Turgay Kıran: ''Mustafa Denizli ile anlaşıldı''

o sezon galatasarayın nizami 11 golü verilmedi şaka değil araştır bulursun bunun üzeine fenevin yaptığı şikeler ( itiraflar var; selim soydan ,Cihan Oskay) yani galatasaray 30 puan farkla şampiyon olucakken bu yeteneksiz şampiyon oldu bide 13 sene daha yaşlı bu adam şike itirafı;Hürriyet Arama Mobil

Ayrica sezon sonu Aziz yildirim medya karsisinda Medyanin yorumuna "denizli feneri sampiyon yapti" yorumunua söyle bir laf dedi: Denizli mi sampiyon yapti yoksa ben mi yaptim?

yani böyle bir yorum yaptigini dün gibi hatirliyorum tam ayni sözler olmasada bu sekilde yorum yapmisti ki o dönem söyle yine oyunlarin masada oynandigini ögrendim, sahadisi oynandigimi ögrendim acik acik söyluyor... TFF nin baskani kim diye tapelere bile girmemiz yok o dönem.

Sonra da ''Terimsporlu'' veya ''Kebapsporlu'' lafını eden birileri çıkınca ''En büyük Galatasaraylı'' kesilirsiniz!...Yanlış anlaşılmasın, ben öyle laflar edilmesine karşıyım, ''Biat'' derecesinde birilerine bağlanılmasına da karşı olduğum gibi...Polemiğe gerek yok, Allah yolunuzu açık etsin...

evet biz yaşayan en büyük galatasaraylının ölene dek arkasındayız. ismi nesilden nesle duyulacak çocuklarımız onun sözleriyle galatasaraya bağlanacak galatasaray ruhu ali samiyede metin oktayda fatih terim de nasıl vücut bulduysa bir sonraki isminde ömrümüz yeterse ölene dek arkasında olacağız. bu x kişi veya y kişi olayı değil. sen bunu anlayamazsın.

evet biz yaşayan en büyük galatasaraylının ölene dek arkasındayız. ismi nesilden nesle duyulacak çocuklarımız onun sözleriyle galatasaraya bağlanacak galatasaray ruhu ali samiyede metin oktayda fatih terim de nasıl vücut bulduysa bir sonraki isminde ömrümüz yeterse ölene dek arkasında olacağız. bu x kişi veya y kişi olayı değil. sen bunu anlayamazsın.

Anlaşılmayacak bir şey yok, basit bir ülke gerçeği bu; kağanlık-padişahlık anlayışı bu toplumun genlerine öylesine yerleşmiş ki en az birkaç nesil daha böyle gidecektir...Adı ve formatı değişmiş olsa da ''Padişahım çok yaşa'' şakşakçılığının sonraki siyasi objeleri Atatürk, İnönü, Menderes, Özal, RTE zinciri şeklinde devam etmektedir...Spor endüstrisinde de birilerinin padişahı dün Ali Şen' di, bugün Aziz Yıldırım, Fatih Terim...

Kişilere böylesine misyonlar yüklemek yerine gerçek manada bir ''Sistem'' oluşturulabilmesinin önündeki en büyük engeldir ''Herşeyin en doğrusunu bilen, kudretli lider'' beklentisi ki o kudretteki adamlarda, gittiklerinde geride sağlam bir sistem bırakmak kaygısı taşımıyorlar çoğunlukla (Atatürk' ü bu noktada ayrı tutuyorum tabi ki)...

Bunları Terim düşmanı biri olarak söylemiyorum. Hatta totalde ille taraf olmam gerekirse ben de Terim in tarafında olurum. Bundan önceki dönemlerde olduğu gibi, en büyük başarıların bir başkası yerine Terim le gelmesini isterdim...Ancak bu son gelişinde de çok büyük hatalar yaptığını görmeme engel olmadı bu durum...

2011-2012 sezonuna gayet doğru işler yaparak başladı (Kendisine verilen imkanlar da kötü sayılmazdı, konjonktürde yardım etti), devre arasındaki Olcan - Yiğit tercihini bana kimse izah edemez, Elmander in olmadığı her maç orta sahanın çöktüğünü görmek ve tedbir almakta çok zor bir şey değildi...TFF nin Play-off alçaklığıyla ucu ucuna ve ''Sayın Kocaman'' ın da katkısıyla gelebildi şampiyonluk...Sonrasında iki yaz dönemi kadro planlaması adına yapılması gereken hiçbir hamle yapılmadı...35 yaşında çok ağır sakatlanan Ujfa nın futbol hayatının bittiği bilinirken o çapta birini almak yerine, durup durup Cris i aldırması tam fiyasko idi (2-3 hafta zaman vardı, son güne bırakanda kabahat)...Yabancı sınırlaması var, kale ve defansın yabancı, yerli kadro giderek tükenmiş, elalem Salih Uçan gibilerin peşinde, sen ne iş yaparsın?...Devre arasında Drogba alınmamış olsa veya rakip Alex i göndermese, Avrupa dan erken elense 2. şampiyonluk göz göre göre kaybedilecekti, alınan puan ortada...Onca paraya aylarca peşinden koşulup getirilen stoper Chedjou mu olmalıydı? vs vs...

