Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 27.Hafta | Galatasaray 0-1 Fenerbahçe | 28 Mart | Maç Sonuc
Fenerli futbolcular artik bize karsi o kadar rahat hareket ediyorlar ki... Alisamiyen olsun, Kadiköy olsun bizimkilerin gibi ayagi, bacagi titremeden, rahatca futbol oyniyor herifler.
Ilk 5 d. baski kurmustuk, sonra fener nefes almaya basladi ve hemen ayaga pas ile sakin sakin üstümüze gelmeye basladi. Bir yandan Topala bakiyorum orta sahada topla bulusuyor ya yan pas atiyor yada geri pas. Bir pozisyyonu var cok komik: Tam Ortada topu aldi azcik ileriye gitti tam"Allahim, topal topu sürdü ve simdi dikine pas atmak icin kafasini kaldirdi" dedim icimde o da ne? Sirtini fenerin kalesine dogru cevirip bizim kalemize dogru geri geliyor adam ve sonrada son adam olan Neil miydi, Sabri miydi hatirlamiyorum, ona pas atiyor. O napsin? Tüm takim ilerde, top bekliyor. Geride hemen hemen kimse yok, adam kiminle pas yapsin, nasil atak hazirlasin. Adam zaten defansi biri, istese de cok iyi beceremez. Dogal olarak topu kaldirip durdular Neil olsun, Servet, Caner olsun.
Diger yandan Selcuka bakiyorum, herif gol pozisyona sokmak icin milimetrelik dikine paslar atmayi calisiyor. Cogu zaman beceremiyor ama herif hic korkmadan, ayagi, bacagi titremeden bunu yapmayi calisiyor, sorumluluk aliyor. Bizim Topal ve Sarp Canere, Sabriye, Neile pas atip duruyor. Yemin ederim, Su Selcuk hiyari bir anadolu takima karsi bu kadar rahat, bu kadar cesaretli ve sakin oynayamiyor. Herifi bir anadolu takima karsi oynadigi maclarda 3 pasin 2 si hatali olur...
Rijkaard ve Neeskens görmüyorlar mi acaba neden pas yapamadigimizi?
Yahu top Canerde, en yakin olan arkadasi 15-20 m uzaklikta duruyor. Brak o kadar uzakta durmasi, bosa kacma falan hicbirsey yapmiyor. Durduklari yerde (özellikle Sarp ve Topal) "geriye at toppu" " ileri vur, kaldir topu" gibi el isareti yapipiyorlar.
Elano da acayip birsekilde ortadan kayboluyor. 5 d. icinde bir bakiyorsun defansimizin önünde, bir 5 d. daha geciyor bakiyorsun ilerde pozisyonu hazirliyor. Ama kopuk kopuk oyniyor iste. Tabi burda Sarpin ve Topalin berbat oynamalari cok etkiliyor adami ama genede daha etkili olmasini beklerdim Elanonun. Rijkaardla konusmuyor mu, ben surda oynasam, burda oynasam, yanimda o oynasa bu oynasa daha iyi olmaz miydi diye sormuyormu acaba. Bu orta sahamiza bir cagre bulmamiz lazim, yoksa Sivasa karsi bila puan kaybi olur.