Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 14. Hafta | Bursaspor - Galatasaray | 27 Kasım | 20:00
Yazmadan once mac gunune kadar bekledim.Ne olur ne olmaz diye.Zaten baya seylerde oldu.Hele bu sabah ogrendigim Rijkaard'in talihsiz ayrilisi da buna dahil.
Bursaspor maclari bizler icin her zaman zorlayici ve ozel oldu.Uzaktan ilk bakista son haftadaki Galatasaray temposuna,mucadele gucune de bakinca beraberlik'in bile guzel bir sonuc olacagi gozukuyor.Ama acaba Bursa bizim dusundugumuz kadar ust seviyede mi,yada Galatasaray'imiz dusundugumuz kadar kotu durumdami?
Bursaspor ve onun faktorlerine bakarak baslayalim;
Gecen yil Bursa deplasmaninda bizi yakan ne idi dusunelim;
- Yusuf Simsek faktoru.Gecen yil Yusuf Bursa'da oynadigi en iyi futbolu bize karsi oynamisti.Hatta bu benim degil Bursa'li gecen yillarda Bursanin butun maclarini takip etmis bir arkadasim.Bu yil boyle bir faktor yok.Bunun benzerini Sercan Yildirim'dan bekleyebilirdik ama o da sakatliktan hakikatten kotu cikti.
- Taraftar faktoru.Gercekten baski yaratabiliyor oyunda esitlik uzun surerse Bursa taraftari.
- Birde bizim bezginligimiz vardi,oynamaya niyetsizligimiz,tabi bunun uzerine de Bursa'nin taraftar destegiyle gelen mucadele aski.
Simdi bu yil Galatasaray mucadele'den kolay kolay vazgecmez bence.Hele son macta Manisaspor a kaybedilen iki puanin acisi antremanlarda buyuk ihtimalle cikarildi futbolcularimizdan.
Ayrica yine bu yil takim olarak kenetlenmis bir yapimiz mevcut.Kewell'indan Arda'sina,turk yada yabanci her oyuncu bir butun icin oynadiginin farkinda.Ne yedek kalan ne oynayan birbirinden farkli olmadiginin farkinda.Iste bu yuzden bu yil Galatasaray deplasmanlarda(ozellikle avrupa kupasinda) cok basarili sonuclarla donuyor.
Birde tabi kotu gecen maclardan sonraki hafta gelen maclarda Galatasaray'a baktigimda ben hep ayni cumleyi kuruyorum."Bu adamlara hafta ici birileri(Neeskens-Rijkaard) total futbol yuklemis arkadas".Iste guzel futbol'da bekliyorum bu sebepten oturu ben Galatasaray'dan.
Son ana kadar bekledim dedim yazmadan once birseyler.Cunku ilginc seylerde yasandi.Kewell'in agabeyi takimla beraber.Ayni zamanda Rijkaard'da maalesef Hollanda'ya gitmek zorunda kalmis.Bu iki durumda cok etkileyecektir maci.Cunku bu iki olay bazi oyuncular uzerinde daha cok galibiyet istegi de doguracaktir elbet.Zaten bu tur zor deplasman maclarinda da her zaman gerekli olan 1 yada 2 o gune ozel mucadele eden ve ekstralari yapabilen oyuncudur.Galatasaray'da bugun o iki elemana ihtiyac duyabilir bazi anlarda onu da kendi icinden rahatca cikaricaktir.
Galibiyet'in tadindan yenmez olacagi bir mac olucak biz Galatasaray taraftari icin.Ama Galatasaray'in yenmesini en cok isteme sebebim takimin sampiyonluk yoluyla ilgili degil,su uzerimize oynanan oyunlarla ilgili.Bir galibiyet su donemde Galatasaray klubunun en buyuk ihtiyaci.
Basarilar Galatasaray.