Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 19. Hafta | Denizlispor 1-2 Galatasaray | 31 Ocak | Maç Son
Çok aşırı iyi oynamadığımız ama istediğimizi aldığımız bir maçtı. Eksiklerimiz de fazlaydı, ama yenmesini bildik gene. Zaman zaman çok iyi paslarla hücum yaptık, zaman zaman hatalı oynadık, ama sonuçta kazandık. Eksikler tamamlandıkça takımda oturacaktır. Çünkü ön taraf tamamen değişti gibi, artı olarak sisteme uygun sağ kanat yok. Uğur ne eskisi gibi hücuma çıkıyor, ne de Barış sağ kanat gibi oynuyor. Sistemin sağ kanadına Keita tarzı oyuncu lazım, onun stilinde. Barış ise tam tersi bir oyuncu. Bekte oynayan Uğur'da hücuma yeterince yardım etmeyince işler yerinde gitmiyor.
Bir de dikkatimi çeken Rijkaard acaba ne düşünerek Elano'yu savunmaya yakın oynatıyor pek anlamış değilim tam 4-3-3 oynamıyoruz son maçlarda. Eskisi gibi oynasak daha iyi olacağı görüşündeyim ama Rijkaard'ın işine de karışmak istemiyorum. Umuyorum oyuncular birbirine alıştıkça daha iyi sonuçlar olacak. Tabii eski sistemden bir an da buna geçince garip oldu futbolcular için de.
Bir konu daha mutlu olduğum bir konu Neill konusunda. Çok güzel transfer gerçekten. Çok iyi oyun kuruyor, tam bizim aradığımız ayağı top yapan adam. Agresifliği, defansif özellikleri ve liderlik vasıfları da cabası. Tekrar yönetimi ve teknik ekibimizi kutluyorum. Çok ta ucuz bir fiyata geldi böyle bir oyuncu. Çok sevindim bu Neill'e gerçekten...
*Hocamız Frank Rijkaard şimdi basın toplantısı yapıyor ve eski sisteme geri döneceğiz Keita vs. geldiğinde dedi. Yani Keita geldiğinde tam 4-3-3 oynayacağız ve asıl Galatasaray'ı o zaman ölçüp tartışabiliriz bence. Bakalım yenilerle eskileri harmanlayıp nasıl bir oyun oynatacak Rijkaard eski sistemde umuyorum çok çok daha iyi oynayacağız.