TSL 2009/10 Sezonu 6. Hafta | Kasımpaşa 1-3 Galatasaray | 21 Eylül | Maç Sonucu

Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 6. Hafta | Kasımpaşa 1-3 Galatasaray | 21 Eylül | Maç Sonuc

Arka arkaya 2 sarı kart Avrupa maçlarında geçerli.

Arkadasim bunu nereden uyduruyorsunuz Allah askina ya...Avrupa maciyla TSL Lig macinin ne alakasi var..? sanirim sen Fortis Türkiye Kupasiyla karistirdin o sacmalik saadece Türkiyede var..

Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 6. Hafta | Kasımpaşa 1-3 Galatasaray | 21 Eylül | Maç Sonuc

Gürcan hakemi savunmakla meşgul şuan.

40454853.jpg
anelka_el.jpg

Aradaki farkı bulunuz

Bence arada hic bir Fark yok...

ben Galatasaray.com da hiic seyredemedim ki GSTV yi...biri bana yardimci olsa..o yeni cikan güya GSTV yi yayinlayacak site cikiyor ama ekran saadece siyah kaliyor bisey oynadigi gösterdigi yok..

Fox tvde ersun yanal hakem için şunu söylüyor;

"hakem bu posizyonu görmedi"

ardından gürcan bilgiç araya dalıyor "hakemin talihsizliği olmuş bu posizyon"..

Yuh yani bu kadar eyyamcılıkda olmaz yahu,at gözlüğü ilemi izliyorlar bu maçları anlamıyorum ama en güzel yorum programı sunan spikerden geldi;

"bence hakem o oyuncuyu kaleci sandıda penaltı vermedi ,bence en mantıklı sebeb bu"...

bu arada o kurtarışı yapan ali güneşin maç sonrası "elimle tuttum" demeside profosyonellik dışı bir yorum oldu,zaten bu tip oyuncuların top oynayacağı yerde kasımpaşa tipinde takımlar olur,futbola gram saygıları yok çünki..

Baros ve Nonda arasındaki fark...

Baros elbette daha bitirici daha etkili forvet, ancak Nonda belirli defanslara karşı daha başarılı çünkü rakip savunmayı soğutarak oyun oynuyor... Baros sürekli tempo yarattığından rakip savunma agresif oynuyor, en basit açıklaması bu... Ancak Nonda'nın kendine has bir yeteneği, tekniği var, sırtı kaleye dönük oynayabilen kaç forvet var dünyada?... Baros ayrı, Nonda ayrı... İkisininde oynaması gereken zamanlar, rakipler, bölgeler var...

Ulan yardımcı hakemde mi görmez bunu

Geriye düştüğümüz dakikadan itibaren dahi asla galibiyetten endişe duymadım.

Rijkaard bana ve eminim hepimize verdiği öyle bir güven var ki asla yenileceğimize inanmıyoruz. Tarihimizin en iyi başlangıcını yaptık ve tarihimizin en gözde teknik adamlarından biriyle. Pozitif.

Hakem(ler) görünüşe bakılırsa sırayı Fenerbahçe'ye verdiler. Ya da Federasyon ya da MHK artık her ne zırvaysa.Hakem(ler)'den konuşmayı artık istemiyorum hele ki 3'er 3'er giderken ama dayanamıyorum.

Böyle bir rezillik olmaz. Normal değil. Adam göz göre göre karşısında yapılan bir "el müdahalesini" görmüyor. Adam tıpkı bir kaleci gibi zıplıyor ve eliyle topu kornere çeliyor normal değil. İçeride karambol, kargaşa, kalabalık vs. etkenler olsa anlarım. Ama kimse yok. Bu adamın aklı selim maç yönetmediğini görmek için bariz "APTAL" olmak lazım.

Bu pozisyonu da hesaba katmıyorum ama Kewell indiriliyor ve sarı kart diyebiliyor. Bir pozisyonun "bariz gol pozisyonu" kavramından çıkması için iki-üç etken vardır.

Birisi kaleye toptan yakın bir adam daha bulunması. Bir diğeri kaleye topla hemen hemen aynı hizada bir futbolcu daha olması -ki bu etkeni ortadan kaldıracak bir etken de topun kaleye çok yakın olması.- Ya da bir diğeri düşürülen futbolcunun yanında düşüren rakip futbolcu dışında bir rakip futbolcu daha olması. Belki bir kaç ince detay daha sayılabilir.

