Transfer Politikamızdan Memnun musunuz?

Gedsonu alırsak memnun olurum

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ne sistem, taktik oynadığımızı bilsek alınan oyuncuların uygun özellikte olup olmadıklarını yorumlayabilirdik

sevgili mahir ,

bu bahsini ettigin sistem-taktik ve oyuncu kadromuz baglaminda ,taktik basliginda beraberce yorumlarsak daha verimli olur gibi. bence.

nacizane transferi kapatacagimiz gunu bekliyorum - sonrasinda eldeki profiller ve olasi sistem-taktik kurgu uzerine arti eksi denkleminde yorum yazmayi dusunuyorum.

suan icin alinan bazi oyuncu profillerinden cok memnunum...
bunlari da taktik basliginda deginirim gerek gorulurse.

5 senelik taksitle oyuncu almak gelecek yönetimlerin elini kolunu bağlamaktan başka bir şey değil umarız oyuncular gözden çıkarılmaz hepsi tutar yoksa işimiz kötü
Fatih hoca iki maç kaybedelim yine başlar yeni gelenlere el kol yapmaya bu aralar en iyi olduğu konu bu zaten

Bjk gibi kız kardeşi güçsüz bırakma adına yerli kaleci Mert, ghezzal, Alex taksi den en az bir ikisini almamız lazımdı.
Düşünün bjk mert i alamasaydi 2 çaylak yetersiz kaleciyle götürecekti 50 maçı.
Keza gezzal..
Duran top için dahi alınırdı.
Fegh ve falcao da hata yapıldı diye full genç almak büyük hata ve Terim in planı kesin.
Mert e bu yabancı sınırlamasında en ihtiyacı olan bizdik ve 1.4 milyon Euro ya gitmiş bunun adı evlatcilik.
Çünkü manevî evlat Muslera nin formayı kaptırma ihtimali olacakti.
Transfer politikasina 10 üstünden 5.
Biz adam olmayız ama bu yıl yine bu küfür kargaspor un ganyanci kepçe nin sevinç gösterilerilerini izleriz.

SM-A715F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

1628703171236.webp

Galatasaray tarihinin en doğru işlerinden biri.

Bu politika tüzüğe işlemeli. 28 yaşından büyük oyuncu almak yasaklanmalı. Alcaksan da maaş sınırı gelmeli.

Ben bir daha Falcao faciası yaşamak istemiyorum.

Berkani nasıl buldun kanka baya begendim. Topu kısa sürede ayağından çıkartıyor. Uzun top atabiliyor. Umarım istikrarlı olur.
Ne yalan söyleyeyim daha ilk macinda böyle etkileyici bir performans beklemiyordum. Cok tatmin ediciydi, umarim böyle devam eder.

Son 3 transfer belirleyecek bence, şimdi gedson ve iyi bir sağ kanat gelirse evet çok memnunum ama derlerse gedson ve kanata para yok nelsona 7 verilen politikaya hayır derim.

Ben kendi adıma çoğunluğun aksine maalesef memnun değilim. Akbabalık yapmak istemiyorum ama hayatımın hiç bir döneminde Galatasaray adına bu kadar ümitsiz olduğum bir dönem olmadı.

Genç oyunculara yatırım yapmak elbette ki olumlu ancak Galatasaray gibi Türkiye' nin en büyük markasının kadrosunu da tamamen potansiyelli genç oyuncularla doldurmamak gerektiği kanaatindeyim. Zaten ben futbolcunun genci, yaşlısı değil kalitelisi, kalitesizi olduğuna inanan biriyim. Bu sebeple yaşlı da olsa ne vereceği az çok belli olan, büyük takım havası solumuş, şampiyonluklar yaşamış, tecrübeli oyuncuların da kadroda yer alması gerektiğini düşünüyorum. Bu genç yıldızların gelişimine de katkı verecektir. Kaldı ki Galatasaray Türkiye' de ve Avrupa' da en büyük başarılarını kazanırken kadrosunda böyle oyuncular barındırıyordu.

Beni ümitsizliğe sevk eden bir diğer konu da takım kimyası ve transfer edilen oyuncuların belli bir plan dahilinde transfer edildiğine olan inançsızlığım. Türkiye Liginde bu sene 8+6 gibi çağ dışı bir kural geçerli olacak. İlk 11' de oynayacak 3 yerli isim için en kuvvetli adaylar şu an için Kerem, Berkan, Taylan ve Emre Kılınç gibi gözüküyor. Bunların 3' ü orta saha oyuncusu. Kalede Muslera rakipsiz, 2 tane stoperimiz yabancı, beklerimiz yabancı ve bunların yedeği olan Türk pasaportlu futbolcular aslında Galatasaray kadrosunda rotasyonda bile yer almaması gereken oyuncular. Defans hattında yerli oyuncu oynatamıyoruz. Hücum hattında kalırlar, giderler bilmem ama Mohammed, Falcao, Diagne hepsi yabancı.

