TSL 2009/10 26. Hafta | Trabzonspor 1-0 Galatasaray | 21 Mart | Maç Sonucu

Cevap: TSL 2009/10 26. Hafta | Trabzonspor - Galatasaray | 21 Mart |19.00

İnsan hantallaşınca haliyle çabukluğunuda kaybeder. Önceki seneler hamlelerinde geç kalmıyordu daha çevikti. Ama bu seneye baktığımız zaman aşırı derece hantal. Bu otomatikman pas tekniğinede yansıyor. Baskı yediği zaman eli ayağına dolaşan bir Hakan Balta var karşımızda ben ondan bahsetmek istedim.

Hiçbir zaman çevik değildi zaten. Neyse tekniği yok gibi deyince sen, şaşırdım.

Kesinlikle katılmıyorum. Hakan Balta'ya oranla daha çabuk bir oyuncu olduğu için çalım yediği zaman tekrar rakibini yakalayıp bozabiliyor. Hakan Balta bunların hiçbirini yapamadığı gibi her atakta bir pozisyon hatası yapıyor.

Futbol oynadıysan bilirsin. Karşında iyi futbolcu oynuyorsa yakın oynarsın ama adama basmazsın. Çünkü basarsan sağından geçer, solundan geçer isterse bacak arası atar. Sırtı dönükken top aldırmamak ayrı, yüzünü dönmüş adama hamle yapmak ayrı. Anlatabilmişimdir umarım. Yerini kaybetmekten bahsediyorum. Hani basketbolda birisi çok agresiftir top kapmak için hamle yapar bu sırada alan savunması bozulur ve basketi yersin. Çok bariz bir olaydır bu. Hakan yerini kaybetmiyor.

Çok güzel bir örnek vereyim sana. Fenerbahçe-Galatasaray maçında her iki tarafında ortak görüşü "Keita Carlos'u öper" şeklindeydi. Ama carlos tecrübeli futbolcu. Keita yüzünü döndüğü anda araya mesafeyi koydu bekledi kademe geldi. Sonra da keita saçma top kayıpları yaptı. Ama keitaya hamle yaparsan seni her türlü geçer. Hele kayarak falan bir hamle yaparsan hayatının en rahat çalımını atar sen de bakkala gidersin o sırada.

Defansif yönü bu sezon itibariyle kesinlikle ama kesinlikle Hakan Balta'dan iyi. Bu sezon çok sıkıntı çektik oradan. 2. yarıdan itibaren Caner o mevkiye geçince pozisyon vermemeye başlamıştık. (Ta ki Atletico maçlarında Hakan oynayana kadar.) Son maçlarda sorumlulukta almaya başladı. Milli takımda da o mevkide başarıyla görev yaptı. Bir nevi kazanıyoruz artık Caneri. Tıpkı Sabri gibi.

Caner olmaz demiyorum. Bence de daha iyi olabilir zamanla. Ama üstte sıraladığım nedenlerden ötürü Hakan daha iyi. Ayrıca kademe yapmayı biliyor. Bir de duran toplarda boyundan ötürü ciddi etken.

Açık futbol oynuyorsan. Sistemin her ne koşulda olursa olsun defanstan pasla çıkmayı emrediyorsa Servet, Gökhan Zan, Hakan Balta gibi isimleri kadroya yazmayacaksın.

Buna katılmıyorum. Hakan gayet güzel pas yapabilen bir adam.

Buna katılmıyorum. Hakan gayet güzel pas yapabilen bir adam.

Evet öyle. Ama baskı yokken. Farkındaysan ilk yarı Gökhan- Servet - Hakan 3'lüsüne baskı yapan mahvediyordu bizi. Trabzon maçını ne çabuk unuttuk? 2. yarı Neill - Emre - Caner 3'lüsü ile aştık bu durumu. Baskı yedikleri anda daha soğukkanlılar. En azından topla çıkabiliyorlar. Buna da Kayseri maçı örnek.

Arkadaşlar konumuzla alakası yok ama bişiey sormak istiyorum..Gs-fb derbisinin biletleri ne zaman satışa çıkacak ve Yeni açık kaç para olur bilgilendirirseniz sevinirim...şimdiden teşekkürler..

Arkadaşlar konumuzla alakası yok ama bişiey sormak istiyorum..Gs-fb derbisinin biletleri ne zaman satışa çıkacak ve Yeni açık kaç para olur bilgilendirirseniz sevinir...şimdiden teşekkürler..

Yeni ve eski açık 50 üzeri olur.

Evet öyle. Ama baskı yokken. Farkındaysan ilk yarı Gökhan- Servet - Hakan 3'lüsüne baskı yapan mahvediyordu bizi. Trabzon maçını ne çabuk unuttuk? 2. yarı Neill - Emre - Caner 3'lüsü ile aştık bu durumu. Baskı yedikleri anda daha soğukkanlılar. En azından topla çıkabiliyorlar. Buna da Kayseri maçı örnek.