Ama Kewell yerde kaldığında en yakın rakip oyuncu topun, Kewell'ın ve faul yapan rakip futbolcunun arkasında bulunuyor. Ve topa doğru yönelen bir hareketi yok. Kaleye mesafe de uzak değil. Kararı aklım almıyor.

Bir teknik adamlık, bir hocalık kalitesi gördük bugün. Keita'nın pozisyonunda Neeskens'in olayı yatıştırmak için birden fırlayıp oraya yönelmesi ve Rijkaard'ın maçın ortasın da- maç bittikten sonra bile değil- Keita'yı çağırıp daha sakin olmasını istmesi. Bunlar tam bir kaliteli hoca davranışları.

Bir parantezde Keita'ya ayırayım. İnanılmaz bir oyuncu. Sahanın her yerindeydi neredeyse. 3. golde Nonda'ya verdiği pas akıl dolu. Hiç bekletmeden tek bir dokunuş. Müthiş. Belki basit gibi görünüyor ama hakikaten herkes yapmıyor böyle basit işleri.

İlk goldeki asistini zaten hiç konuşmaya gerek yok. Arkası dönük olan yere ara pası atıyor. Akıl dolu.

Maçtan bize kalan en önemli nokta ise şu;

Hakem(ler)'in ne yapmaya çalıştığını bilmiyorum ama Galatasaray'ın ne yapacağını kestirebiliyorum. İstedikleri kadar çabalasınlar. Yıldız bitmez bu takımda. Baros, Elano çıkar Nonda, Keita girer. Oyunun skoru değişir. Yarın öbürgün Keita, Nonda kötü oynar Aydın, Baros girer ve oyunun skoru değişir. Oynanan oyun Rijkaard'ı da memnun etmemiş. Ama herşeye rağmen 3'lükleri göndermek çok sevindirici.

Bence Hakan Balta 11de başlaması gerekiyordu Caner yuzunden sol kanadımız resmen durdu hiç o kanakattan atak bile yapamadık hep sağ taraftan yüklendik Balta bu takıma şart ne olursa olsun Canerde ancak vasat bir yedek olur maçın en zayıf halkasıydı bugün ve kumaşıda iyi değil Baltayı kesmesi söz konusu bile olamaz bence bu maçta takım adına tek eleştirilecek durum bu..

Baros ve Nonda arasındaki fark...

Baros elbette daha bitirici daha etkili forvet, ancak Nonda belirli defanslara karşı daha başarılı çünkü rakip savunmayı soğutarak oyun oynuyor... Baros sürekli tempo yarattığından rakip savunma agresif oynuyor, en basit açıklaması bu... Ancak Nonda'nın kendine has bir yeteneği, tekniği var, sırtı kaleye dönük oynayabilen kaç forvet var dünyada?... Baros ayrı, Nonda ayrı... İkisininde oynaması gereken zamanlar, rakipler, bölgeler var...

haha şimdi sen Baros Nondadan daha iyi bitirici mi diyorsun?:D

Bu akşam yapılan hakem hatasının hiç bir açıklaması olamaz,bu hakemin bir daha maçlara verilmemesi lazım.Kesinlikle tartışmaya açık bir posizyon bile değildi,kesindi.Penaltı ve kırmızı kart.Bu akşam hem Kasımpaşa'yı hemde hakemi yendik.Aynı hata fenerbahçe aleyhine yapılsaydı,tepkiler ne derece olurdu açıkcası çok merak ediyorum...

Bu arada Baroş'ta Nonda'da çok etkili forvetler.Ve Rijkaard ikisinide çok iyi kullanıyor.O yüzden gereksiz tartışmalara girmenin anlamı yok.

yapma üstad... Baros hiç mi hattrick yapmadı... Baros Nonda'dan iyi bir hücum oyuncusudur.. BAROS'tan bahsediyoruz... Ancak Nonda'nın yukarıda belirttiğim gibi kendine has özellikleri var. eğer maça Nonda'yla başlarsan bu kadar etkili olamaz. Baros'un dağıttığı defansa girip işi bitirir.. Nonda Avrupa'nın en iyi forvetlerinden biri olmuştur herzaman için, ama Baros gol atamadı diye çocuğu kötülemek olmaz.

Hala baros oynamalı diyenler bakalım bugünden sonradamı öyle diyecekler...