Kanatlarda bir tek Kerem Türk, sağ kanat için ne kadroda ne de transfer edilebilecek Türk pasaportu taşıyan bir oyuncu yok, mecbur buraya da yabancı oyuncu transferi yapılacak. Bu durumda orta sahada 3 oyuncudan 2' sinin yerli olması gerekiyor. Orta sahaya transfer olarak ciddi maliyetlere Cicaldau alındı. Yani bu durumda biz orta 3' lüyü Taylan-Berkan-Cicaldau, Taylan-Emre Kılınç-Cicaldau ya da Berkan-Emre Kılınç-Cicaldau şeklinde oynamak zorundayız şu halimizle. Ama biz Gedson' u da almak istiyoruz ki almalıyız. Alırsak o zaman kadromuzda ilk 11' e bir yerli oyuncu daha bulmalı, 6 numara pozisyonunda Taylan veya Berkan ile oynamalıyız. İşte bu da beni ümitsizliğe sevk eden bir başka durum, ben 6 numaranın Melo gibi, Fernando gibi safkan ve tecrübeli olması gerektiğine inanıyorum. Geçen sene Taylan o bölgede başarılı oldu, buna bir itirazım yok ama o pozisyonda biz Josef' i, Beşiktaş Taylan'ı oynatsaydı şampiyonluk yarışı nasıl biterdi tartışmak isterim. Tabi bu yabancı sınırı ile Cicaldau' yu aldıktan sonra, yanına bir de Gedson' u alıp iyi bir tecrübeli 6 numara alınıp, nasıl oynatılır orasını bilemiyorum.

Bu sebeplerle mevcut koşullarda Galatasaray' ın şu anda öncelikle kaliteli yerli futbolcuların peşinde koşması gerekiyor. Bu profile uyan, transfer edilebilecek ise sadece 2 oyuncu var. Kaan Ayhan ve Halil. Ya tutarsa diye transfer edilebilecek yıldız adaylarını bir kenara bırakıyorum. Galatasaray varını yoğunu ortaya koyup Kaan ve Halil transferlerini bitirmeli ve aşağıdaki gibi bir ilk 11' e sahip olmalı.

Muslera
Kaan Nelsson Marcao Van Aanholt
Taylan
Shaqiri Gedson Cicaldau Kerem
Mohammed

ya da

Muslera
Kaan Nelsson Marcao Van Aanholt
Safkan Tecrübeli 6 Numara
Shaqiri Gedson Cicaldau Kerem
Halil

Beni ümitsiz kılan bir diğer faktör de maalesef Fatih Terim' in ta kendisi. Geçen sene oynadığımız, sıkıcı, oyunun büyük bir bölümünü oynamadığımız, pres yapmadığımız, top kazanamadığımız, yavaş futbol anlayışının bu sene de devam edeceğinden çekiniyorum. Fatih Terim'i çok seven biri olarak geçen seneden beri gözlemim, giderek kendi kendisi ile inatlaşan, kendi kendisi ile kavgaya tutuşan, sürekli bahanelerin arkasına saklanmaya çalışan huysuz bir ihtiyara dönüştüğü yönünde. Değişir mi? Zor!

Umarım ben yanılırım ve sezon sonunda "Ağabey, sen neler yazmışsın böyle!" diye bu mesajımı utanç postu olarak up'larsınız. :)

Transfer dönemi bitti, konuyu açtığım tarih itibariyle de memnundum son aşamada gayet olumlu bence. Bu politikadan vazgeçmemeleri dileğiyle. Bu transfer politikasına 10/10.. :ka:

Mükemmeldi yaşlı bir takımdan genç takıma evrilmek

Genel olarak evet sadece dur top konusunda fark yaratacak bir oyuncu olsa çok iyi olurdu.Bakasetas gibi biri lazımdı bize.

son transferini yapmayan, tekrar satma ihtimalimiz olan oyunculara yöneldiğimiz için evet

oyuncuların kalitesinden, tutup tutmama ihtimalinden bağımsız olarak transfer stratejimiz genel olarak böyle olmalı

Geri
Üst Alt