TSL 2009/10 Sezonu 7. Hafta | Antalyaspor 1 - 2 Fenerbahçe | Maç Sonucu

Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 7. Hafta | Antalyaspor 1 - 2 Fenerbahçe | Maç Sonucu

hep 90'damı gol atılır.Bize diyorlar zor rakiplerle oynamadılar.Fb antalya,diyabarkır,manise,denizli,tewente vs oynadı.Biz pana,beşiktaş,kayseri,gaziantep,denizli vs oynadık.Aradaki farkı görün işte.

Bu ligi Fener kazanırsa Endonezya Ligini takip edelim artık..

Neyse Feneri zorlayacak takımlar geliyor.Çekirgenin bacakları kırılır bu arada.

Maçtan sonra Rıdvan'ın yorumlarını dinleyen oldu mu acaba? Bu kadar yanlı açıklamalar yapılmaz gerçekten. Fener kötü oynuyormuş, bu kadar kötü oynarken puan kazanmak çok büyük artıymış, rakibi dolu dolu oynayarak ancak aynı puanı almış(Birebir bu sözü sarfetti evet)

Rıdvan'ı hiç sevmem ama haklılık payı var bu sözlerinde.Daum'dada aynı mantık var zaten.Kötü halleriyle bu kadar puan yapmaları çok önemli.(rakiplerin yaptığı saçmalıkları gözardı edersek)Bu kötü oyunlarıyla devre arasına kadar çok önemli puan kayıpları yapmazlarsa devre arasında takımı toparlarlar.

Sene sonuna kadar bizle yarışı sürdürebilirler... :)

sağlam bir orta saha ve zıpkın gibi kanatlar Feneri yerle bir eder.. bunu Manisa maçında gördük. Manisanın adamakıllı ileri uç elemanları olsaydı Fark yerdi Kuşlar..

Hakemlerle,şansla,balla,90. dk. gollariyle öyle veya böyle fb hakikaten 7'de 7 yaparak büyük avantaj yakaladı. 2. yarı fikstürleri de çok iyi. Resmen şampiyon yapılmak için büyük destek var fb'ye her kesimden. Çünkü onlar da biliyorlar ki GS şampiyon olursa diğer yılları hegamonya eder bu yapısıyla.O bakımdan Türkiye'de çok üstün bir takım olmamalı,dengeler sağlanmalı vb....

Bu sezon fb için çok önemli. Yine günü kutarma peşindeler. GS ise geleceği garantiye alma uğraşında.O yüzden bizim bu sene şampiyon olamamamız(ki bu olsa olsa hakemlerle,masa başı oyunlarla falan olur) bizim geleceğimiz açısından sıkıntı yaratmaz. Aslantepe'ye kavuşana kadar belli bir sistemi oturtmuş,geleceği parlak bir takım yaratma uğraşındayız. fb gibi günü kurtarma eğiliminde,küçük hesaplar yapmıyoruz,yapmayız da....

Ey fb! Arkana federasyonu,medyayı,paravan takımlarını almışsın maçları allem edip kullem edip kazanıyorsun. Ayıp ayıp.....

Su an itibariyle Fenerbahce 7 galibiyet almisken, kume dusurulmesi halinde Ankaraspor galibiyetinin onemi kalmayacagi icin Galatasaray 5 galibiyet almis durumda. Hicbir mac oynanmadan kazanilmayacagi icin simdilik ciddi bir avantaj sagliyor bu durum Fenerbahce'ye.

Son maclarda Bilica, Vederson, Kazim performanslarini arttirmaya basladilar. Emre'nin takima donusu, Ozer'in tamamen hazir hale gelmesi, Topuz'un takima isinmasi ile kadro derinligi olusmaya basladi.

Fenerbahce zaman icinde oyun performansini arttirabilme potansiyeline sahip. Elestirilen oyunla 7'de 7 yapan fenerbahce'nin diger futbolcularinda form tutmasiyla futbolunu iyilestirmesi durumunda daha etkin hale gelmesini bekliyorum.

Su an itibariyle Galatasaray'da gercek performansini sahaya yansitabilen oyuncu sayisi Fenerbahce'ye kiyasla daha fazla. Bunun tersinin olmasi durumunda makasin Fenerbahce lehine acilmasi olasiligi her daim olacaktir.

