TSL 09/10 10.Hafta | Fenerbahçe 3-1 Galatasaray | 25 Ekim | Maç sonucu

Cevap: O Statta Saçmalamayan 11 Tane Adam Bir Araya Getirmek Bu Kadar Mı Zor?

Belki " böyle " bir taraftara sahip olduğundan dolayı utanıyordur Arda .. ;)

Sen taraftar mısın ? takımının başarısızlığını eleştirmek kötü taraftarlık mı oluyor ? Fenerbahçe bizim en büyük rakibimiz değil mi ? Tutturmuşsunuz hedef avrupa olmalı diye.10 senedir ne yaptık avrupada.kadıköy'de 1 puan alamamışız gelmişiniz burda ne çok abartıyorsunuz diyorsunuz.kendinize gelin.

gerçi sen süper taraftarsın ya.maç kaybedince sağlık olsun demekle olmuyo taraftarlık.elbette takımımıza sahip çıkacağız onlara destek olacağız ancak bazı şeylerde sadece önümüze bakalım deyiple olmuyor.

Arda'nın performansını görüyoruz fenerbahçe maçlarında.sahanın en kötüsü olmayı kimselere bırakmıyor hiç bir zaman.Arda önce kendi oyununa baksın da utansın.

Bir takım 10 maç rakibine yenilebilir şans olur başka bişey olur yenilebilir.ancak sahaya çıkıp top oynamayı unutmuş gibi davranıyorlar.Her fenerbahçe maçını kaybettikten sonra destek olduk ama kötü yapıyoruz heralde.1 kere de çıkıp yenin şu adamları ne var yani çok mu zor.biraz daha özverili olun onlardan.gözümüz görüyor bazı şeyleri.oynayamıyorlar işte adamlara karşı.bunun nedeni ne ?

Allah'ın göztepesi kocaelispor'u gelmiş adamlardan 3 ve 1 puan almış biz 10 senedir 1 puan dahi alamamışız.adam gibi oynasınlar kaybetsinler laf edersem adam değilim.ama futbol topunu ilk defa görmüş gibi oynamaları içimiz acıtıyor.

mayıslar bizim olsun da derbiler de bizim olsun.ikisini de yapacak potansiyel var ama hiç bir zaman olmadı bu.en kötü zamanlarında bile adamlara karşı dökülüyoruz.anca avutursunuz kendinizi maçlardan önce şöyle yapacaz böyle yapacaz diye.

ali koç bey yine çomuş.demişki:racoğlu’nda münferit olaylar dışında zaten her maç bu şekilde güzel geçiyor.

Selamlar...

Fenerbahçe mağlubiyetinde yadırganacak ne var ki?

Kazanacağımıza inanan var mıydı maç öncesi?

Ben inanmıştım diyen gece açık yatmıştır.

Gayet normal bir mağlubiyet bence.

Önümüzdeki maçlara bakalım...

1 yıl değil 3 yıl değil 5 yıl değil.Tam 10 sene.Hatta daha da geriye gidersek 20 yılda 17 mağlubiyet.

Ve bu maçların hepsinde şahlanan,kapasitesinin 3 katı top oynayan,diğer maçlarda futbolculuğu tartışıldığı halde bu maçlarda hayatının futbolunu oynayan Fenerbahçeli futbolcular.

Madalyonun diğer tarafında o stada çıktığında (bazı istisna seneler hariç) eli ayağına dolaşan,ne yaptığını bilmeyen,iki pası üst üste yapamayacak kadar aciz hale gelen,sürekli geri pas yapma ihtiyacı hisseden,sezonun en kötü futbolunu oynayan Galatasaraylı futbolcular.

Yenilgiler olabilir elbet.90 dakika mücadele eden,oyundan düşmeyen,her zaman yapabildiği şeyleri yapabilen Galatasaraylı futbolcular çıkar ve yenilir ona pek itiraz edilmez.Şans yardım etmedi der geçeriz.Ki bu 10 yılın içerisinde bu tip maçlar da vardı.Ama son 5 yılda iş iyice suyunu çıkarmaya başladı.Gerets'li sezonda 4-0 yenildiğimiz reziller ötesi maçtan beri her sene (2-1 yenildiğimiz Inamoto'lu sezonu ayrı tutabiliriz) daha da kötü oynayan,sanki oraya zorla çıkarılmış,hayatında ilk kez futbol oynayan insanlar gibi oynayan futbolcuları izliyoruz.

