Tunceli'de Köpek Katliamı!

Köpekler çok büyük bir oranla psikolojik bir rahatsızlığı yoksa veya yemek, barınak gibi birincil öğeleri tehlike altında değilse saldırmazlar.

O başkasına üstünlük kurma ve korkan kişilere saldırma olayı köpeklerle tensel veya göz temasına geçince ortaya çıkar. Köpeğin yanından geçip gidersen yukarıda saydığım olgular oluşmuyorsa kesinlikle saldırmaz. Hatta köpekle fazla göz göze gelmeden konuşabilirsiniz bile.

İnsanların yanına kadar sanki saldıracakmış gibi gelip çevresinde dönmeleri veya yakın bir yerde sabit durmaları oyun amaçlı olabilir. Köpeklerin arabalara saldırıyor gibi görünmesi de bu yüzdendir.

Fakat tabi ki insanlar hangi köpeğin rahatsız olduğunu falan anlayamazlar. Sokaklar köpekler için de çok tehlikeli. Şekilde görüldüğü gibi insanlar daha tehlikeli hatta. Belediyeler bu durumlar için önlem almalı, başıboş köpekler sokaklarda perişan olmamalı. Kış aylarında yiyecek bulamadıkları için de çok huzursuz oluyorlar.

Çözüm itlaf değil, daha yaşanabilir bir ortam. Barınak dersiniz, veya başka bir şekil..

Belediye' ler malesef sahip çıkmıyorlar/çıkamıyorlar sokak hayvanlarına. Zaten bu konuda da kendilerinin ayırdığı ne bir bütçe ne de bir alan var. Kendim, bizzat çok defa bu konuda bulunduğum yerdeki Belediye' ye çokça telkin ve ihbarda bulunmama rağmen bir şey yapmadılar ya da yapamadılar. Zaten yapılabilmesi için bir tesis, bir Veteriner Kliniği, uzman bir Veteriner ve bu konuda bir bütçe ayrılması lazım.

Belediye yapmıyor, bakmıyordan ziyade bence esas sorun, bu tür şeyler için Belediye' ye yetki devrinin tam olarak verilmeyişi, bir bütçe ayırma/ayrılması zorunluluğunun hayata geçirilememiş olmasıdır.

Son düzenleme:
saldırmakla havlamayı aynı şey sanan , çok biliyorsun değil mi köpekleri (hayvanları). malum siyasetçiyle aynı kafadasın "içki içen ayyaştır, gavattır" gibi "köpekler zayıf gördüğü canlıya saldırır" diye geziyorsun. boş boş konuşup canımı sıkma. al bu videoyu izle kendisinden 100 kat daha zayıf canlıya saldırma eğiliminde değil mi köpek Türkiye'nin en büyük köpeği Fifi ve en küçük köpeği Fındık - YouTube

o yakıştırmanı sana iade ediyorum. ben diyorumki köpek kendisinden korkanlara saldırır çünkü korkan kişinin kendisine tehlike oluşturmayacağını bilir. ama bu illao kişye saldırcak anlamına gelmez ama gerekirse saldırır.

Vay be bu konuda kavga çıkacağını hiç düşünmemiştim

Sokak köpekleri durduk yerde insanlara saldırmaz boş konuşmaya gerek yok. Bizim mahallede benim beslediğim 3 tane sokak köpeği var beni gördükleri zaman üstüme atlıyorlar yerde yuvarlanıyorlar. Ama çoğu insandan kaçıyorlar, neden? Bu hayvanlara suç bulacağınıza durduk yere taş atan şerefsiz insan müsvettelerine suç bulun, önlem alın. Dili olmayan bu hayvanlarda da uzak durun artık.

Bizim mahallede de 5-6 tane var gece gelirken ben görüyorum bazen beni görünce yolun karşısına geçip gidiyorlar. Sokak köpeklerinin durduk yere saldırdıklarına pek şahit olmadım.

Sokak köpeklerinin herhangi bir canlıya zarar verdiklerine hiç şahit olmadim. Aksine sahipli köpeklerin yetistirilisleri nedeniyle ne kadar saldırgan ve vahşi olduklarına pek çok kez şahit oldum. Bu nedenle yolda yururken karsima sokak kopegi ciksa hic tinlamam ama sahibinin tuttuğu bir köpek görünce yolumu değiştiririm.

