Cevap: # Transferde adı Galatasaray ile geçen oyuncular
Rijkaard ne derse o olacak
09.06.2009
Osman Tanburacı
Galatasaray artık şekilleniyor. Kim ne derse desin Galatasaraylı bana inansın. Tevazu falan da göstermiyorum. Doğru haber isteyen bu ülkede iki yer okur;
www.sporx.com
ve Yeni Şafak.
Televizyonların ağız dalaşı yaratmak için amuda kalktığı bir ortamda, reyting uğruna takla atan adamlar olduğu sürece siz siz olun adam gibi adamları okuyun ve okutun ve izleyin...
* * *
Galatasaraylılarla görüştüm;
Tanburacı lütfen Çarşambayı bir bulalım. Rijkaard gelsin seyrettiği kasetler üzerine bir toplantı yapalım ve doğruyu bulalım, dediler...
Doğru;
Rijkaard’a bir yığın Galatasaray maçları kaseti verilmiş...
Ayrıca Galatasaray yönetimi de; Kalli, Skibbe ve Bülent Korkmaz’dan aldığı raporları değerlendirip gidecek-kalacak futbolcular hakkında karar verdikten sonra Rijkaard’a görüşlerini aktaracak. Yani yönetimin ısrarla gitsin-kalsın diyecekleri olacak.
Adı geçen bütün futbolcuların Galatasaray’a gelme ihtimali var.
Örneğin;
West Hamlı; Lucas Neill
Liverpoollu; Babel...
Real Betisli; Emena...
Barcelonalı; Gudjohnsen...
Chelsealı Deco...
Altıntoplar...
Ve de Rijkaard’ın önereceği isimler...
Bunların hepsi çarşamba günü Rijkaard’la yapılacak görüşmelerden sonra belli olacak...
Az kaldı sabredin.
İyisi olsun yeter!
Topal, tek bacak fiyatına satılmaz!
Defansta sorunlar yaşayan Galatasaray Mehmet Topal gibi çok yönlü bir oyuncuyu elden çıkartmayacak.
Ancak hiç kimse satılmaz değil. Değerini bulursa Topal da satılır.
Yöneticiler Mehmet Topal için şöyle diyor;
‘Mehmet bizim çok güvendiğimiz bir futbolcu, paraya da ihtiyacımız var ancak Topal için bu yıl transfer daha erkendir. Mehmet’in bir süre daha Galatasaray’da oynayıp pişmesi gerektir. Giderse erken olur.’
Ben de bu fikre katılıyorum...
Mehmet gitmemeli. Daha önünde zaman var. Henüz ‘kavi’ değil... Avrupa futbolu onu yutar!
Lincoln, Rijkaard’ın iki dudağı arasında
Galatasaray’ın en önemli sorunu Lincoln...
Hem para açısından hem takıma katkı açısından.
Rijkaard ne derse o olacak.
Bence;
Lincoln oynarım derse Galatasaray onunla şahlanır. Ama hiç zannetmiyorum ki Lincoln devamlılık arz etsin!
Çok iyi ama tam bir ‘kaprisli güzel kadın!’
Bir günü ötekine uymuyor.
Rijkaard topu kullanan takım istiyor. Hatırlayın Arda, Lincoln, Baroş, Kewell’lı atakları...
Şiirseldi....
Esas mesele transfer bütçesi!
Galatasaray yönetiminin birinci sorunu paradır.
Onun için de ışık aldım.
Ben pek inanamıyorum ama;
Rijkaard istesin para işi kolay dediler, buluruz.
Haydi hayırlısı. Galatasaray Rijkaard’la güzel iş yaptı devamı gelir diye umuyorum.
Önce bu yıl alt yapı sonra Seyrantepe açılırken üç baba transfer!...
Haldun Üstünel’e güveniyorum.
Galatasaraylının dikkat etmesi gereken bir konu var. Rijkaard'ın elinde sihirli değnek yok.
İsmi büyük olduğundan beklentiler de daha şimdiden çok büyük.
Rijkaard’ın yolu düz bir yol da değil.
Virajli, taşlı, engebeli bir yol.
Zaman gelecek, engebelere takılacak, zaman gelecek çukura düşecek, zaman gelecek sarsılacak, ama sonunda yarış pisti gibi bir asfalta gelecek ki o zaman Türkiye’nin Barçası olacak. Taraflı tarafsız herkes onu takdir edecek.
Bugünden yarına süper takım olunmaz, Rijkaard geldi diye Galatasaray her maçı kazanamaz.
Özellikle bu sezon zorlanacak, kimse pes etmesin. Ağaç bile diker dikmez hemen meyve vermez. Fındık fidanı dikersin, 4 yıl sonra tek tük fındık vermeye başlar, asıl verimli zamanı 8 yıl sonradır.
Şunu da unutmayın ki fındık ağacından mobilya olmaz!
Onun görevi lezzet ve kuvvettir.