Scout bölümüne konu açmaya hakkım olmadığı için mecburen konuyu buraya açıyorum.
Ki Sung-Yong
Kulüp: Celtic
Uyruk: G.Kore
Boy: 1.88 m
Kilo: 75 kg
Mevki: Merkezi orta saha (CMF)
Bu sezon oynadığı maç sayısı:15
Gol:2
Asist:3
Babası Ki'yi genç yaşlarda hem futbol oynasın hemde İngilizce öğrensin diye Avustral'ya ya yollamıştı.Ki Avustralya'da John Paul College'de futbol hayatına başlamış.Daha sonra John Paul College takımıyla uluslararası 15 yaş altı Bill Turner Cup'ı kazanmış.Ki burada sergilediği yetenekleriyle vatandaşı olduğu G.Kore liginin takımlarından olan FC Seoul'un ve Avustralya birinci lig takımlarından Brisbane Roar kulübünün dikkatine çekmiş.Tercihini Seul'den yana kullanan Ki burada da büyük bir çıkış yakalayarak,G.Kore Milli Takımına kadar yükselmiş.Ki artık Avrupa kulüplerininde gözdesi haline gelmişti.Hamburg.Psv Eindhoven ve Porto gibi kulüpler Ki'yi transfer etmek için zaman kolluyorlardı.25 Ağustos 2009 yılında Celtic Ki'yi 2.1 milyon avro karşılığında transfer etti.Toplam 1.5 yıldır Celtic'de bulunan Ki burada 24 maça çıktı ve 3 gol attı.Bu yıl Celtic'te ilk 11'in değişilmez isimlerinden biri olmayı başardı.Sezon başında özel bir turnuvada Arsenal'le karşılaşan Celtic'te takımın en iyi oyuncusu olduğunu gösteren Ki birde gol atarak Dünya futboluna önümüzdeki yıllarda damga vuracağının sinyallerini vermiş oldu.
Şenal Güneş'in Seul'den de eski öğrencisi oluyor.Şenol Güneş geçen yıl Ki'yi takımında görmeyi çok istemişti ama gerçekleşmedi.Arkadaşları Ki'ye Kore'nin Gerrard'ı diyor. Şu anda G.Kore'nin Park Ji Sung
Lee Chung-Yong ve Park Chu-Young ile birlikte en önemli oyuncularının başında geliyor.Bu yaz G.Kore'yle Dünya Kupası'nda da izleme şansı bulduk.Benim dikkatimi ise Ocak ayında yapılan Asya Kupası'nda oynarken çekti.Uzun boyuna rağmen top tekniği ve top kontrolü çok iyi.Bizde genel kanıdır, uzun boylu futbolcular genelde kazma olur.Saha görüşüyle pasör özelliğiyle mesafe tanımaksızın attığı sert ve isabetli şutlarıyla, oyun zekası ve taktik disipliniyle çok iyi bir orta saha oyuncusu olmaya aday.Daha geliştirmesi gereken özellikleri var.
İnşallah bu konuyu silmezsiniz.Bu arada bende scout bölümünde yazmak istiyorum, Bir sürü maç izliyorum ve takip ettiğim çok sayıda oyuncu var.Ki'de bunlardan birisi.
Bize gelirse orta sahamıza gerçek anlamda çağ atlatacak bir isim.Oyuncu puanlamasına gelirse benim kendi puanlarım;
1) Teknik:8
2) OyunZekası:8
3) Saha Görüşü: 8
4) Top Kontrolü: 8
5) Pozisyon Alma: 7.5
6) Top Kapma: 6.5
7) Havasal Hakimiyet: 6.5
8) Güç: 6.5
9) Dayanıklılık: 7
10) Top Saklama: 8
11) Tempo: 8
12) Şut: 8
13) Free Kick kullanma: 8
14) Pres: 7.5
Bu video Seul'de oynarken
YouTube - ki sung-yong(David ki) in FC SEOUL
Bu video'da Arsenal maçından
YouTube - Emirates Cup Arsenal 3-2 Celtic Ki [HD]
O kadar emek harcadık İnşallah gümbürtüye gitmez.