Valla bu konuda çok doluyum, 5-6 ay kadar önce doktora süresince üniversiteye ve kütüphane'ye yakın olmak için bir süreliğine kiraya çıktım, eski oturduğum yerde(Çayyolu) pek çok sokak köpeğine mahalleli ile birlikte baktım, hep beraber toplanıp kulübe ve köpek yemi gibi temel şeyleri kendi imkanımızca yapıyorduk sonra dediğim gibi taşındım, oturduğum yerin adı çankaya lakin öyle üst gelirlilerin oturduğu bir yer değil, oturduğum yerde yaklaşık olarak 11-12 tane sokak köpeği var ve koca mahalle de benim dışımda hayvanlarla ilgilenen bir Allahın kulu yok, neyse lafı uzatmayım bunların oldukça dik bir yerde bulunan yıkılmış sadece tabanı kalmış bir gecekondu'da yerleri var, sürekli orada oluyorlar ve bu yerin etrafı küçük ve sık bitkilerle dolu, köpeklerden birtanesi bu sık bitkilerden birine yuva yaptı ve buraya 3 tane köpek yavruladı ve burada bakmaya başladı yavrularına ben de buraya sık sık kuru köpek maması ve su götürdüm bir süre...

Sonra aradan biraz zaman geçti ve ben 2 gün eve uğramadım, eve geldiğim gün anormal yağmur yağıyordu ankara'da oturanlar bilir 2-3 hafta kadar önce baya iyi yağmur yağdı ankaraya neyse evi havalandırmak için camı açtığımda ise yavru köpeklerin can havliyle bağırdıklarını duydum, aşağıya indim ve oraya doğru gittim bir baktım ki toprak kaymış yavrular sağa sola savrulmuş ve anneleri de çaresiz şekilde kıvranıyor, o esnada yan apartmanda ki bir tip bana '' onlar iki gündür cıyak cıyak bağrıyor yavvvv hallediyon mu sen ?'' dedi ve o esnada benim şalterler attı ve ağzıma ne geldiyse söyledim, düşünsenize 2 gündür o sesleri duyuyorlar ve kimse hiçbir şey yapmamış, ulan insan da biraz vicdan olur birde utanmadan hallediyon mu sen diyor şerefsiz oğlu şerefsiz, neyse baktım ki bunları geri yuvalarına koysam tekrar düşecekler bende çareyi yavruları hayvan barınağına vermekte buldum, hızlıca google'dan yakında ki hayvan barınaklarına baktım ve mühye köyü diye bir yerde çankaya belediyesinin hayvan barınağı olduğunu duydum hemen kısa bir araştırma yaptım ve barınağın güvenilir olduğuna kanaat getirdim, 4-5 yıl önce bir vukuat olmuş ama sonradan toparlamışlar ve bu bahsettiğim yer ankara'nın en büyük hayvan barınağı aynı zaman da, yavrularla birlikte barınağa gittim ufak bir teftiş yaptım kendi çapımda hakikaten köpeklere iyi baktıklarını gördüm hatta operasyona ihtiyacı olan köpeklere operasyon falan da yapılmış takdir ettim adamları, neyse işte köpekleri buraya bıraktım ve 3 gün önce tekrar gittim yavruları görmek için baya büyümüş sıpalar aşılarını falan da yapmışlar üçünü de sahiplenmeyi düşünüyorum eğer kafam da ki müstakil eve çıkabilirsem...

Şimdi bunu anlatma sebebim şu, bu sorunların üstesinden gelebilmek için evvela insanların duyarlı olması lazım, imkanı olan internet üzerinden köpek maması satın alıp güvendikleri hayvan barınaklarına yollamalı, arada sırada bu barınakları ziyaret edip köpekleri bizzat kendiniz de besleyebilirsiniz ki bunun hazzı bambaşka birşey, işte efendim bilmem ne halletsin, bilmem ne bilmem ne yapsın diyeceğinize azıcık doğa'ya saygılı olun, yok efendim neymiş beyefendi köpek görmek istemiyormuş etrafında, iyi güzel tamam da o zaman o hayvanların yaşam alanlarının a... koymayacaksın, belediyelere baskı yapacaksın, her yer gri'ye döndü kentler de yeşil bulmak her geçen gün daha da zor hale geliyor bu temel sorunların hepsini gözardı edip sonra kalkıpta ben köpek'ten rahatsız oluyorum dersen olmaz o iş

