Cevap: TSL 09/10 10.Hafta | Fenerbahçe - Galatasaray | 25 Ekim | 20:00
Defansımızın temel sorunu şu birde küçük bi eleştiri yapmak istiyorum bu konuda;
Rakip takım atak yaparken yarı sahamızı geçtiklerinden itibaren iyi pres yapmıyor,Ceza sahasına iyice yaslanıyoruz.Buda rakip takım futbolcularına şut şansı ve rahat orta açma yada pozisyon kurma şansı tanıyor.Dün Ayhan'ı tanıyamadım resmen.İyi halinden eser yoktu.Sarp'ıda pek beğenmedim.Mehmet Topal zaten stoper oynadı.. Servette dahil olmak üzere,defansımıza ve ön liberomuzdaki bütün oyunculara güvenemiyorum. Dinamo maçında Rıjkaard'ın keşke Linderoth'u bi oynatsaydı.Hatta lig maçındada oynatsaydı diyorum. En azından belki formlu döner ve sağlam bi defansif adamımız olurdu.Bir umut işte.
Sıkıntılarımızdan biride pas hatası mevzusu bence.Genelde yine defansif futbolcularımız kaynaklı çıkan bu sorun atakların olgun olmaması sonucunu doğrabiliyor.Özellikle Sarp ve Ayhan dün bu konuda oldukça boldular. Ayağa pas yapma ve pas üçgencikleri oluşturmayı başarsak takım çok daha başarılı olurdu. Kendi yarı sahamızda yapılan cömert top kayıpları,zaten pek güvenemediğimiz defansı iyice zora sokuyor.
Ofansif açıdan ise süperiz diyebilirim.Dün pek gol yemeyen takıma karşı 4 gol attık ve çok pozisyona girdik. Hatta daha fazlada atabilirdik. Şahsi tercihim Kewell'ın ilk 11 çıkması.Elano becerikli futbolcu lakin agrsif geçecek maçta henüz oynayamayacağını düşünüyorum.Adam geçme konusunda biraz eksiklikleri var gibi. Keita'nın ise Fenerbahçe defansını çok zorlayacağına inanıyorum. Arda'danda asist bekliyorum.
Özetle bu maçta Galatasaray ve Fenerbahçe en az 1 gol atacak.yani büyük ihtimal ile bir taraf 0 olmayacak.
Fark mevzusuna gelince.Fenerbahçe havayı yakalarsa bu defansla bize Fark atabilir.Eğer biz havayı yakalarsak bu ofansif oyuncularımızla fark atabiliriz.Bol gollü geçecek.Fakat bizim dezavantajımız seyirci faktörü ve dengesiz oyun.yani 10 dakika iyi oynuyorsak 10 dakika kötüyüz.
Sonuç olarak Favori fenerbahçe fakat inşallah kazanacağız.Umudumuz elbette var.Beraberlik çok küçük bi ihtimal. İki takım futbolcuları ikili mücadeleler sonucu yüksek atmosferde birbirlerine saldırabilirler.Sarı kart bol geçecektir