Üstelik oyuncular,hocalar değişmesine rağmen.Üstelik harcanan paralar yapılan transferlerin kalitesi daha da fazlalaşmasına rağmen.Premier Lig'den,İspanya Liginden,Fransa Liginden,Almanya Liginden,İtalya Liginden kaliteli forvetler,stoperler,kaleciler,10 numaralar getiriyoruz.En iyi imkanlar sağlanıyor.En iyi arabalara bindiriliyor.En iyi konaklarda yaşatılıyor.Sezon başlıyor.Bu gelen oyuncular diğer maçlarda genelde iyi oynuyorlar.En azından ne oynadıklarını biliyorlar.Ama kim gelirse gelsin o stada çıkınca bi haller oluyor uykudan yeni kalkmış insanlar gibi oynuyor.Hadi Türk futbolcusu yeterince profesyonel olmadığı için psikolojik olarak etkileniyor diyelim.Peki bu yabancılara ne oluyor ki onlar da Türkler gibi davranıyor.Fildişilisi,Arjantinlisi,Brezilyalısı,Çeki,Kongolusu,Avustralyalısı,Japonu,İtalyanı,Sırpı vs.Bunlar neden böyle.Fenerbahçe'ye gelen en kötü yabancılar bile nasıl oluyor da en formda günlerini bizim maçta yaşayabiliyorlar.

Bugünkü maçta oynanan oyuna bakarsak 3-1 bittiğine şükretmeliyiz çünkü yeni bir 6 faciasının olmaması bu maçta oldukça şanslı olmamızdan kaynaklandı.Bu takım değil miydi en çok gol atan,en çok pozisyon üreten takım.Gol haricinde Aydın'ın kaçırdığı pozisyon dışında heyecanlandığımız bir an var mıydı.Her maçı defansif oynayarak kazanan doğru dürüst pozisyona bile girmeyen,sıkıcı ve seyredilmez futbol oynayan takım üstelik de forvetsiz çıktığı bir maçta nasıl bu kadar çok pozisyon üretiyor anlamak mümkün değil.

10 yıldır aldığımız ağır yenilgilere rağmen hala bu maçı önemsemeyen kişiler var.Artık bu statta kazanmamız en azından adam gibi futbol oynamamız gerektiğini göremiyorlar mı.Her sene küçük düşen Galatasaray'ın kaybettiği prestijin ne kadar büyük olduğunun farkında değiller mi.Artık şampiyonluktan daha önemlidir bu ayıbı temizlemek.Zaten her sene 2 takımdan biri şampiyon oluyor.Ara sıra şampiyon olan bir de Beşiktaş var.Kısır bir döngü lig şampiyonluğu.Avrupa'da başarı 10 senedir yok ortada.Buna karşın Fenerbahçe hem ligde daha fazla şampiyon oldu,hem avrupa kupalarında seviyesini yükseltti,hem de istisnasız her sene bizi yendi.

Artık biz de o sahaya çıkan ve sarı-kırmızı formayı giyen 11 adamı galibiyete mecbur bırakmalıyız.Her seferinde "Yenilelim ne olacak" zihniyetiyle devam edildiği için her sene daha da yerin dibine giriyoruz.Artık daha tepkili,daha hırslı,daha agresif bir Galatasaray yönetim ve taraftar profili oluşturulmalı ki milyon euro'ları cebe indirip,en lüks arabalara binip,şöhretini tavan yaptırıp,en güzel şartlarda yaşadığı halde Galatasaray armasını yeri dibine sokan adamlara göz yummamalıyız..

