- 26 Kasım 2008
- 18.139
- 17.027
- 2.443
Cevap: TSL 2009/10 26. Hafta | Trabzonspor - Galatasaray | 21 Mart |19.00
Hiçbir zaman çevik değildi zaten. Neyse tekniği yok gibi deyince sen, şaşırdım.
Futbol oynadıysan bilirsin. Karşında iyi futbolcu oynuyorsa yakın oynarsın ama adama basmazsın. Çünkü basarsan sağından geçer, solundan geçer isterse bacak arası atar. Sırtı dönükken top aldırmamak ayrı, yüzünü dönmüş adama hamle yapmak ayrı. Anlatabilmişimdir umarım. Yerini kaybetmekten bahsediyorum. Hani basketbolda birisi çok agresiftir top kapmak için hamle yapar bu sırada alan savunması bozulur ve basketi yersin. Çok bariz bir olaydır bu. Hakan yerini kaybetmiyor.
Çok güzel bir örnek vereyim sana. Fenerbahçe-Galatasaray maçında her iki tarafında ortak görüşü "Keita Carlos'u öper" şeklindeydi. Ama carlos tecrübeli futbolcu. Keita yüzünü döndüğü anda araya mesafeyi koydu bekledi kademe geldi. Sonra da keita saçma top kayıpları yaptı. Ama keitaya hamle yaparsan seni her türlü geçer. Hele kayarak falan bir hamle yaparsan hayatının en rahat çalımını atar sen de bakkala gidersin o sırada.
Caner olmaz demiyorum. Bence de daha iyi olabilir zamanla. Ama üstte sıraladığım nedenlerden ötürü Hakan daha iyi. Ayrıca kademe yapmayı biliyor. Bir de duran toplarda boyundan ötürü ciddi etken.
Buna katılmıyorum. Hakan gayet güzel pas yapabilen bir adam.
İnsan hantallaşınca haliyle çabukluğunuda kaybeder. Önceki seneler hamlelerinde geç kalmıyordu daha çevikti. Ama bu seneye baktığımız zaman aşırı derece hantal. Bu otomatikman pas tekniğinede yansıyor. Baskı yediği zaman eli ayağına dolaşan bir Hakan Balta var karşımızda ben ondan bahsetmek istedim.
Hiçbir zaman çevik değildi zaten. Neyse tekniği yok gibi deyince sen, şaşırdım.
Kesinlikle katılmıyorum. Hakan Balta'ya oranla daha çabuk bir oyuncu olduğu için çalım yediği zaman tekrar rakibini yakalayıp bozabiliyor. Hakan Balta bunların hiçbirini yapamadığı gibi her atakta bir pozisyon hatası yapıyor.
Futbol oynadıysan bilirsin. Karşında iyi futbolcu oynuyorsa yakın oynarsın ama adama basmazsın. Çünkü basarsan sağından geçer, solundan geçer isterse bacak arası atar. Sırtı dönükken top aldırmamak ayrı, yüzünü dönmüş adama hamle yapmak ayrı. Anlatabilmişimdir umarım. Yerini kaybetmekten bahsediyorum. Hani basketbolda birisi çok agresiftir top kapmak için hamle yapar bu sırada alan savunması bozulur ve basketi yersin. Çok bariz bir olaydır bu. Hakan yerini kaybetmiyor.
Çok güzel bir örnek vereyim sana. Fenerbahçe-Galatasaray maçında her iki tarafında ortak görüşü "Keita Carlos'u öper" şeklindeydi. Ama carlos tecrübeli futbolcu. Keita yüzünü döndüğü anda araya mesafeyi koydu bekledi kademe geldi. Sonra da keita saçma top kayıpları yaptı. Ama keitaya hamle yaparsan seni her türlü geçer. Hele kayarak falan bir hamle yaparsan hayatının en rahat çalımını atar sen de bakkala gidersin o sırada.
Defansif yönü bu sezon itibariyle kesinlikle ama kesinlikle Hakan Balta'dan iyi. Bu sezon çok sıkıntı çektik oradan. 2. yarıdan itibaren Caner o mevkiye geçince pozisyon vermemeye başlamıştık. (Ta ki Atletico maçlarında Hakan oynayana kadar.) Son maçlarda sorumlulukta almaya başladı. Milli takımda da o mevkide başarıyla görev yaptı. Bir nevi kazanıyoruz artık Caneri. Tıpkı Sabri gibi.
Caner olmaz demiyorum. Bence de daha iyi olabilir zamanla. Ama üstte sıraladığım nedenlerden ötürü Hakan daha iyi. Ayrıca kademe yapmayı biliyor. Bir de duran toplarda boyundan ötürü ciddi etken.
Açık futbol oynuyorsan. Sistemin her ne koşulda olursa olsun defanstan pasla çıkmayı emrediyorsa Servet, Gökhan Zan, Hakan Balta gibi isimleri kadroya yazmayacaksın.
Buna katılmıyorum. Hakan gayet güzel pas yapabilen bir adam.