Sokak k

Sokak köpekleri durduk yere saldırmaz bir gerçeklik değil, ancak ve ancak genel bir varsayım olabilir. Ancak 9 köpek sabah sporu yaparken adam öldürünce, sanırım meftayı suçlamak gerekecek. Zira o saatte spor mu yapılır yani?

Bu arada kimse ama kimsenin köpekler öldürülsün dediğini ne duydum ne de burada okudum. Sadece başıboş gezmelerine izin verilmesin şehrin göbeğinde, çocuk parklarında vb.

Kaldı ki köpekleri sevmek ve bakmak zorunda da değil insanlar. Aaa siz köpekelre bakmıyorsunuz o zaman gelir bunlar da size saldırır mantığı da doğru değil. Çevrenin içine köpek sevenler etmiyor, kendileri ağaç yapraklarının altında pastoral ortamda yaşıyorlar ama sokak köpeklerine bir çözüm bulunsun diyenler beton binaları tercih ediyorlar tabi.

Son düzenleme:
Birbirimize hakaret etmeden saygı çerçevesinde ilerletsek şu konuyu daha iyi olur. Haklı veya haksız hakarete basvuranları malesef konudan uzaklastıracağım. Bilginiz olsun.

Sokak k

Sokak köpekleri durduk yere saldırmaz bir gerçeklik değil, ancak ve ancak genel bir varsayım olabilir. Ancak 9 köpek sabah sporu yaparken adam öldürünce, sanırım meftayı suçlamak gerekecek. Zira o saatte spor mu yapılır yani?

Bu arada kimse ama kimsenin köpekler öldürülsün dediğini ne duydum ne de burada okudum. Sadece başıboş gezmelerine izin verilmesin şehrin göbeğinde, çocuk parklarında vb.

Kaldı ki köpekleri sevmek ve bakmak zorunda da değil insanlar. Aaa siz köpekelre bakmıyorsunuz o zaman gelir bunlar da size saldırır mantığı da doğru değil. Çevrenin içine köpek sevenler etmiyor, kendileri ağaç yapraklarının altında pastoral ortamda yaşıyorlar ama sokak köpeklerine bir çözüm bulunsun diyenler beton binaları tercih ediyorlar tabi.

biz ne diyoruz, sen ne diyorsun. adam suçlu olmalıymış evet. o köpeklere daha önce kimse bir şey yapmamıştır çünkü, onlar durup dururken saldırmaya başlamıştır insanlara. yaradılışlarında var çünkü hepsi vahşi hayvanlar. o yüzden bütün hayvanlar ölsün (etinden, sütünden faydalandıklarımız hariç)

biz ne diyoruz, sen ne diyorsun. adam suçlu olmalıymış evet. o köpeklere daha önce kimse bir şey yapmamıştır çünkü, onlar durup dururken saldırmaya başlamıştır insanlara. yaradılışlarında var çünkü hepsi vahşi hayvanlar. o yüzden bütün hayvanlar ölsün (etinden, sütünden faydalandıklarımız hariç)

Al işte. nasıl okumanız yazmanız var anlamıyorum. Yahu sıradan bir insan hangi köpeğe başka insanlar ne yaptı, o hayvan saldırır mı saldırmaz mı nerden bilecek Allah aşkına azıcık mantığınızı kullanın? Bu köpeklere birileri bir zazaman diliminde taş attı, kovaladı ise bu adamın suçu ne? Bir yetkili birim bu köpeklere sahip çıksa ne onlara insanlar zarar verir, ne de onlar insanlara. Bu kadar basit bir meselede adam ölmüş hala ama o hayvanlara şu oldu bu oldu.