Bence asıl her sene sahaya bu yazının yazarının düşüncesinde çıktığımız için yeniliyoruz. Oyuncular "yenilsek ne olacak?" diye çıkıyor zannetmiyorsunuz ya. Tribünlerin de çoğu "bu sene yeneceğiz, koyacağız, 'fener geliyoruz' falan" mantığında değil mi? O zaman neden yenilmemizin faturasını zaten azınlık olarak benim gibi konuşan "bu maç tabi ki önemli, ancak asıl önemli olan şampiyonluk, şampiyon olalım, orada kazanmış/kazanmamış o kadar da önemli değil, şampiyon olduktan sonra yenilmiş olsak ne olur, sadece bik bik konuşurlar, konuşmaları da problem değil, orada yensek de konuşacak birşeyler bulurlar, onlarla olan rakabetimizde asıl önemli olan Türk futbolunun en başarılı takımı olmaktır." diyenlere çıkartıyorsunuz? Bu kadar azınlık olarak biz mi neden oluyoruz kayıba?

Ayrıca ben orada yenildik (10 sene de arka arkaya da olsa) diye çok ciddi bir prestij kaybı yaşadığımızı düşünmüyorum. Bence eğer son 10 sene anlamında istatistik tutulacaksa 4'er şampiyonluğumuz var ve sene sonunda hem bu istatistikte hem genel şampiyonluk sayısında geride kalmak, orada 100 sene yenilmekten daha önemli bir prestij kaybı. Çünkü kimin daha fazla şampiyon olduğu başarı ve büyüklük adına önemli bir kriterdir. Bir de 4. yıldızı önce rakibinizin taktığını hayal edin? "Nasılsa şampiyon oluyoruz, onları orada yenmek daha önemli" gibi bir mantığı anlamak mümkün değil. Farkında olun, bu maçlar şampiyonluk için oynanıyor, eğer şampiyon olmak önemli değilse oynamayalım, sadece Fener maçında oynasak yeter. Hele "Nasılsa iki senede bir şampiyon oluyoruz" demek bu camiaya haksızlıktır ve saygısızlıktır. O zaman sevinmeyelim şampiyon olunca zaten 2 senede bir olacağız. Ayrıca amaç iki, bilemedin üç senede bir şampiyon olmak değil ki, bunu başarıp kendimizi başarılı saymayalım zaten, daha sık şampiyon olup, seriler yakalayıp önlerine geçmek, arayı açmak, senin en az 25, onların 20 şampiyonluğu olsun bundan 15 sene sonra bak bakalım önemsiyor musun "bilmemkaç senedir kendi sahamızda yeniyoruz" muhabbetlerini? Tabi seri şampiyonluklar yaşayıp arayı açmak için de teker teker şampiyonlukları toplamamız lazım. Onları yenmek daha önemli bir hedefse onları yenene kadar ona göre hazırlanalım, şampiyonluğu sallamayalım, onların maçına kadar olan her maça hazırlık maçı gözüyle bakalım. Tamam mıdır? Doğru mudur bu? Hele bir de o bahsettiğim seri şampiyonluklar ve arayı açışımız üstüne bu takımın asıl kuruluş amacını gerçekleştirerek Avrupa'da belli bir standart başarıyı yakalarsak kim ne konuşabilir? Ya da konuşsa kim ciddiye alır? Yoksa siz arayı açmak gibi bir hayal hiç kurmuyor musunuz? Yoksa "zaten öyle birşey olamaz" mantığında mısınız? Daha önce de vermiştim bu örneği: Şu an Fransa futbolu dediğinizde aklınıza hangi takım geliyor? %90 Lyon geliyor. Sebebi ne? Çünü adamlar geçen seneye kadar arka arkaya defalarca şampiyon oldular ve Avrupa'da her sene isimlerinden az veya çok söz ettiriyorlar. Bakıyor musunuz istatistiklere hiç Lyon Fransa liginde 10 senede rakiplerinden birine arka arkaya yenilmiş mi, yenilmemiş mi? Onları başarıda geride bırakmayı başardıktan sonra (ki bu da şampiyonluklarla ve kupalarla olur) ha Kasımpaşa'ya arka arkaya 10 sene yenilmişsin, ha Fenerbahçe'ye, nasıl öyle bir durumda Kasımpaşa'ya karşı kendinizi ezik hissetmeyecekseniz, Fenerbahçe'ye karşı da hissetmeyin. Şu an çok uzak ara olmamakla beraber Türkiye'nin hem içeride hem dışarıda en başarılı ve büyük futbol takımıyız. Üstelik öncüsüyüz, lokomotifiyiz. Arka arkaya bilmemkaç sene (kaç sene olursa olsun) kendi sahalarında bizi yenmiş olmaları onları bizden büyük yapmaz, yapamaz, prestij kaybettirmez, veya kaybettirdiği prestij devede kulak kalır. Ne kadar önemliymiş Fenerlilerin sırf kendilerini bizden büyük görebilmek için kendilerini inandırdıkları laflar yahu? Düşmeyin tuzaklarına...

