Cevap: TSL 2009/10 Sezonu 7. Hafta | Galatasaray 1 - 1 Eskişehirspor | 27 Eylül | Maç
Kesinlikle Rijkard´i begenmemek, onu elestirmek hatta bir Puan kaybi oldugu icin onu yerden yere vurmak degildir. Saadece ve saadece kendi düsüncemi lendi capimda Futbol bilgimi yaziyorum.
Sunu ilk Basta Belirtmek isterim, Dogru yolday ilerliyoruz o birdefa belli. Dünki Macta ilk Yari Cok iyi oynadik. Güzel Baski Kurduk. Assagida yazdigim Detaylar bu Iyi Futbolu belki Süpere ceviri diye yorumluyorum ben.
Özellikle Besiktas Macindan buyana sonra Pana, Kasimpasa ve Eskisehir maclari. Bagira Bagira belirtiyorum Takim cok Kötü oynuyor ve Rakiplerine cok ama cok Pozisyon veriyor ve nedeni de ap acik ortada bukadar elini kolunu sallayarak giderek rahat Pozisyon bulan Rakiplerin..
nedeni cok basit bence...
Düsünün iki Önliberonuz var ve ikiside Tipa Tip ama Tipa Tip ayni Stilde üstelik Mehmet Topal bide Formsuz. Rakipler rahatlikla geciyor ve cok ama cok sacma sapan Pas Hatalari yapiyor. Ikiside Yavas Önlibero. Mustafa Sarp Hak Dogruya cok iyi isler yapti, fakat Mustafa Sarp´in yanina suan begenmedigim Ayhan da olsa Kabul edecegim cünki Mehmet Topal kadar Top Kapiyor, ondan daha Topla oynamada becerikli yaani bir Oyun kuruculuk Potansiyeli var nitekim Gaziantepspor ve BJK de o Pozisyon da da Oynadi..
Hadi Ayhan olmadi. Baris Özbek gibi Ölümüne Kosan, Rakibin Ataklarini Bozan hatta 90 Dakika Yorulmayan arasira da Öne cikip Gol Pozisyonlarina giren bir Firtina var. Baris Özbek Özellikle Mustafa Sarp´in da isini Kolaylastiracaktir ekstra Kosulariyla. Ben Mehmet Topal´a kötü demiyorum suan asiri bir Formsuzluk icinde Mehmet Topal ve bence Baris Özbek Kullanilmalidir.
Aslinda suan Benim Gözümde Önliberonun Bankosu Linderoth ama oda maalum Düzelemedi. Takimla calismaya baslamis ve insallah artik son olur bu Sakatligi da su Takimda oynar. Linderoth geldimi Tek Önlibero oynayip Ileri Hücum Hattini bir Ekstradan Oyuncuyla bile güclendirebilirsin, yaani Elano olur Nonda olur bilemem. Rakibi bitirirsin ve sonra Skoru Koruyup Önliberolarini alirsin Rotasyon yaparsin. Tabiki bu saadece bir Fikir. Tabiki biz Cift Önlibero oynadigimiz icin suanki düsüncem Linderoth-Baris, Linderoth-Mustafa Sarp, Linderoth-Ayhan olurdu...suanki Form Grafigine göre..
Bi Baska elestirim ise Rijkard´in neden 3. Oyuncu degisikligini yapmadigi. Mac 1:1 ve son Dakikalar. Kenarda hernekadar su Zamana kadar cok Göze Batmasada bir Elano Blumer var. Bu Tip Oyuncular bilirsiniz 90 Dakika Oynamaz ve bir Kendi becerisiyle Pas atar, Sut Ceker Gol Olur. Neden Degisiklik Hakkini Kullanmadi anlamis degilim. 75. Dakikadan Buyana bekledim simdi Elano girecek simdi Elano girecek diye..Gercekten hic ama hiiic anlam veremedim..
Bir Baska Konu ise Solbek. Caner Erkin diye bir adam aldik. Neden aldik ? Hakan Baltanin Alternatifi Olsun diye. Bir Mac oynadi Caner. Ilk maciyidi ve fazla verim alamadik. Tamam olur Her Mac iyi oynanmaz ama sonucta bir Mac Kötü oynadi diye onu da yedek soyundurmak bana dogru gelmedi üstelik Solbekte ona ihtiyacimiz oldugu halde. Ugur Ucar dün Yapabilecegini yapti ancak okadarini yapabilirdi Sagbek bir Futbolcu o Pozisyonda. Hep sonuna kadar geldi fakata Sol ayak olmadigi icin sonunu getiremedi. O Pozisyonda ataga kalkisamadik üstelik o Pozisyondan da Golü yedik. Akinlarimiz genelde hep Sag Kanattan geldi.
Arda Turan Lütfen kendine Gel artik sana Ihtiyacimiz var..!!!!
Arda Turna Bosna Hersek macindan buyana bir düsüste. Olur Her Futbolcu Her Yil Bütün Maclari Süper oynayamaz. Benim Fikrim Arda Turan´Fenerbahce macina deh dinlendirmek. Yoruldu anlamina da gelmesin. Arda Turan gibi Futbolcu eger Kaliteli bir Futbolcuysa sukadar Macta Yorulmaz. Ozaman Ingilteredeki Futbolcular ne yapsin serim. adamlarin Avrupa Kupasi, Lig Sampiyonlugu, 2 Taane Lig Kupasi var ve yaklasik 50-60 Mac Oynuyorlar. Arda biraz Toparlanma acisindan dinlendirilmelidir. Bende Futbol Oynadim ve Bir Kac mac Oynamadimi bir Futbolcu gercekten kendine geliyor bu yüzden diyorum. Suan gercekten Arda nin Futbolunu Elano Blumer de oynar.
Sonucta iyi Yoldayiz. Galatasaray´in gaalibiyetlerine Sans, ciddi rakip yok diyenlerede bir Örnek sunuyorum. alin sizlere ciddi Rakip..
1. Hafta Denizlispor..........................Gaziantepspor
2. Hafta Sivasspor...........................Denizlispor
3. Hafta Diyarbakirspor......................Kayserispor
4. Hafta Manisaspor.........................Ankaraspor
5. Hafta Bursaspor (Ciddi)..................Besiktas
6. Hafta Istanbul BLD........................Kasimpasa
7. Hafta Antalyaspor.........................Eskisehirspor
UEFA(Twente Enschede) Ciddi...........Panatinhaikos
bi karsilastirin derim hangi Gurup daha ciddi hangisi daha hafif....
amaaan hersey bos adamlarin öyle bir Merdya Gücü öyle bir Federasyon gücü varki......