Su an itibariyle Galatasaray'da gercek performansini sahaya yansitabilen oyuncu sayisi Fenerbahce'ye kiyasla daha fazla. Bunun tersinin olmasi durumunda makasin Fenerbahce lehine acilmasi olasiligi her daim olacaktir.

Mesela kimler var bizde gerçek performansıyla oynayan

Alex çok fena oynuyor yine. 33 yaşında artık pili bitse diye bekliyoruz ama herifin niyeti yok. Alex olmasa fener çok zor maç kazanır. Koşmadığı için yorulmuyor, form grafiği de düşmüyor doğal olarak. Bu sene inanılmaz çekişmeli geçecek belli. Ancak Galatasaray lı oyuncuların daha hazır oldukları görüşüne katılmıyorum; elano henüz takıma katkı veremiyor, ayhan uzun süredir takımdan ayrı, linderoth zaten efsane. Ama bunlar çok önemli oyuncular. Sistemin işlemesi açısından. Top bizim ayağımızda daha çok kalır daha çok top yaparsak yenilme şansımız çok çok düşer.

Mesela kimler var bizde gerçek performansıyla oynayan

Asagidaki futbolcularin gercek performanslarina yakin bir futbol oynadigini dusunuyorum genel olarak. Cok daha iyi performans gosterdiklerini gordugum donemleri hatirlamiyorum. Yaniliyor olabilirim.

Leo Franco

Sabri

Servet

Emre Asik

Mustafa Sarp

Arda

Keita

Nonda

Baros

Kewell

Asagidaki futbolcularin gercek performanslarina yakin bir futbol oynadigini dusunuyorum genel olarak. Cok daha iyi performans gosterdiklerini gordugum donemleri hatirlamiyorum. Yaniliyor olabilirim.

Leo Franco

Sabri

Servet

Emre Asik

Mustafa Sarp

Arda

Keita

Nonda

Baros

Kewell

Kewell Baroş Keita Arda hiç biri gerçek performansı değil

Leo şu sıralar iyi Sabri kendini aşıyor Mustafanın bölgesi muamma ayhanın geleceği kesin tobiyide bekliyoruz çok şey değişecek Nonda tam bir görev adamı işini yapıyor

Fenerle eşitiz bence Rıdvanın avuntusu o

Hoşgeldiniz Reha bey,

7 de 7 büyük başarıdır lakin, bizi 1 maç eksiğimizle, hemde oynanmış ve kazanılmış bir maça rağmen 5 galibiyette bırakmanız enteresan olmuş. Hem de Ankaraspor 'un durumu daha netleşmemişken...

Geçen yılki arızaları Fenerbahçe 'nin göstermemesi için değişkenlikler nelerdir? Daum, D.Santos ve Baroni? Bu süreçte D.Santos ve Baroni 'nin çok üstün özelliklerini göremedik. Bu arızalar ilk 7 maçta ortaya çıkamamış olabilir ama lig uzun maraton ve illaki şans her daim yanınızda olmaz.

Galatasaray 'ın geçen yılki arızaları ortaya koymaması (başlıca kondüsyon) için elinde çook büyük bir koz (Rijkaard, Neeskens, Pujol) ve yeni etkili oyuncuları (Keita, Elano, yeni mevkiinde Arda vb.) var.

Daimi olursanız bunları bol bol görüşürüz.

Sen 90 dakika dayan 90da ye..Hey Allahım..Fenerbahçe bu ligde 7de 7 yapıyorsa ligde kalite namına birşey kalmamıştır.

Hoşgeldiniz Reha bey,

7 de 7 büyük başarıdır lakin, bizi 1 maç eksiğimizle, hemde oynanmış ve kazanılmış bir maça rağmen 5 galibiyette bırakman enteresan olmuş. Hem de Ankaraspor 'un durumu daha netleşmemişken...

Geçen yılki arızaları Fenerbahçe 'nin göstermemesi için değişkenlikler nelerdir? Daum, D.Santos ve Baroni? Bu süreçte D.Santos ve Baroni 'nin çok üstün özelliklerini göremedik. Bu arızalar ilk 7 maçta ortaya çıkamamış olabilir ama lig uzun maraton ve illaki şans her daim yanınızda olmaz.