Biz de üzüldük ama nihayetinde önemli bir maçı kaybettik ve onların 5 puan arkasına düştük. Umarım önümüzdeki maçlarda telafi ederiz. Maçtan sonra yine "şampiyon olmuş gibi" delice kutlama yapmaları da gayet bana teselli oldu. Tahminim, önlerindeki ilk zor maçlarda puan kaybederler ve bir anda kendilerini bizimle puan puana görünce afallarlar. Bu iş böyle. 2006'da da böyle kutladılar ama sonucu gördük. Kapağın daniskası oldu. Her sene şampiyon olarak tüm o sevinci kursaklarında bırakıp, haybeye olduğunu gösterelim, ellerine kapağı verelim de gerisi fasa fiso...

Benim son sözüm şu: Onlar "Burası Kadıköy burdan çıkış yok" diyorlarsa, biz de "Burası Turkcell Super Lig, burası bizim ligimiz" diyebilmeliyiz. Hedefimiz bu olmalı.

Platini'nin son sözü ise: "Büyük takımlar kazandıkları kupalarla, küçük takımlar ise yendikleri büyük takımlarla övünür."

Cevap: TSL 09/10 10.Hafta | Fenerbahçe 3-1 Galatasaray | 25 Ekim | Maç sonucu

Hakemin basi yariliyo herif maci oynatiyo yahu size direk bir ornek verecegim biraz dusunup yonetsinler... Bu aksam Marsilya-PSG maci oynanmicakmiydi? evet oynanacakti bir taraftar oldu mac oynanmadi iptal etiler..

Bizim lige gelirsek, maci kim yonetiyor ? hakem. Adamin kafasi yarilmiyormu? evet yariliyor ancak mac iptal olmuyor. Kafasi yarilma pahasina mac oynansin hey gibi beee.

taraftar öldü ve maçı iptal mi ettiler:Dpsg li 3 oyuncu domuz gribi olduğundan olmasın o:d

Arkadaşlar ne yazık ki kalecimiz güven vermiyor.

Tamam defans hataları yapıyoruz ama bi tane de topa uçuşunu görmedik gollerde. Mondragon'un yerini dolduramadık hala. Aykut bile Fener maçlarında çok daha iyi oynuyordu.

o stadda rakibini provake etmeyip, boğaz sıkmayıp, boğaz kesme işaretleri yapmayıp, ölüm tehditlerinde bulunmayıp, ayak kırmayıp,top oynamak yerine holiganlığa soyunmayacak 11 tane delikanlı ! fenerbahceliyi toplamak ne kadar zorsa bu ayak oyunlarına sinirlenip kontrolünü kaybeden bir takımdan saçmalamamış oyuncu çıkartmakda o kadar zordur

bizim stadımızda olay olmaz diyen şuur yoksunu volkanın kadiköydeki her derbide kan gölüne dönen stadlarından hiç bahsetmiyorum bile

Benim söyleyeceğimi Emrah Bey söylemiş zaten...

Arkadaşlar demin bir ilk yaşadık

kokoş daumun açıklamarından yola çıkarak ünlü taktisyen psikolog ahmet çakar takımımız da disiplinsizğilin ön planda olduğunu söyledi :D

Maç 90 dk. oynandı bitti. Bu gece üzüldük ama daha çok maç ve zaman var.

Galatasaray şampiyonluğu alacaktır içiniz ferah olsun.

