Transfer Önerileri (ARŞİV)

Cevap: Transfer Önerileri

Pardon Semih gündüz yazdım unutmuşum

Bu tarz bir orta saha yani bunlar değil

Tempolu adam nedir lan biri bana bunu açıklasın.Ben Gerrard'ı da maç içinde çok aktif göremiyorum,o da mı temposuz ? Nasıl bir laf ağzını kırayım,algılayamadım gitti.

Tempo'dan kasıt maç içinde aktif olmak. Son zamanlarda radyo'dan çok maç dinlediğim için söylüyorum, bazen Elano'nun ismini maç süresince sadece 3-4 kere duyduğum oluyordu. Yani böyle olmamalı.

Ze Roberto değil de Pires,İnsua veya Gallardo'dan birisi iş yapar bu takımda...

Biz Ze Roberto'yu Bayern'den beklerken adamlar bizim Ribery'i kapti :asd:

Nostalji oldu :D

Topal giderse Maduroyu bize versinler. Rijkaard onu iyi tanir :p

Stoper için önerim, hem stoper hem de statik on libero oynayabilecek bir adam alınması olacaktır. R.Marquez, Z.Grygera ve belki Bodmer ya da Radoi olabilir. (dc/dmc)

On libero için statik, çapa tipinde yabancı oyuncuya karsıyım. M.Topal'ı gonderip o tipte cakılı oynayan, teknigi zayıf adam almanın anlamı yok. Ornegin milletin bayıldıgı Bordo'lu A.Diarra. Teknigi zayıf, kıvrak olmayan bir adamdır.

Toulouse'lu M.Sissoko sadece hayaldir. En buyuk transfer Rijkaard'ın hucumcu zannettigi ama teknigi ve oyun zekasıyla hucum futboluyla hiçbir alakası olmayan, aslında sadece dogru yerlere gittigi için gol atan bu yuzden de Rijkaard'ın gozunu boyayan, M.Sarp'ın takımdan ayrıması olacaktır. Keza Barış da...

İstikrarı, tutmayan Shaktar ve M.City'de hayalet gibi oynayan 29 yasındaki Elano'nun kalmasına baglamak ne kadar mantıklı anlamıyorum.

G.Zan ve Servet satılsın, tamam ama A.Turan Emre G. L.Neill'li gobek oldukca kısa kalacak ve bjk macındaki gibi yan toplarda koridor olacagız. Tomas-Song varken de bir tane korner golumuz yoktu. Ta ki Emre Asık'ın oynadıgı BJK macına kadar.

Ligin en iyi pas yapan takımı F.Bahce'dir. 4-5 senedir bu boyle. Ve bunda luciano-servet, lugano-edu, lugano-bilica, onder-luciano ikililerinin teknigi ne kadar etkili oldu soru isareti...

Pas yapamıyoruz 4-5 senedir bu acık. Ama sorun song-tomas, servet-tomas, meira-servet, neill-servet ikililerinde mi? Bence hayır.

Sorun, cihan-petre-volkan, conceaio-ergun, saiodou-ilic, sarp-barıs-topal, gibi pas-teknık ozurlu orta saha gobeklerinde.

Orta saha vasat altı iken, stoperin iyi top yapmış kalecin Cordoba gibi pas yapmış katkısı oldukca azdır. Hatta Cordoba, Mondi'den kotu kaleciydi. Meira'nın ve F.de boer'un kesiciligini de gorduk. Once kaleci kalecilik yapsın, stoper stoperlik. Takım kalbi orta sahanın ortasıdır. Orta sahayı sen bil hallet, ondan sonra diger oyuncuların fundamental artıları senin için avantajdır.

Peki bir soru madem kaleci ve stoperin topu oyuna iyi sokusu o kadar onemli, forvetin topla oynama becerisi degil mi? Top kontrolu, pas yetenegi, oyun gorusu forvette onemli. F.tekke dısında orta saha ozellikleri-fundamentali iyi bir forvet var mıydı? H.Sukur? jardel top kontrol, pas ozurluydu.

O zaman forvete de fundamentali saglam birileri gerekiyor.

Bence orta saha gobek oyuncularının fundamentali hayati onemde. Yoksa kaleci stoper ve forvetten bu beklenti içine girmek, sadece luks.

Bahsettiği Emiliano İnsua da olabilir sol bek için.

Pires,İnsua,Gallardo fenerden Poulsen,Kanoute,Eto hepsi aynı uçakta geliyorlar bekleyin.

Çok eskilerde kalmayın yeni transfer efsanelerimiz var artık Emana , Saviola , Kuranyi , Quaresma , Babel ,Kallström vs

Hislerim, Leo, M.Topal, Barış, Kewell ve Jo'nun gidecegi, Sarp ve Ayhan'ın takımda kalacagı, Gio'nun transferinde sorun cıkacagı, R.Marquez'in gelecegi, yine adı olan ama gercekte o kadar iyi olmayan birkaç isim transfer yapılacagı seklinde.

Elano kalır mı? Musterisi cıkar mı ne kadar teklif ederler ve O'nun kadar tanınıs baska bir oyuncu bulabilmemize baglı. Olmazsa kalır.

Acıkcası Rijkaard ve yonetime o kadar guvenmiyorum. Cunku objektif degiller. Yonetim illa isim adam alıp, taraftara yaranmak ve kagıt ustunde hata yapmamıs gibi gozukmek pesinde. (haklılarda bu kamuoyu ve taraftar yuzunden) Rijkaard ise belli isimlere odaklanmıs durumda gibi.

Orn Jo ve Elano'yu eskiden beri asırı degerlenmis bulurdum. Yine bu tarzda buldugum Alou Diarra hatta Juve'li Sissoko, Liverpool'lu Lucas gibi adamları gelmesinden cekiniyorum.

İnşallah Van Gaal Bayern'e almadan avatarım bize gelir.

Hislerim, Leo, M.Topal, Barış, Kewell ve Jo'nun gidecegi, Sarp ve Ayhan'ın takımda kalacagı, Gio'nun transferinde sorun cıkacagı, R.Marquez'in gelecegi, yine adı olan ama gercekte o kadar iyi olamayn birkaç isim transfer yapılacagı seklinde.

Elano kalır mı? Musterisi cıkar mı ne kadar teklif ederler ve O'nun kadar tanınıs baska bir oyuncu bulabilmemize baglı. Olmazsa kalır.

Acıkcası Rijkaard ve yonetime o kadar guvenmiyorum. Cunku objektif degiller. Yonetim illa isim adam alıp, taraftara yaranmak ve kagıt ustunde hata yapmamıs gibi gozukmek pesinde. (haklılarda bu kamuoyu ve taraftar yuzunden) Rijkaard ise belli isimlere odaklanmıs durumda gibi.

Kime odaklanmış Rijkaard

Misal ara transferde orta saha bagırırken tercihini Gio'dan yana kullanması, alınabilecek baska teknik-stoperler varken, direkt eski ogrencisi R.Marquez'e yonelmesi. Ziya Dogan'da boyleydi, F.Terim'de hatta dunyadaki bircok hoca da ama bunu yapmayıp, takımın kalibresi ve dunya futbolunu yakından takip edip yeni oyunculara yonelen hocalarda var. Kisiligini sevmesemde Daum iyi bir scouttur. Koln'deyken Goremel, vb oyuncularda kesfetmistir, Mondi, U.Ozat gibi tanıgı liglerden iş yapacak adamları da getirmistir.

Geri
Üst Alt