Galatasaray 'ın geçen yılki arızaları ortaya koymaması (başlıca kondüsyon) için elinde çook büyük bir koz (Rijkaard, Neeskens, Pujol) ve yeni etkili oyuncuları (Keita, Elano, yeni mevkiinde Arda vb.) var.

Daimi olursan bunları bol bol görüşürüz.

Hosbulduk Abdullah Bey,

Umarim seviyeli tartismalarin ve fikir alisverislerinin yapildigi bir ortama katki saglarim.

Oncelikle motivasyonun oneminin ne oldugunu Galatasary'dan daha iyi bilen bir takim olamaz. benzeri kadolarla bungee jumping tarzi puanlari farkli sezonlarda almak takimin iyi motive edilmesi ve hedefe yonlendirilmesinin ne oldugunu gosteriyor.

Aragones gibi iletisim ozurlu olup takima negatif enerji sacan bir teknik direktorden sonra Daum'un oncelikle takima sahip cikmasi, TSL icin Aziz Yildirim'la beraber gerekli motivasyonu saglamasi bile basli basina onemli bir faktor takimin varolan potansiyelini gostermesi acisindan.

Gecen seneye kiyasla olan farkliliklara gelecek olursak:

1- Volkan gecen seneye gore daha derli toplu bir goruntuyle sezona basladi

2- Etliye sutluye oynamadan sezonu tamamlama niyetinde olan Roberto Carlos'u sonunda kulubeye cekebilme cesartini gosteren bir TDolduki Vederson o pozisyonda son iki macta daha iyi performans gosterdi. Devre arasi sol one oyuncu alinabilirse Andre Santos'un gercek pozisyonuna cekilmesi katkisini arttirabilir.

3- Adaptasyon donemi sirasinda ciddi hatalat yapmis olsa da son maclarda gecen seneki performansina yaklasmaya baslayan Bilica gerek savunmadaki agresif yapisi gerekse hucuma ve oyun kurulmasina yardimi ile Edu'dan daha fazla katki saglayacaktir.

4- Sezon basini kaciran Lugano'nun zaman icinde kendini toparlayarak tekrar etkin bir savunmaci olarak donmesini bekliyorum.

5- Gecen seneye kiyasla en buyuk dusus aslinda sezona cok iyi baslayan Gokhan Gonul'de ama ondaki potansiyeli biliyoruz.

6- Cristian her ne olursa olsun gerek Selcuk/Deniz gerekse Josico/Maldonada alternatiflerinden cok daha iyi bir oyuncu. Ozellikle yaninda Emre ile oynadigi zamanlarda. Zaman icinde hucuma katkisinin artacagini hep birlikte gorecegimizi dusunuyorum. Defansif olarakta pozisyon bilgisi ve hamleleri diger tumunden daha iyi.

7- Kazim son mactaki performansini surdururse gecen senekinden cok daha fazla katki saglama potansiyeli oldugunu net olarak ortaya koydu.

8- Ilk defa sezon basi kampi geciren ve sezona guclu sekilde giren Emre bence Arda'yla birlikte bu senenin en iyi iki oyuncusundan birisi olacak yeterki anlamsiz agresifliklerinden kurtulsun.

9- Alex icin sunu soyleyebilirim ki eminim Galatasaray'lilar icinde dahi futbol oyununundan keyif alanlar icin futbolugun guzelligine cok ust duzey katki yapan bir oyuncu olarak takdir ediliyordur. Sonuca katkisi ise zaten yaptiklariyla ortada ve son haftalarda performansi yukselmeye basladi.

10- Su an sikintili bolgelerimizden ilki sol acik. Bu bolgede ne Andre Santos, ne de Ugur Boral yeterli istikrar ve katkiyi verebilecek noktada gorulmediler henuz. Pekcok diger Fenerbahce'li gibi benim de umudum Ozer'in forma girerek bu bolgede bir laternatif yaratmasi.

11- Diger sikintili bolgemiz ise santrafor pozisyonu. Guiza gibi pozisyona girme konusunda 10 pozisyonu bitirme konusunda 1 not verebilecegimiz bir oyuncumuz var. Semih ise sanki biraz kusmus ve agirlasmis gibi ve sure aldigi donemlerde bu sene iyi performans gostermedi. Ikisinin de performansini arttirmalarini beklemekten baska caremiz yok.