Herkese iyi geceler.

bizde en cok kosan Sarp bile cok az kosmus, inanilir gibi degil )))

bu maçı unutalım beyler,bizim bu oyunla feneri yenmemiz imkansızdı.Başka kimseyi suçlamaya gerek yok.Oynayacaksın,mücadele edeceksin ondan sonra başkalarına suç atacaksın.10 yıldır yenemiyoruz,onlarda 27 senedir kupa alamıyor..Adamların stadlarındaki baskıyı kaldıramıyoruz.Ben olsaydım atmosferden etkilenen oyuncuyla oynamazdım mesela ardayı sonradan alırdım.bak bakalım feneri ne yapıyoduk ozaman.sevgiler ,iyi geceler..

Avatarına bakarsak Ali Sami Yen stadındaki maçlarda da ne olaylar çıktığını,rakip futbolcuların nasıl baskı altına alındığını görebiliriz.Her şeyi atmosferde aramamak lazım.Tepki,küfür,tahrik,pet şişe olduğunu ve her sene olacağını yıllardır biliyorlar.Buna alışamayıp kendini ona göre hazırlamayan futbolcuların savunulacak bir yeri yok bana göre..

saha içinde psikolojik savaş başka , sert müdehale başka benim yazdıklarım bambaşka...

dünyanın önde gelen derbilerini izle derim yada büyük organizasyonlardaki finalleri

sahada kemik sesleri duyarsın ama provakatörlük yapan oyuncular çok çok azdır onlarda tarihteki yerini almışlardır ve ayıplanmışlardır.

Eric Cantona gibi Paul Gascoigne gibi

yada dünya kupası finalindeki zidanenin annesine küfür edilmesi sonucu atığı kafa yüzünden kırmızı kart görmesi gibi

dünyanın gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından birisi bile dünya kupası finalinde provake edilince bunu yapabiliyorsa türkiyedeki derbide oyuncularında bu durumlara hazır olmasını beklememek lazım.

bu demek değilki bizde böyle oyuncu yok elbetdeki var ama nedense her fb derbisinde herkez sportmence mesajlar verir ortalığı germemeye çalışırken ve bizimkiler sadece sahada mücedele etmeye çalışırken neden bunlar ateşi yakan taraf oluyor ? samiyen : lugano,kadiköy: christian

ve maç sonundaki açıklamaları : christian arda geri geri giderken ayağıma bastı ittim :D lugano emre geri geri gelirken ayağıma bastı kafa attım :D

amaç belli ,tezgah belli, bunu durup bir düşünmek lazım bence....

İlk gol ofsayt. Penaltı penaltı değil. Her neyse sonunda yine yenilen biziz.

Ama tam atağa çıkarken geri paslara neden çare yok ?

Ayhan 360 derece dönüp pas hatası yapıp yediğimiz gollleri saydınızmı ?

Hadi gol ofsayt ama o top o kadar insanın arasından nasıl geçiyor bu kademe anlayışımız neden böyle ?

Hadi penaltı penaltı ama şu ısrarla kaleci ile oynama niye ?

İlk yarıda koşma oranları verilirken fb li 5 oyuncu 4 bin küsürlerdeyken bizim oyuncular neden 3 bin küsürde ?

Yani eğri oturup doğru konuşalım bu soruları kendimize sorup çözüm bulmayız. Yoksa sürekli bu hüsranı yaşarız...

1 (Bir) maç kaybettik. O kadar.

Sen taraftar mısın ? takımının başarısızlığını eleştirmek kötü taraftarlık mı oluyor ? Fenerbahçe bizim en büyük rakibimiz değil mi ? Tutturmuşsunuz hedef avrupa olmalı diye.10 senedir ne yaptık avrupada.kadıköy'de 1 puan alamamışız gelmişiniz burda ne çok abartıyorsunuz diyorsunuz.kendinize gelin.

gerçi sen süper taraftarsın ya.maç kaybedince sağlık olsun demekle olmuyo taraftarlık.elbette takımımıza sahip çıkacağız onlara destek olacağız ancak bazı şeylerde sadece önümüze bakalım deyiple olmuyor.

Arda'nın performansını görüyoruz fenerbahçe maçlarında.sahanın en kötüsü olmayı kimselere bırakmıyor hiç bir zaman.Arda önce kendi oyununa baksın da utansın.

