lazım diyorum. Uğur Uçar yeterli gözükmedi bu sene, Rijkaard da pek memnun değil sanırım. Aykut Demir sağ bekte de oynayabiliyor, Orhan Şam'a ziyade onu tercih ederim. Bakınca diğer ihtiyaçlarımıza oranla çok da mühim değil aslında, öncelik burada olmamalı tabii ki ama uygun yerli bir isim bulunursa alınabilir, ben bulamadım.