azıcık mantıklı düşünün ya, o hayvanların tek düşüncesi yaşamak. neden durup dururken insanlara saldırıp hayatlarını tehlikeye atsınlar? hiçbir sokak köpeği saldırmaz insanlara insan saçma hareketlerde bulunup iç güdülerini tetiklemedikçe (taş atmak vs ile). ama "yok köpekler bana havladı, ben korkup kaçtım onlar da peşimden koştular, çok vahşiler hepsi ölsün" triplerinde gezin hepiniz. o masum köpeklere zamanında eziyet edip o hayvanları bu hale getirenler de sizin gibi insanlar zaten

hiçbir köpek (hele hele sokak köpeği asla) tetiklenmedikçe bir insana saldırmaz. o köpekler insanlar yüzünden tehlike saçıyorlar. her geçen tekme-taş atıp sopayla kovalarsa olacağı bu. sokak köpekleri ne enerjisini boşuna harcar öyle etrafa saldırarak, ne de kendisini tehlikeye atar. mahallendeki köpeklerin saldırmasının sebebi de mahallendeki insanlardır.

Bir acamadin o semsiyeyi ona yanarim :(

Tamam katletmek kötü şey ama başıboş köpeklere de bir çözüm bulunması lazım.

Etimesgut'ta can aldı, ODTÜ'de, 100.yılda, Bağlıca'da yüzlerce köpekten dolayı insanlar sürekli tedirgin. Açıkçası ben mahallemde köpek görmek istemiyorum.

Hayvan sevgisi fazla olanlar hepsini sahiplenir mi, Belediyeler toplar bu köpekleri bir yerde bakar mı, sınır dışına mı atılır onu bilemem ama insanlara tehlike saçıyorlar. En azından Ankara'da.

Tunceli'deki olayın detayını bilmiyorum ama katletmeden bir çözüm bulunmalı bu soruna.

Sözde hayvanserver geçinen bazı şerefsizler bakamayacakları köpekleri sahiplenıp sonra çöp gibi atıyorlar dışarı.Çözüm basit petshopları kapatacaksın.önüne gelen hayvan sahiplenemeyecek sözleşme imzalatacaksın kontrol edeceksin hayvanı.

sokak köpeği durdukere saldırmaz diyen arkadaşa burdan selamlar 3 gün önce 1.levent villalar kısmında elimde telefona dalmış yürürken 7-8 köpeğin saldırısına uğradım allahtan çevik bir yapım varda villa bahçesine atladım yoksa parçalayabilirierdi. sokak köpekleri grup olduklarında daha çok saldırıyorlar

Al işte. nasıl okumanız yazmanız var anlamıyorum. Yahu sıradan bir insan hangi köpeğe başka insanlar ne yaptı, o hayvan saldırır mı saldırmaz mı nerden bilecek Allah aşkına azıcık mantığınızı kullanın? Bu köpeklere birileri bir zazaman diliminde taş attı, kovaladı ise bu adamın suçu ne? Bir yetkili birim bu köpeklere sahip çıksa ne onlara insanlar zarar verir, ne de onlar insanlara. Bu kadar basit bir meselede adam ölmüş hala ama o hayvanlara şu oldu bu oldu.
bizim bahsettiğimiz olay o değil, zaten o hale gelmiş bir köpek insandan daha tehlikelidir ve en iyi ihtimalle barınağa kapatılması gerekir. bizim bahsettiğimiz olay hayvanları o hale getirmekle alakalı. hiçbir sokak hayvanı kendi kendine saldırmaz kimseye yukarıda yüz kere yazdık. gerizekalı insanlar yüzünden hayvanlar o hale geliyor (pitbulların aslında normal köpekler olup, sahiplerinin manyaklıkları sonucu canavara dönüşmeleri gibi). o insanın bir suçu yok, sadece haklısın. o köpeklere de zamanında eziyet edilirken de köpeklerin bir suçu yoktu. aynı şeyleri yazıyoruz, siz de ısrarla aynı şeyleri düşünüyorsunuz. insanlar hayvanlara bir zarar vermezse hayvanlar da insanlara vermez. insanlar hayvanlara sevgi gösterirse, hayvanlar o sevginin yirmi katını insanlara gösterir. insanlar hayvanlara zarar verirse, hayvanlar da insanlara zarar verir. bu kadar basit bir olay. anlamamakta niye ısrar ediyorsun anlamıyorum

Geri
Üst Alt