Tüpcünün Gazetesinden TFF Açıklaması!

Hüseyin Göçek' le şahsen de tanışmıştım, İstinye Enka tesislerinde antrenman yaparken...Çok düzgün ve sevilen bir insan, iyi niyetinden hiç kuşkum yok. Ancak çok kötü bir hakem olduğundan da bir o kadar eminim. Pozisyonları yakından takip etmeye çalışır; skorun koptuğu-kopmadığı pek çok maçta, neredeyse burnu topa değecek kadar pozisyonun içinde iken bile verdiği olmadık yanlış kararlara çok şahit oldum...

@Sinan Bilgin' e katılıyorum bu konuda; Hüseyin yine pozisyonu iyi süzemedi ve yanlış karar verdi, diye tahmin ediyorum, olabilecek bir şey. Ancak Halis bu pozisyonu atlamamalıydı; bedelini ödemeli. VAR' a tam da böyle durumlar için ihtiyaç duyuldu zaten...

Kimse boşuna maçın hakemini aklamaya çalışmasın. Pozisyona o kadar yakın olup penaltı çalması kabul edilemez. Aynısı önü açık olan yan hakem için geçerli. Bugün VAR olmasa ona saydırıyorduk.

Bugün Deniz Aytekin Mainz-Dortmund maçında pozisyonlara çok yakın durarak tek bir hata dahi yapmadı. Pozisyonun biri Mainz lehine penaltı itirazına sebep oldu ama adam o kadar yakındı ki hiç bir şey olmadığını çok kolay tespit etti.

Uzak olursun, önünde biri olur hepsi kabul ama bu durum da değil. Üstelik bir değil yan hakem ile birlikte iki hakem.

Son düzenleme:
Gocek in bizi gerdigi ikinci mactir bu , 2009-2010 sezonunda eski ali samiyende 1-0 onde iken , son dakikalarda ibb nin hasan ali ile attigi bir gol oncesi faulu vermemis , maci luzumsuz uzatip 1-1 olmasina sebebiyet vermisti

Net aklimda gol , ceza yayindan soluna vurmustu kalecinin , kritik bir 3 puan gitmisti

Olayın en trajikomik tarafı ise pozisyon kendini anlatıyor. Serdar topa müdahale ediyor, top yön değiştiriyor ve rakip daha anca o zaman düşmeye başlıyor.

Gocek in bizi gerdigi ikinci mactir bu , 2009-2010 sezonunda eski ali samiyende 1-0 onde iken , son dakikalarda ibb nin hasan ali ile attigi bir gol oncesi faulu vermemis , maci luzumsuz uzatip 1-1 olmasina sebebiyet vermisti

Net aklimda gol , ceza yayindan soluna vurmustu kalecinin , kritik bir 3 puan gitmisti
Çok önemli değil de olsa olsa Kayserispor' dur o dediğin. İBB nin de mi Hasan Ali' si vardı, hatırlayamadım doğrusu?:unsure:

O zaman videoyu izler anlarsin , veya ilisikteki resme bakarsin

Ekli dosyayı görüntüle 32842
Hatırlayamadığım için sormuştum zaten. Hatta önceki bir mesajımda bahsettiğim, Hüseyin Göcek' in ''Neredeyse topa burnu değecek kadar pozisyona yakınken verdiği olmadık yanlış kararlar'' dan bahsederken tam da gözümde canlanan pozisyondan bahsediyorsun muhtemelen. Samimiyetle tebriklerimi sunarım Sinan:tbr::tbr::tbr:

Rakip faul yapmış, top da rakip oyuncudan çıkmıştı, Hüseyin Göcek korner vermişti galiba...

Bunu her başlığın altında yazacağım. Türkiye'deki tüm spor yayınlarını boykot edelim. Galatasaray, adından ve kıymetinden bir şey kaybetmez.

Bakamiyor yahu . Dogrusu nedir baska sey , yururlukteki kural baska sey

Monitore kendi kendine gidemiyor iste

Uzun zamandir @Sinan Bilgin burada VAR ile ilgili aciklamalar yapiyor ve her seferinde odadan cagirilmadikca hakemin inceleme baslatamayacagini soyluyor. Bu zamana kadar bunu inceleme geregi gormemistim. Fakat dunku olaydan sonra gordum ki kurallar aksini soyluyor. Oncelikle FIFA ile baslayalim.

Video assistant referees (VAR)

How does video assistant referee (VAR) work?

STEP 1: Incident occurs: The referee informs the VAR, or the VAR recommends to the referee that a decision/incident should be reviewed.
Adim 1: Olayin gerceklesir: Hakem VAR'i devreye sokar veya VAR kararin incelenmesi icin hakemi uyarir.

STEP 2: Review and advice by the VAR: The video footage is reviewed by the VAR, who advises the referee via headset what the video shows.
Adim 2: Inceleme ve VAR'in onerisi: Goruntuler VAR odasi tarafindan incelenir ve hakem telsiz uzerinden bilgilendirilir.

STEP 3: Decision or action is taken: The referee decides to review the video footage on the side of the field of play before taking the appropriate action/decision, or the referee accepts the information from the VAR and takes the appropriate action/decision.
Adim 3: Karar veya eylem uygulanmasi: Hakem goruntulere bakip bakmayacagina karar verir! Eger bakiyorsa kararini incelemeden sonra verecektir. Veya VAR tarafindan verilen bilgileri kabul edip ona gore kararini uygular.

Tabi bizim TFF sitesinde bununla ilgili dogru durust bir dokuman yok. Sadece haber sitelerinde tanitimdan sonra yapilan haberler mevcut. HaberTurk'te guzel incelenmis.

'VAR' işareti yapan yandı!

Burada dikkat ederseniz cogu yerde incelemeyi yalnizca hakemin baslatabileceginden bahsediliyor. Ornek, VAR'in ilkeleri basligi altindaki 2. ve 3. maddeler.

2- Nihai karar her zaman hakem tarafından verilecektir.
3- İncelemeyi yalnızca hakem başlatabilir; VAR, hakeme sadece inceleme önerisinde bulunabilir.

Sanirim bu konu acikliga kavusmus oldu. Nihai tum kararlar hakemdedir. VAR sadece oneride bulunabilir ve video goruntulerini sagmalakla mukelleftir.

@Sinan Bilgin, eger konuyla ilgili resmi bir TFF kaynagi varsa lutfen paylas. Gerci TFF'nin FIFA kurallarini degistirebilecegini sanmiyorum ama belli olmaz burasi Turkiye.

Geri
Üst Alt