12- Bu sene Ozer ve Topuz'un da katilimiyla kadro derinligimiz artti. Ilave olarak Deivid, Selcuk, Onder gibi siritmadan takimda yer alabilecek yedeklerin varligi ciddi bir arti.

Fenerbahce'nin temel sikintisi henuz mac genelinde tempo yapamamasi. Iyi tempo yapip baski kurdugu anlarda pozisyonlari gole donusturemeyince yoruldugu zamanlarda rakip takimin oynamasina musaade ediyor ve tehlike yemeye basliyor. Eger fizik gucunu istenen seviyeye getiremezse Fenerbahce-Galatasaray macinda baski kurdugu anda Fenerbahce, fizikman oyundan dustugu anlarda da Galatasaray cok ciddi pozisyonlar bulacaktir. Galatasaray su ana kadar daha yuksek yuzdeyle gol cikariyor pozisyonlardan. Bakalim 10. haftada neler olacak.

Reha Guzelay bişey sormak istiyorum size bu özer hurmacının 18lik kadroya bile girermemesinin sebebi nedir ? eminim ki bütün feneliler bundan şikayet ediyor sakatlığı geçti diye biliyorum Yoksa Daum bu adama hiç şans vermeyecek mi hep sabit kadroyla oynuyor

Eninde sonunda tökezleyecekler..

Hoşgeldiniz Reha bey,

7 de 7 büyük başarıdır lakin, bizi 1 maç eksiğimizle, hemde oynanmış ve kazanılmış bir maça rağmen 5 galibiyette bırakmanız enteresan olmuş. Hem de Ankaraspor 'un durumu daha netleşmemişken...

Daimi olursanız bunları bol bol görüşürüz.

Galatasaray'a gelince gecen sene iyi bir kadronuz vardi bu sene cok iyi bir kadronuz var.

Gecen sene kotu teknik direktorleriniz vardi bu sene cok iyi bir teknik ekibiniz var.

Gecen sene yonetim kaosu vardi bu sene cok iyi motivasyon saglayan bir yonetiminiz var.

Tum bunlarin sonucunda Avrupa Ligi ve TSL'de geldiginiz yer ortada.

Galatasaray'in bu sene temel sikintisi onde iyi baski kuran takimlara karsi kaptiracagi toplar olacaktir. Bunu engellemek icin sisirme oynamak ise oyun yapiniza ters. Ama geri dortlu ve cift on liberonuz topu ileriye getirip oyun kurmada cok iyi degil ve bu sizin yumusak karniniz. Oncelikli olarak Ayhan veya Linderoth'dan birisinin surekli takimda yer almasina dua etmelisiniz.

Diger sikintiniz ise yapi itibariyle pres yapip rakibi bogabilecek oyuncularinizin azligi. Topu on tarafa tasidiginizda rakibi oynayarak bogabiliyorsunuz ama henuz cok diri ve savasan takimlara karsi ne yapabileceginiz test edilmedi. Bu anlamda besiktas maci olcu olabilirdi ama Rustu faktoru o maci farkli bir noktaya tasidi. Bence Genclerbirligi, Manisaspor gibi tempolu takimlar bizi oldugu gibi sizi de cok zorlayabilir. Ayrica Diyarbakirspor ve Eskisehirspor gibi hizli forvetleri olan takimlarda tehdit olusturabilir.

Gunun sonunda ben Fenerbahce ve Galatasary arasinda su anda tartida agar basan fazla yanlar goremiyorum. Her iki takimda takm kapasitesine ulasmadi henuz. Hangisi ulasabilir ve uzun sure surdurebilirse one gececektir. Ama bunun icinde sakatliklar, cezalar, formsuzluklar gibi pekcok etken var ve lig esasen ikinci devre sekillenecektir

Yine de fenerbahce ve Galatasaray'in atnali on tarafta kafa kafaya gidecegi asagi yukari belli olmus durumda.

Fenerbahçe Süper Lig’de değil 7’de 7...

77’de 78 de yapar ama;

Futbol bunun neresinde?

Osman Tanburacı :)

Galatasaray'a gelince gecen sene iyi bir kadronuz vardi bu sene cok iyi bir kadronuz var.