Geçen sezon başında işlerin iyi gitmeyeceği iyice belli olmuştu, kendisi de farkındaydı, türlü şark kurnazlıkları ve manevralar sonrasında ''Birileri rahat etsin diye sözleşme imzalamam'' sözüyle olayı dönülmez noktaya, bilerek getirdi...Hiçbir başkan bu sözü yok sayamazdı...''Aysal cı'' hiç değilim, en başta çizdiği ''Avrupai başkan'' imajını yerle bir edeli çok oldu, onu da belirteyim...

(Çok uzatmışım, bazen kaptırıyorum böyle...Silmeyip gönderiyorum yine de, emek ziyan olmasın maksat!)...

Denizli gelsin gelsin dedim istemediniz bak ne oldu şimdi?

Belki Sampiyon oluruz ama CL de gruptan nah cikariz... Hatta 3. luk bile zor.

Anlaşılmayacak bir şey yok, basit bir ülke gerçeği bu; kağanlık-padişahlık anlayışı bu toplumun genlerine öylesine yerleşmiş ki en az birkaç nesil daha böyle gidecektir...Adı ve formatı değişmiş olsa da ''Padişahım çok yaşa'' şakşakçılığının sonraki siyasi objeleri Atatürk, İnönü, Menderes, Özal, RTE zinciri şeklinde devam etmektedir...Spor endüstrisinde de birilerinin padişahı dün Ali Şen' di, bugün Aziz Yıldırım, Fatih Terim...

Kişilere böylesine misyonlar yüklemek yerine gerçek manada bir ''Sistem'' oluşturulabilmesinin önündeki en büyük engeldir ''Herşeyin en doğrusunu bilen, kudretli lider'' beklentisi ki o kudretteki adamlarda, gittiklerinde geride sağlam bir sistem bırakmak kaygısı taşımıyorlar çoğunlukla (Atatürk' ü bu noktada ayrı tutuyorum tabi ki)...

Bunları Terim düşmanı biri olarak söylemiyorum. Hatta totalde ille taraf olmam gerekirse ben de Terim in tarafında olurum. Bundan önceki dönemlerde olduğu gibi, en büyük başarıların bir başkası yerine Terim le gelmesini isterdim...Ancak bu son gelişinde de çok büyük hatalar yaptığını görmeme engel olmadı bu durum...

2011-2012 sezonuna gayet doğru işler yaparak başladı (Kendisine verilen imkanlar da kötü sayılmazdı, konjonktürde yardım etti), devre arasındaki Olcan - Yiğit tercihini bana kimse izah edemez, Elmander in olmadığı her maç orta sahanın çöktüğünü görmek ve tedbir almakta çok zor bir şey değildi...TFF nin de marifetiyle ucu ucuna ve ''Sayın Kocaman'' ın da katkısıyla gelebildi şampiyonluk...Sonrasında iki yaz dönemi kadro planlaması adına yapılması gereken hiçbir hamle yapılmadı...35 yaşında çok ağır sakatlanan Ujfa nın futbol hayatının bittiği bilinirken o çapta birini almak yerine, durup durup Cris i aldırması tam fiyasko idi (2-3 hafta zaman vardı, son güne bırakanda kabahat)...Yabancı sınırlaması var, kale ve defansın yabancı, yerli kadro giderek tükenmiş, elalem Salih Uçan gibilerin peşinde, sen ne iş yaparsın?...Devre arasında Drogba alınmamış olsa veya rakip Alex i göndermese, Avrupa dan erken elense 2. şampiyonluk göz göre göre kaybedilecekti, alınan puan ortada...Onca paraya aylarca peşinden koşulup getirilen stoper Chedjou mu olmalıydı? vs vs...

Geçen sezon başında işlerin iyi gitmeyeceği iyice belli olmuştu, kendisi de farkındaydı, türlü şark kurnazlıkları ve manevralar sonrasında ''Birileri rahat etsin diye sözleşme imzalamam'' sözüyle olayı dönülmez noktaya, bilerek getirdi...Hiçbir başkan bu sözü yok sayamazdı...''Aysal cı'' hiç değilim, en başta çizdiği ''Avrupai başkan'' imajını yerle bir edeli çok oldu, onu da belirteyim...