Bir takım 10 maç rakibine yenilebilir şans olur başka bişey olur yenilebilir.ancak sahaya çıkıp top oynamayı unutmuş gibi davranıyorlar.Her fenerbahçe maçını kaybettikten sonra destek olduk ama kötü yapıyoruz heralde.1 kere de çıkıp yenin şu adamları ne var yani çok mu zor.biraz daha özverili olun onlardan.gözümüz görüyor bazı şeyleri.oynayamıyorlar işte adamlara karşı.bunun nedeni ne ?

Allah'ın göztepesi kocaelispor'u gelmiş adamlardan 3 ve 1 puan almış biz 10 senedir 1 puan dahi alamamışız.adam gibi oynasınlar kaybetsinler laf edersem adam değilim.ama futbol topunu ilk defa görmüş gibi oynamaları içimiz acıtıyor.

mayıslar bizim olsun da derbiler de bizim olsun.ikisini de yapacak potansiyel var ama hiç bir zaman olmadı bu.en kötü zamanlarında bile adamlara karşı dökülüyoruz.anca avutursunuz kendinizi maçlardan önce şöyle yapacaz böyle yapacaz diye.

Bir de sen maçı izlerken "bizimkiler futbolu unutmuş gibi oynuyorlar" falan diyorsun, bügün de dahil zaman zaman çok kötü oynadığımız konusunda haklısın da ama bunun sebepleri belli:

1. Bu maçlara daha maçtan önce aşırı motivasyonla gitmemizden dolayı gergin ve konsantrasyon eksikliği ile sahaya çıkmamız.

2. Bugün rekorunu kırdıkları gibi saha içi ve saha dışı çirkefliklerle futbol dışında herşeyi yapmaları. Hakemlerin da bu çirkefliklere izin veren yanlı tutumu. Bunların sonucunda gerginliğin artması ve konsantrasyon yitirmemiz.

3. Hem bizim hem hakemlerin atmosferden çok etkilenmesi ve özellikle ilk yarı ve ikinci yarı başlarında atmosfere alışana kadar bocalamamız ve erken goller yememiz (geçen sene istisna sanki ama onda da gol attıktan sonra bocalamıştık ve hemen yedik)

Öncelikle Galatasaraylı arkadaşlara geçmiş olsun. Sıkmayın canınızı, lig daha ÇOK uzun, çok şeylere gebe.

Şu an uzun uzadıya bir yorum yapmak istemiyorum ama Galatasaray'a bu maçı kaybettirenlerin başında Rijkaard'ın kadro tercihi geldiğini düşünüyorum.

1. Benzer dizilişlerle oynayan bu iki takımdan kazananı orta saha belirleyecekti ve Fenerbahçe bu konuda Galatasaray'a nazaran üstündü. Buna önlem almaması, örneğin -başka bir başlıkta bazı arkadaşların yazdığı gibi- Ayhan-Mustafa Sarp ikilisine Mehmet Topal'la destek vermemesi ile burada kaybetti.

2. Kasımpaşa maçında Keita'nın sinyallerini verdiği yüksek stresi kaldıramaması başka bir etkendi. Keita yerine başka bir isim düşünülebilirdi ama elinde Keita varken kullanmasaydı da başka sorun olacaktı. Burada pek haksızlık etmeyelim Hollandalı'ya.

3. Her iki takımda da kaliteli oyuncular var ama futbol zekası yüksek oyuncular Fenerbahçe'de daha fazla. Galatasaray'da bu oyuncular arasında sayabileceğim Kewell'ın ilk 11'de başlamaması da bizim lehimize bir teknik adam yanlışıydı Rijkaard adına.

Böylelikle maç başlamadan 1-0 önde başladık.

Daha yazacaklarım var. Yarına inşallah. Ve yükleyebilirsem maçtan fotoğrafları ve videoları da sizlerle paylaşacağım.

Tekrar geçmiş olsun.

Sevgiler...

Ben 2 seneden berı kadıkoyde galıbıyet beklemıyorum sonucun ne olacagı bellı oldugu ıcın stres olmadan mac ızlıyorum artık sızde oyle yapın en azından fazla uzulmezsınız.

Geri
Üst Alt