Gecen sene kotu teknik direktorleriniz vardi bu sene cok iyi bir teknik ekibiniz var.

Gecen sene yonetim kaosu vardi bu sene cok iyi motivasyon saglayan bir yonetiminiz var.

Tum bunlarin sonucunda Avrupa Ligi ve TSL'de geldiginiz yer ortada.

Galatasaray'in bu sene temel sikintisi onde iyi baski kuran takimlara karsi kaptiracagi toplar olacaktir. Bunu engellemek icin sisirme oynamak ise oyun yapiniza ters. Ama geri dortlu ve cift on liberonuz topu ileriye getirip oyun kurmada cok iyi degil ve bu sizin yumusak karniniz. Oncelikli olarak Ayhan veya Linderoth'dan birisinin surekli takimda yer almasina dua etmelisiniz.

Diger sikintiniz ise yapi itibariyle pres yapip rakibi bogabilecek oyuncularinizin azligi. Topu on tarafa tasidiginizda rakibi oynayarak bogabiliyorsunuz ama henuz cok diri ve savasan takimlara karsi ne yapabileceginiz test edilmedi. Bu anlamda besiktas maci olcu olabilirdi ama Rustu faktoru o maci farkli bir noktaya tasidi. Bence Genclerbirligi, Manisaspor gibi tempolu takimlar bizi oldugu gibi sizi de cok zorlayabilir. Ayrica Diyarbakirspor ve Eskisehirspor gibi hizli forvetleri olan takimlarda tehdit olusturabilir.

Gunun sonunda ben Fenerbahce ve Galatasary arasinda su anda tartida agar basan fazla yanlar goremiyorum. Her iki takimda takm kapasitesine ulasmadi henuz. Hangisi ulasabilir ve uzun sure surdurebilirse one gececektir. Ama bunun icinde sakatliklar, cezalar, formsuzluklar gibi pekcok etken var ve lig esasen ikinci devre sekillenecektir

Yine de fenerbahce ve Galatasaray'in atnali on tarafta kafa kafaya gidecegi asagi yukari belli olmus durumda.

Reha Bey hoşgeldiniz ilk öncelikle foruma, umarım iyi fikir alış verişleri yaparız ...

Dediklerinize katılmakla birlikte tartıda biraz ağar basan birşeyi dile getirmek istedim...

Fenerbahçe'de bayrak adam diye tabir edilen futbolcunun eksikliği.Bence FB Tuncay gittikten sonra bunun ağrısını çekiyor.Yenilse bile pes etmeyen, Takımı ateşleyen,FB 'yi yürekten sahip çıkan adam malesef yok.

Bunu belki Lig de hissetmiyebilirsiniz ama Avrupa'da çok hissetteceksiniz gibime geliyor...

Oncelikle hosgeldiniz...

Carlos'u sonunda kulubeye cekebilme cesartini gosteren bir TD olduki Vederson o pozisyonda son iki macta daha iyi performans gosterdi. Devre arasi sol one oyuncu alinabilirse Andre Santos'un gercek pozisyonuna cekilmesi katkisini arttirabilir.

Ayni cesur td neden emre de piyasada yokken ozeri oynatmiyor,ya da guizayi oynatmaya devam ediyor..

Adaletli forma dagitimi yok fenerbahcede,varsa da bu adalet bir tek carlos'a işliyor sanirim.

Cristian her ne olursa olsun gerek Selcuk/Deniz gerekse Josico/Maldonada alternatiflerinden cok daha iyi bir oyuncu.

Ozellikle yaninda Emre ile oynadigi zamanlarda. Zaman icinde hucuma katkisinin artacagini hep birlikte gorecegimizi dusunuyorum.

Defansif olarakta pozisyon bilgisi ve hamleleri diger tumunden daha iyi.

Dun macin adami secilmis ridvan tarafindan sanirim,izlemedim ama.

Mac icerisinde attigi şut disinda begenmedim,bence gecen seneki josico & maldonado'gillerden cok buyuk bi farki yok..

Emre bence Arda'yla birlikte bu senenin en iyi iki oyuncusundan birisi olacak yeterki anlamsiz agresifliklerinden kurtulsun.

