Cevap: Türk Telekom Arena açıldı !
Eline sağlık.
Bu konuyla ilgili okuduğum en tatminkar ve güzel kaleme alınmış yazıydı.
Bir İzmirli olarak bakalım bu stadda maç izlemek ne zaman nasip olacak.
bir Fenerbahçeli olarak, Galatasaray kongre üyesi amcamla birlikte güney tribününde Ajax maçını izledim. bu arada Ajax takımı ilk sahaya çıktığında büyük kısım ıslıklarken, Galatasaray'ın davetiyle açılışa katılan takımı benim de dahil olduğum az kişi alkışladı. sonra çığ gibi büyüdü herkes alkışa katıldı.
stada gelirsek tek kelimeyle mükemmel bir stad ve açılış gösterisiydi. şu kadar söyliyeyim, Fenerbahçe böyle bir stad açsa ağlardım heralde. Stadın olumlu yönleri çok fazla olsa da negatif özellikleri de yok değil. listelersem;
olumlu özellikleri;
- çok ferah ve görüş çok iyi. yan koltukla mesafe muazzam, herhangibir omuz teması falan olmuyor. maç izlemesi çok rahat. ASY'de de Şükrü Saracoğlu'nda da maç izledim, ama en rahat ettiğim stad buydu. özellikle öndeki sıra ile aradaki diz payı çok iyi düşünülmüş. otururken önünüzden rahatça başkası geçebiliyor. merdiven boşlukları da geniş ve kullanışlı.
- bilette yazan numaralar aynen içeride de geçerliydi(en azından bizim tribünde öyleydi). umarım bu sistem aynen devam eder.
-ASY'de maç izlediğimde adeta maç yapmış kadar efor sarfetmiştim. herkes ayakta ve omuz omuza maçtan birşey anlamamıştım. burada herkes oturuyor, hatta sahanın köşe tarafını oturarak görmemizi engelleyen polisi uyarınca tamam diyip geriye gitmesi de güzeldi. normalde yapmazlar bu tip hareketler.
- ASY'de durmadan bir kavga-gürültü gerginlik ortamı varken burada millet birbirine daha saygılıydı ve güzel bir tribün birlikteliği vardı. sağdan soldan çekirdek- simit ikram edenler, oturur musunuz deyince oturanlar vs... bence insanlar bu tip konforlu ortamlarda rahat rahat maçını izleyebildikçe, holiganizm biter. spordan zevk alma- maçı takip etmek için tribünde olma ve anlık tepkilerle maçı kontrol edebilme becerisi artar ingiltere'deki gibi. Fener stadında da bu büyük ölçüde gerçekleşti.
- az kişi bağırınca dahi stad yıkılıyor sanki, bir ara ajax atağında ıslık çalındı, sağır olacaktım.
- locaların altında olan yememk yeme yerleri, restoranlar henüz çok iptidai. hazır değiller kesinlikle. o bölümde de genel olarak bir boşluk var, sadece masalar, sandalyeler ve birkaç çay-su-kola bulunan buz dolabı var. zaman geçtikçe burada AVM'lerdeki gibi bol seçenekli restoranlar olacak heralde. o camın arkasındaki masada yemeğini yiyerek maçı seyretmek de ayrı bir zevk olur.
olumsuz;
- turnikelerde bileti okutup girdiğimiz stadın içindeki alan, sokaktan neredeyse farksız ve rüzgarlı. iç döşemeleri yapılacaktır mutlaka, zamana ihtiyaç var.
- seyrantepe ikitelli kadar olmasa da çok soğuk. istanbul'un merkezine göre bu kadar soğuk olacağını bilmediğimizden yeterince hazırlıklı gitmedik ve donduk. bence bu kadar son teknoloji bir stada tribün ısıtması da yapılmalıydı.
- stadın akustiği iyi değil. ya da başka bir şeyi. dediğim gibi ses iyi dağılıyor, az kişi bağırınca dahi çok ses çıkıyor ama sesler çok dağılınca çok yankı yapıyor. Ali Kırca'nın da, Adnan Polat'ın da, TOKİ başkanının da konuşmalarından zerre birşey anlamadım. bunu sorunu ses sisteminde de olabilir bilemem.
- ve stadın en kötü özelliği. çıkışlar... evet stadda çok fazla kapı var, izdihamsız 2 dakkada stadın dışına atıveriyoruz kendimizi ama -giden olduysa görmüştür- metroya binmek ölüm gibi. binlerce kişi birbirine yapışık olarak 40-45 dakika civarı metro durağı girişinde bekledi. 2000 kişi mi ne girebiliyormuş 1 kerede, metro da 5 dakikada bir geliyor. oradan hesaplayın. inşallah sistem böyle kurulmamıştır ilerisi için. çünkü Ajax maçında bitiş düdüğünden 10 dakika önce stadın yarısı boşalmıştı.ve de stad tam kapasiteyle değil, 42000 kapasiteyle açılmıştı. 52000 kişinin geldiği bir Fener maçından sonra insanlar stres içindeyken bu stadın çıkışını düşünemiyorum. eğer sorun çözülmezse bu stad Galatasaraylılar için şölen havasında maç izlemek yerine Olimpiyat Stadı gibi "Kim gidecek şimdi oraya" şeklinde çağrışım yapabilir.
böyle bir stad işte TT Arena
Eline sağlık.
Bu konuyla ilgili okuduğum en tatminkar ve güzel kaleme alınmış yazıydı.
Bir İzmirli olarak bakalım bu stadda maç izlemek ne zaman nasip olacak.