Defans ve kaleci çok fazla baskı yiyor. forvet attın ileride sürekli hareketli olur hep bahsettiğimiz gibi orta sahan da sahayı iyi parsellerse bu kadar kötü gözükmez bu adamlar. Çünkü bu kadar baskı yemezsin. Servet ayrı bir adam. O cidden çok kötü bu açıdan. Baskı olsun olmasın, zayıf bu konuda. Ama Hakan fena değil. Ön libero da oynamıştır zaman zaman. Yeteneği var.

Defans ve kaleci çok fazla baskı yiyor. forvet attın ileride sürekli hareketli olur hep bahsettiğimiz gibi orta sahan da sahayı iyi parsellerse bu kadar kötü gözükmez bu adamlar. Çünkü bu kadar baskı yemezsin. Servet ayrı bir adam. O cidden çok kötü bu açıdan. Baskı olsun olmasın, zayıf bu konuda. Ama Hakan fena değil. Ön libero da oynamıştır zaman zaman. Yeteneği var.

Hakan Balta'dan çok iyi stoper olur. Defansif orta saha da oynar. Ama şu haliyle bek olması gerçekten imkansız.

Bana göre bu maça "Franco-Sabri,Güngör,Neill,Hakan-Barış,Sarp,Elano-Keita,Caner-Jo" onbiriyle çıkmamız defansif ve ofansif açıdan olumlu olacaktır. Tabi karar hocamız Frank'in. :)

Barış'ı beğenmeyen arkadaşlar var fakat eksik yönlerine katılmama rağmen mücadele gücü ve hırsı nedeniyle oynatılması gereken oyunculardan olduğunu düşünüyorum. Özellikle Fenerbahçe maçında oynaması gereken en önemli oyuncu kim derseniz Barış derim. Ardından da Neill gelir. Çünkü ileri uçta oyuncularımız çok daha tartışılmaz olmasına rağmen yerlerini dolduracak aynı kalitede futbolcularımız var. Fakat orta sahada rakibi rahatsız edecek belki bazen Sarp'ın dışında tek adam Barış.

Kariyerini tartışmamız anlamsız olan Frank'in ilk devredeki Fenerbahçe maçında yaptığı en büyük hata Barış'ı oynatmamasıydı. Emre Belözoğlu'nu kesebilecek hatta oyundan attıracak oyuncudur. Tabi bu benim naçizane görüşüm. :rolleyes:

Hakan Balta'dan çok iyi stoper olur. Defansif orta saha da oynar. Ama şu haliyle bek olması gerçekten imkansız.

Ben farklı düşünüyorum. Tecrübe böyle maçlarda çok önemlidir. Ha, bu demek değil ki Hakan saçma bir hata yapmayacak. Ama oranı daha düşük. Bu arada hata derken Caner'in atletico maçında gördüğü kırmızı da buna dahil:)

sol açık caner oynasın

Emre futboluyla soguk kanlı biri kesinlikle değil.Ona bir forvet baskı yaptıgı zaman sacmalayabiliyor.Kayseri macında makakula hiçbir baskı yapmamıştı kendısıne ondan rahat oynadı.Alisamiyen'de Antalya macında (kupa) Necati'nın baskısında ne yapcagını şaşırmıştı.

Emre futboluyla soguk kanlı biri kesinlikle değil.Ona bir forvet baskı yaptıgı zaman sacmalayabiliyor.Kayseri macında makakula hiçbir baskı yapmamıştı kendısıne ondan rahat oynadı.Alisamiyen'de Antalya macında (kupa) Necati'nın baskısında ne yapcagını şaşırmıştı.

Emre ile aştık demedim zaten. Neill - Emre - Caner ile dedim.

Bu 3'lüden Emre'yi çıkar Servet'i koy sırıtıyor. Caner'i çıkar Hakan'ı koy sırıtıyor. Ama Emre ve Caner sırıtmıyor. Tamamlıyorlar birbirlerini.

bu maçda bizim kadar trabzonunda nasıl oynayacagı çok önemli özellikle içerde oynadıgı maçlarda trabzon oyunu rakip yarı alana yıkıyo çok pozisyona giriyor ama beceriksizlik şansızlık artık ne derseniz ...bi türlü istedigi skoru üretemiyor böyle bir çok maçı var bu seneki beşiktaş maçı buna en belirgin örnek bu akşam futbol şansına da ihtiyacımız var daha dogrusu umarım trabzonun o şansızlıgı ve beceriksizligi de üstünde olur.bize gelecek olursak maçın adamı bizim adımıza gio olur trabzonun hucum oynayacagını düşünürsek çok boş alan bulur.birde gol atarsa fener maçı öncesi 3 puandan sonra en büyük kazanç olur.

Emre ile aştık demedim zaten. Neill - Emre - Caner ile dedim.

Bu 3'lüden Emre'yi çıkar Servet'i koy sırıtıyor. Caner'i çıkar Hakan'ı koy sırıtıyor. Ama Emre ve Caner sırıtmıyor. Tamamlıyorlar birbirlerini.

Haklısın.Bir de şu durum var Emre Neil'e defansın kaptanı gozuyle bakıyor.Servet oyle bakmıyor.

Tek korkum Şenol Güneş .

photo.php

Geri
Üst Alt