transfermarkt | kolpanın adresi

Ben bir şeyler karaladım 10 dakikada. Unuttuğum şeyler olmuş olabilir.

Sehr geehrte Damen und Herren,

hiermit möchte ich gerne eine Beschwerde einreichen über die klar erkennbaren parteiischen Einflüsse bei den Bewertungen der türkischen Süper Lig seitens der Creator.

Im Internet, größtenteils Twitter, kursieren sehr viele Beschwerden über die Herangehensweise Ihrer Creator für die Süper Lig. Es ist deutlich zu erkennen, dass hier keine Neutralität herrscht und bei den Bewertungen der Spieler der Süper Lig eindeutig Partei ergriffen wird.

Ich persönlich verfolge seit je her die Markwertänderungen Ihrer Webseite und habe stets unter den Diskussionsthreads bezüglich der fehlenden Neutralität viel Unzufriedenheit seitens der User erkennen können . Jene Unzufriedenheit erreicht nun ein größeres Publikum außerhalb des deutschsprachigen Raums in den Diskussionsthreads Ihrer Webseite.

Allein die Tatsache, dass in jeder anderen Liga die Meisterschaftssterne in den Logos der Vereine aufzufinden sind und nur in der türkischen Liga nicht, zeigt die bereits angesprochene fehlende Unparteilichkeit. Denn es ist bekannt, dass einige der Haupt-Creator der Süper Lig eine enge Bindung an den Club Fenerbahçe haben, welches im Streit um seine angeblich "fehlenden" Meisterschaftssterne steht.

Ich möchte jetzt nicht detailliert Spieler für Spieler die Marktwerte anprangern, denn das würde den Rahmen sprengen. Ich bitte Sie um eine genaue Betrachtung der Marktwertänderungen, dann ist nämlich eine klare Linie erkennbar bezüglich der Herangehensweisen bezogen auf eine besondere Mannschaft.

Ich bitte Sie darum, den Beschwerden der Nutzer Aufmerksamkeit zu schenken und wirklich darauf einzugehen anstatt Ihre parteiischen Creator in Schutz zu nehmen, wie es schon öfter der Fall war.

Mit freundlichen Grüßen
Can Büyük

Sayın yetkililer,

Bu vesileyle sitenizin Süper Lig editörlerinin değerlendirmelerindeki açıkça görülebilir tutumlu tavırlarından dolayı bir şikayette bulunmak istiyorum.

Internette, özellikle Twitter'da, editörlerinizin Süper Lig'e karşı yaklaşımı hakkında çokça şikayet dolaşıyor. Sitenizde tarafsızlığın olmadığı ve Süper Lig oyuncularının değerlendirmelerinde net bir şekilde taraf tutulduğu açıkça görülmektedir.

Şahsen sitenizi uzun zamandır takip ederim ve piyasa değeri güncellemelerinden sonra eksik olan tarafsızlık nedeniyle tartışma bölümlerinde kullanıcıların memnuniyetsizliğini görmek mümkündü. Bu bahsedilen memnuniyetsizlik şimdi sizin Almanca konuşulan tartışma bölümünden daha geniş bir kitleye ulaşmış durumdadır.

Sadece her ligin takımlarının logolarında kullanılan şampiyonluk yıldızlarının sadece Süper Lig'de kullanılmaması gerçeği bile yukarıda bahsedilen ve eksik olan tarafsızlığın bir kanıtıdır. Sitenizin Süper Lig editörlerinin bazılarının, yıldız savaşında bulunan Fenerbahçe kulübü ile bağlantısı olduğu herkes tarafından bilinmektedir.

Şimdi teker teker her oyuncunun piyasa değeri hakkında konuşup daha da uzatmak istemiyorum. Sadece piyasa değerlerinin değişimine dikkatle bakmanızı rica ediyorum, çünkü o zaman özellikle bir takıma karşı olan yaklaşımlarda net bir çizgide yürütülen bir tutum görülebilir.

Sizden şimdiye kadar olduğu gibi taraflı editörlerinizi korumak yerine, kullanıcılarınızın şikayetlerine kulak vermeyi ve bunları ciddiye almayı rica ediyorum.

Saygılarımla
Can Büyük

Son düzenleme:
Türkiye Ligi içindeki topçular için dikkate alınmaması gereken bir site

birkaç ay önce konferans kupası kazanan sergio 12den 6.5a düşmüş
cagliari ile küme düşen fenerbahçede sakatlıktan kurtulup daha yeni 1-2 maça çıkan pedronun değeri sabit kalmış (12m euro)

Sergio’da onlar Pedro’yu biz alsaydık ne olacağı o kadar açık ki. Şu site hakkında manipülasyondan işlem yapılmalı.

Benim gözümde isin en tuhaf tarafi, bunlarin 6 tane Türk iscisi var ve bu altinin 3 tanesi Galatasaray taraftari. Croncho (eski Tweetlerinden belli oluyor), Umut Kocin (Instagramda üc büyüklerden tek bizi takip ediyor olmali) ve Murat Öztürk Galatasarayli. Lale Fenerli, Agnus Dei koyu Trabzonlu ve bundan Twitterde linclemeye calismislardi. Su Sinan Yener kimlerden oldugunu cikartamadim. Adam hem tüm eski tweetlerini silmis ve objektif takiliyim diye her Türk takimini takip ediyor.

Yani 6 kisiden 3 tanesi Galatasarayliyken, Fenerin böyle piyasa degeri olmasina nasil izin veriyorlar anlamiyorum. Ali Koc Transfermarkti mahkemeye verecegim diyordu. Acaba orda birseyler oldu ve onlarin degerlerini normal seviyeye getirmeye mi korkuyorlar ?

Fenerde değeri düşen adamlara bakın hepsi max 1m düşmüş ya da 500k düşmüş. Bizde düşüşlere bakın Abdulkerim bile 1m düşmüş Sergio 5.5m düşmüş vs. Net şekilde bu sitede görev yapanlar çoğu art niyetlidir. King 8m ama değeri düşmüyor gidip Sergio'nun değeri düşüyor he? Külahıma anlatsınlar. İsmail Yüksek gibi bir çocuk 2-3maç oynadı diye 350k dan 2.3m a çıkıyor ama Hamza gibi bir potansiyeli olan çocuğun ibresinde oynama olmuyor ve hatta Emin Bayram bile sabit kalabiliyor.

Edit: Geçen senede bunu yazmıştım hala fikrimin arkasındayım. Bu siteye alternatif bir site üretmemiz gerektiğini düşünüyorum. Gerekli yazılımsal desteği vermeye hazırım.

Arda güleri kendi yaş kategorisinde avrupanın en değerli genç oyuncusu yapmışlar ve basın bunu haber yapıyor. Algı ve manipülasyon böyle yapılıyor işte, resmen suç bunların fenerli editörlerinin yaptıkları

Geri
Üst Alt