(Çok uzatmışım, bazen kaptırıyorum böyle...Silmeyip gönderiyorum yine de, emek ziyan olmasın maksat!)...

kardeş senin yaptığın harbi terbiyesizlik. alnının teriyle söke söke hem tff den hem rakiplerden alınan şampiyonlukları bir takım olaylara ve varsayımlara bağlayaraktan kazanılan şampiyonlukların tesadüfü ve şans ekseninde gelişen basit bir olaylar zinciriymiş gibi göstermek başta emeği geçen teknik ekibe futbolculara taraftara yöneticilere ve başkana hakaretle eş değerdir.

kusura bakma birader iyi ki senle ben farklıyız.

biz ölene dek terimliyiz. galatasaray ruhu bizim gibilerle yaşayacak. size aykut kocamanla ali şenle alexle tff ile iyi kafa yormalar iyi günler.. bizim değerlerimiz bu isimlerle aynı cümle içerisinde dahi geçemez.

moyes fılan dıyerek denızlıye razı edecekler bence :D ben en basından berı denızlıyı ıstıyordum gercı

kardeş senin yaptığın harbi terbiyesizlik. alnının teriyle söke söke hem tff den hem rakiplerden alınan şampiyonlukları bir takım olaylara ve varsayımlara bağlayaraktan kazanılan şampiyonlukların tesadüfü ve şans ekseninde gelişen basit bir olaylar zinciriymiş gibi göstermek başta emeği geçen teknik ekibe futbolculara taraftara yöneticilere ve başkana hakaretle eş değerdir.

biz ölene dek terimliyiz. galatasaray ruhu bizim gibilerle yaşayacak. size aykut kocamanla ali şenle alexle tff ile iyi kafa yormalar iyi günler.. bizim değerlerimiz bu isimlerle aynı cümle içerisinde dahi geçemez.

Boldladığım kısmını iade ediyorum...Yazdığımı okuyupta bunları yazabilmen çapını gösteriyor, oradaki isimlere takılmadan, yazının ana fikrini anlamaya çalışman gerekirdi...

Bir Fenerbahçeli nin Ali Şen ve Aziz Yıldırım a tapması ile senin ''Terimci'' oluşun arasında ''Biat'' noktasında bir fark görmüyorum...Diğer ikisinin ülke sporuna en büyük kötülüğü yapmış insanlar olduğunu, Terim inde tartışılmaz şekilde ''Galatasaray efsanesi'' ünvanını hakettiğini düşünen biri olarak söylüyorum bunu, anlayabileceğini zannetmiyorum tabi...

Ayrıca 2012 de TFF nin ''Play off'' kumpasına rağmen bileğimizin hakkıyla şampiyon olduğumuz kısmı doğru da, ben tersini söylemedim ki...

Alıntı yapıp cevap yazmakla en baştan hata yaptığımı kabul etmek durumundayım...Bana göre saçma ya da yanlış olan ''Falancacılık'', benim düzeltmeye çalışacağım bir durum değil, isteyen istediği ''Mit'' iyle mutlu kalsın...Bundan sonra bu konuda daha dikkatli olacağım...''Görmezden gel'' in nasıl kullanılacağını da öğrenmiş oldum, bir yanlışlık olup saçma polemiklere girmemek adına iyi bir uygulama...

Türkiyeyi biliyo, Türkiyedeki hakemlerin eyyamlarını biliyo yabancı kuralını biliyo yerlilerden en iyi verimi gene kendisi alır bence en iyi aday Mustafa Denizli

Boldladığım kısmı iade ediyorum...Kişilerden bağımsız olarak okuduğun bir metnin ana fikrini anlamaya çalışacak kadar bile çapa sahip olmadığını göstermiş bulunuyorsun...Daha da uzatmak istemiyorum, gereksiz polemiklere harcayacak vaktim yok, herkes istediği objeyi ''Mit'' haline getirip onunla mutlu olma hakkına sahip sonuçta...''Görmezden gel'' listesine ilk yazdığım kişi oldun, aynısını yaparsan memnun olurum...

Türkiyeyi biliyo, Türkiyedeki hakemlerin eyyamlarını biliyo yabancı kuralını biliyo yerlilerden en iyi verimi gene kendisi alır bence en iyi aday Mustafa Denizli

yabancı kuralını biliyor mu:happy: hatırla bir maçta sahaya 7. yabancıyı soktu FeneV hükmen mağlup oldu ne makara yapmıştık ozaman yetersizle ve şikebahçeyle:D

Lucescu veya gerets' i istedim baştan beri ama moyes gibi bir cibil yoksunu gelecekse denizli candır..

Gel hocam sen, bitsin bu hasret :D

"kongre üyelere mustafa denizli baskısı yapıyor", "yönetime mustafa denizli için mektup yolladılar" haberlerinin kaynağı da belli oldu böylece :)

mektubu yazan da bunu gazetecilere anlatan da bu adam değilse ben hiç bişey bilmiyorum... bir bundan bir de fatih gökşen'den kurtulamadık yeminle...

Geri
Üst Alt