Ardayla birlikte ligin en iyi oyunculari yine G.Saraydan cikar,emreye gelene kadar ohooo :)

Gecen sezondan daha iyi,zayiflamis ama hala ruhsal sorunlar yasayan bi emre var..

Diger sikintili bolgemiz ise santrafor pozisyonu.Guiza gibi pozisyona girme konusunda 10 pozisyonu bitirme konusunda 1 not verebilecegimiz bir oyuncumuz var. Semih ise sanki biraz kusmus ve agirlasmis gibi ve sure aldigi donemlerde bu sene iyi performans gostermedi. Ikisinin de performansini arttirmalarini beklemekten baska caremiz yok.

Semih 10 dakka icerisinde ne yapa bilir ki,ancak yine 90+52'de bi gol atar,guizanin bu haline neden katlaniyor daum anlamak mumkun degil,

bence semih ilk 11'de oynasa alex'in o guzel paslari heba olmazdi,dun ki mac farka giderdi,nolursa olsun semih bu takimin tek forveti.

Galatasaray'lı oyuncuların daha hazır oldukları görüşüne katılmıyorum; elano henüz takıma katkı veremiyor, ayhan uzun süredir takımdan ayrı, linderoth zaten efsane. Ama bunlar çok önemli oyuncular. Sistemin işlemesi açısından. Top bizim ayağımızda daha çok kalır daha çok top yaparsak yenilme şansımız çok çok düşer.

Reha Guzelay bişey sormak istiyorum size bu özer hurmacının 18lik kadroya bile girermemesinin sebebi nedir ? eminim ki bütün feneliler bundan şikayet ediyor sakatlığı geçti diye biliyorum Yoksa Daum bu adama hiç şans vermeyecek mi hep sabit kadroyla oynuyor

Ozer Hurmaci'yi Daum ilkonbire alsaydi oynatabilecegi oncelikli pozisyon Kazim'in pozisyonu olacakti. Bence burada iki temel sikinti riski vardi.

1- Mental olgunluga erisememis bir futbolcu olan Kazim'in seyirci tepkisi ardindan kesilmesinin ileriki donem performansinda yaratabilecegi dusus.

2- Gecen sezon ikinci devre saktliginin ardindan yaklasik 6 ay boyunca ust duzey hicbir mac oynamamis olan ve cok buyuk beklentilerin oldugu Ozer'in kotu performansinin onun ileriki donem persormansinda yaratabilecegi dusus.

Muhtemelen Ozer Hurmaci, daha once Onder'in sakatliginda forma sansi bulan Gokhan Gonul gibi mecburiyet sonucu formayi alacak ve o donemki performansi belirleyici olacak.

Kisisel olarak Daum'dan Rejkaard'in Caner, Aydin, Serdar orneklerinde yaptigi gibi daha cesaretli ve adaletli olup Ozer'e forma sansini vermesini bekleyenlerdenim. Diger taraftan hazir olmadan sahada kaldigi ilk macinda ornegin Caner beklentileri karsilayamadi.

Henuz hicbirimiz Ozer'in canli mac performansini izleme sansina kavusamadigimiz icin tek kriterimiz olaganustu duzeydeki Youtube compilation videosu. Sanki maca girse hermac siklikla 5 kisiyi calimlayip 3 asist 2 gol filan atacagini umuyoruyz. Aksi durumda ise ciddi bir hayal kirikligi olacak yuksek beklentiler nedeniyle.

Ben benzer bir durumu Mehmet Topuz'da goruyorum. henuz oynadigi hicbir mac beklenen performansi ortaya koyamasada sakatliklar nedeniyle mecburen oyuna alindigi ve cokda fazla siritmadigi icin pekde elestirilmedi. Halbuki rekabet nedeniyle bir baska oyuncu oturtularak oynatilmis olsaydi beklentiler ve esliginde elestirilerde daha fazla olacakti.

Ayni sekilde Semih'e bu sene sure vermedi diye kiziyoruz ama Semih'te oyuna girince bildigimiz Semih gibi degil. Aksi sekilde dusuncelerim ve beklentilerim olsada Daum'un verdigi bazi kararlarda haklilik payi oldugunu sonradan gozlemledim. Umarim Ozer konusunda dogrusunu yapiyordur.

Geri
Üst Alt