Tüpcünün Gazetesinden TFF Açıklaması!

VAR'a gitme onceligi orta hakemde olmali.Macta tribunden kufru yiyecek,stattan cikacak o.Var hakeminin isi rahat.

Bizim ligde hakemler arasinda rekabet var.Birbirlerini kiskanan hakemler var.Halis,Huseyin'i sevmediginden yapmis olabilir keza Palabiyik da Firat'i.Ya da en tepeden talimat da gelmis olabilir.

Ben hepsinin kellesini istiyorum o ayri.16-17'de Cuneyt'in Karabuk'teki penaltisindan beri habire hakkimiz yeniyor.Birileri bedelini odemeli.
Bu yüzden zaten orta hakeme bırakılmıyor VAR'a gitme kararı. O an küfür yeme vs korkusuyla en emin olduğu kararlarda bile 5 dakkada bir VAR'a gitmesin diye. İçerdeki yan gelip yatan zibidiler bu tarz bi baskı altında olmadıkları için, yalnızca gerekli olduğunda orta hakemi çağıracaklarına güveniliyor ama görüyoruz ki bunu bile yapamayan var.

Bu yüzden zaten orta hakeme bırakılmıyor VAR'a gitme kararı. O an küfür yeme vs korkusuyla en emin olduğu kararlarda bile 5 dakkada bir VAR'a gitmesin diye. İçerdeki yan gelip yatan zibidiler bu tarz bi baskı altında olmadıkları için, yalnızca gerekli olduğunda orta hakemi çağıracaklarına güveniliyor ama görüyoruz ki bunu bile yapamayan var.

Zirt pirt gitsin bir sey olmaz.Simdikinden cok daha iyi olur.

Hüseyin Göçek görevden alınırsa varın önerisine rağmen pozisyonu izlememiş olur kural ihlali olmaz görevi kötüye kullanmak olur.Ancak halisi şutlarlarsa maç kesinlikle tekrar edilmesi gerekir.

Tabii zırt pırt sıkıntı olur ama skora göre, dakikaya göre gidilmesi gereken durumlar var.

VAR'in dunyada en elestirildigi nokta tempoyu dusurmesiyken, tempoyu daha da dusurmelerine izin vereceklerini sanmam. Taraftarlarin da hosuna keyfini kaciracak bisey ayni zamanda.

SM-N920I cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Dunyayi bilmem de Turkiye'de kesinlikle orta hakemde olmali.Isterse her mac 10 dakika oynansin.orta hakem Var'dakilerin umrumda degil cunku.fb macinda da bu macta da var'dakiler daha suclu.

@Bora Ege

Dostum iyi ki varsin ve bu konuyu actin , boyle seylerle derinlemesine ilgilenince bir tabirimi mazur gor tavsan atlete ihtiyac duyuyor insan

Senin tetiklemenle ben de dokuman ve video arayisina basladim

Bununla alakali mevcut basliklardan birinde sana da mention atarak paylasimlar yapacagim

Cogunlukla senin tezini destekler nitelikte FIFA VAR uygulamalari ve tavsiyeleri

Ama suna cok eminim ,bizdeki var uygulamasi dunya kupasindakinin yarisi bile degil

Hepsine girecegiz bugun yarin sabret, sen de biraz daha bakin incele bu arada

@Sinan Bilgin

Tavsan atlet degil de ben senin aciklamalarin ustune bir arastirma yaptim ve dogrusunu ortaya koydum. Ilk mesajda da yazdigim gibi sen surekli VAR konusu ile ilgili VAR cagirmadan hakem gidemez yaziyordun, bu olaydan sonra ben de dogrusunu merak ettim ve oyle olmadigini gordum. Anladigim kadariyla senin kafan bayagi karisik bu konu ile ilgili.

Aslinda benim tarafimda daha fazla bakilacak bir sey yok. FIFA gayet acik, bizim TFF'de yazili metin olmamasina karsin videolarda Namoglu ve Ilgaz'in aciklamalari acik. Hakem mutlak kontrole sahip. Mesajlarda goruyorum hala kurallari Beyaz Futbol'dan ogrenenler var. Ne diyelim okumamak bizim hastaligimiz. Son iki uc postta cok net acikladim kurallari. Ben de sana tesekkur ederim, beni bu konuda tetikledigin icin.

Diger bir yandan, kurallarin uygulanip uygulanmamasiyla ilgili konusacak olursak o konu bambaska yerlere gider ve ne desek gg olur. Fakat kurallar boyle oldugu icin, her ne olursa olsun, Galatasaray yonetimi bunun hesabini sorumlu kisilerden sormalidir. Gordugum kadariyla kongre uyesisin, umarim bu konu ile ilgili bir calisma vardir. Su yukarida paylastigimiz goruntuler bile bir araya getirilip kisa bir video derlenebilir. Hem insanlar VAR'i ogrenmis olur, hem de hakemlerin arasinda yapilan konusmanin ortaya cikmasi gerekliligi daha da artar.

Bence skor 3 - 0 filansa VAR sistemi devre disi kalmali. Hakikaten oyunu cok sogutuyor.

Geri
Üst Alt