Baros Oynamalı Tabiikide

Bloğumdan

6'da 6 yapan bir Galatasaray karşısında 6'da 0 yapan bir kasımpaşa bu iki zıt kutbun mücadelesinde kağıt üzerinde Galatasara olmui gibi görünsede aslında Kasımpaşa hem kendi özgüvenini kazandı hemde boş bir takım olmadığını kanıtladı ayrıcada Galatasaray iyi bir ders almış oldu,rakibi hafife alan bir takım ilk yarıda sahadaydı ve varlık gösteremedi..Tabi parantez içinde ilk elle oynanan pozisyon maçın gidişatınıda etkiledi

Maçın kaderini etkileyen diğer etmende F.R oldu Rijkaard yine formununu zirvesindeydi ve devre arası yaptığı değişiklikerle maçı adeta çeviren kişi oldu oyuna dahil olan Keita-Nonda ikilisi harikalar yarattı ve maçı çevirdi ayrıca takıma güvenini hiç yitirmedi sannki maçın kazanılacağını biliyormuş gibi sakindi ki 80'de Servete ileride kalma görev yerine dön gibisinden ifadelerde bulundu...

Galatasaray'da Caner ayağında çok top tutması,hatalı pasları ve bilinçsiz ortalarıyla ilk maçında vasatın altında kaldıki 90+'da yerini o bölgenin asıl sahibi lan Hakan Balta'ya bıraktı.

Elano ilk pozisyon dışında hatalı pasları ve kondisyon eksikliğiyle dikkat çekti tabii buna yorgunluk faktörünüde ekleyebiliriz.

Kaptan tutuk olsada 2.yarı takımı ateşleyen son ana kadar pes etmeye yapısını yine ortaya koydu.

Keita ilk başlarda bildiğimi atik,çevik,hızlı keita olmasına rağmen ilerleyen dakikalarda tahriklere uydu ve sinirlerine hakim olamadı bunun hakkında FR bir uyarıda bulundu ve üzerinde duracaktır diye düşünüyorum...

Nonda içinde bir kaç satır yazmazsak ayıp olur :) uzun zamandır Nonda'yı eleştiren eleştirileri bazen çk sert bulunan bir kişiyim ama bugün Nonda'dan gerçekten beklemediğim bir performans izledim ve hala etkisindeyim,biliyorum ki Nonda kaliteli bir forvet ama artık miladını doldurduğu görüşündeydim ama ilk defa yanıldığımıa bu kadar çok sevindim

GSC'de arkadaşlardan bazıları kulakları çınlatmıştır bu gece maçı izlerken diye düşünüyorum ve itiraf ediyorum Yanıldım.

Milan Baros'ta yorgunluk olmasına rağmen bildiğimiz Baros'tu yırrtıcı,çalışkan ama arkası işlemeyince oda durgun kaldı bitirici bir goü ofsayt nedeniyle kesildi

Hakemi değerlendirmek istemiyorum çok kötüydü resmen stajyer hakem gibiydi ama yinede eleştirmiyeceğim sustum !...

Evet takımlar yollarına aynı şekilde devam ettiler birbirlerinin şlerine karışmadılar Galatasaray 6'da 6 yaptı Paşa'da 6'da 0 hayırlısı olsun dedikten sonra takımımıza avrupada başarılar dileriz...Hafta içi güzel yazılarla karşınızda olacağım şimdilik Hoşçakalın

Kamil Akar

https://tekrenktekyurek.blogspot.com/

Hocam hasta mısın acaba bi durum mu var bilmediğimiz

hergün attığın mesajların %90 nonda baroş var bırak allahını seversen ya

Emirin attığı mesajdan onu mu anladın forumca bıktık bu muhabbetten

yapma üstad... Baros hiç mi hattrick yapmadı... Baros Nonda'dan iyi bir hücum oyuncusudur.. BAROS'tan bahsediyoruz... Ancak Nonda'nın yukarıda belirttiğim gibi kendine has özellikleri var. eğer maça Nonda'yla başlarsan bu kadar etkili olamaz. Baros'un dağıttığı defansa girip işi bitirir.. Nonda Avrupa'nın en iyi forvetlerinden biri olmuştur herzaman için, ama Baros gol atamadı diye çocuğu kötülemek olmaz.

Barosu kötülemiyorum

ama Nondanın son vuruşları Barostan iyi

Bu gözle görülür bir gerçek

Geri
Üst Alt