GSCimbom
Üye Görüşü Türk Futbolu Ölmüş Ağlayanı Yok
Süleyman Yıldız

Üye GörüşüTürk Futbolu Ölmüş Ağlayanı Yok Sayfa 2

Süleyman Yıldız ·

Cevap
72
Okunma
2,5K
Sayfa
2/4
ligin kaosuna odaklanmaktan futbol veya avrupa konuşulmuyor ki.
büyük bütçeler harcanıp amatörce yönetilen bir sistemden ne beklenebilir?
antrenman kalitesinden tut tempoya kadar hatır gönül ilişkisi olan teknik ekipler bulunuyor.
yabancı teknik direktörler zaten kafadan şampiyonluktan ediyor çünkü kültürü ve kaos ortamını tanıyana kadar adamları şutluyor kulüpler.
böyle bir ortamda maalesef ülke futbolu gelişmez. çok vizyoner bir başkan ve teknik kadro olması lazım ki sabırlı bir ortam oluşsun. ancak şunu kabul edelim ki bir sene dahi şampiyon yapamayan hocayı bjk fb ve biz direkt yollarız. çünkü ülkede kaos hakim futbola.

Geri kalanı bilmem. Ama galatasaraya öldü dersin, bir bakmışsın cenazeni gasledip münasip bir yerlere pamuk tıkiyor reyiz.

eyüp aydin zaten özetledi neyi tartisiyoruzki, orada fazla vaktimiz olmuyordu burada daha rahat calisiyoruz diyor adam. digerleri antrenmanla geciriyor vakti bizimkiler yt katil icin icerik üretiyorlar örnegin bulmaca quiz gibi. disiplin yok bu takimda.

Yeni olan bir şey değil niye yeniymiş gibi söz ediyorsunuz ki yav. Ne zaman iyiydi ki mesela ben bunu sorayım?
her takimin bu kadar dibe vurduguna ilk defa sahit oluyorum

eskiden antalyaspor gibi takimlar bile avrupa kupalarinda mac kazanabiliyordu, maclari heyecanla izliyordum, destekliyordum, simdi hepsi eleniyor

anadolu takimlarindan da iyi yerli ve yabancilar cikiyordu simdi 2-3 pas yapamaz hale gelmisler, organize atak yok neredeyse

eyüp aydin zaten özetledi neyi tartisiyoruzki, orada fazla vaktimiz olmuyordu burada daha rahat calisiyoruz diyor adam. digerleri antrenmanla geciriyor vakti bizimkiler yt katil icin icerik üretiyorlar örnegin bulmaca quiz gibi. disiplin yok bu takimda.
Eyüp Aydın, hayatında Bayern A takımıyla idmana mı çıkmış.

her takimin bu kadar dibe vurduguna ilk defa sahit oluyorum

eskiden antalyaspor gibi takimlar bile avrupa kupalarinda mac kazanabiliyordu, maclari heyecanla izliyordum, destekliyordum, simdi hepsi eleniyor

anadolu takimlarindan da iyi yerli ve yabancilar cikiyordu simdi 2-3 pas yapamaz hale gelmisler, organize atak yok neredeyse
Ligin geriye gittigi bir gerçek evet rtaş. Ama oncesinde de o kadar iyi degildik zaten avrupada genel anlamda.
ooo eskiden milan juve istanbula gelirdi cepte diye görürdük o maclari. trden rakipler kolay kolay cikamazdi.
Bizim sorunumuz %80 falan hoca kaynaklı yav.

fiyat performans relasyonu acisindan avrupa‘nin acik ara en rezil ligiyiz

bu kadar paranin harcanmasina ragmen takimlar samar oglanina dönüyor avrupa‘da

nerden baksan rezillik

Ligin geriye gittigi bir gerçek evet rtaş. Ama oncesinde de o kadar iyi degildik zaten avrupada genel anlamda.

Bizim sorunumuz %80 falan hoca kaynaklı yav.
hoca kaynakli degil, yanlis politika izliyoruz.
son bir kac seneyi hesap edersen.
baris bedava
kerem bedava
yunus bedava
eren geldi bedava
abdül bedava
eren bedava
torreira bedava
boey bedava

takimi tasiyan ve ücretleri mükemmel yönetilen isimler.
su an paraya sardik, paramiz konusuyor artik. fabrika ayarlarina dönmeliyiz.

chatGPT'ye yazdik tarafsizca yazmis ve madde madde siralamis iste bizim dediklerimizi de... herkes biliyor sorunlari ve cözümleri ama sistemden yararlanan sahislar var ki degismesi icin ugras verilmiyor:

⚠️ Türk Futbolunun Sorunları​

1. Altyapı Eksikliği – Kulüpler genç oyuncu yetiştirmek yerine hazır futbolcuya yöneliyor.
  2. Yabancı Oyuncu Politikası – Sürekli değişen kurallar istikrarsızlık yaratıyor.
  3. Mali Disiplinsizlik – Kulüpler borç batağında, gelir-gider dengesi yok.
  4. Yönetim Anlayışı – Başkanlık sistemi popülist, kısa vadeli başarıya odaklı.
  5. Hakem Yönetimi ve Güven Sorunu – Hakem kararlarına güven duyulmuyor.
  6. Futbol Eğitimi ve Lisanslama – Antrenörler modern futbol bilgisiyle yeterince donatılmıyor.
  7. Fiziksel ve Taktik Yetersizlik – Avrupa’daki futbolculara kıyasla kondisyon ve taktik seviyemiz düşük.
  8. Futbol Kültürü Eksikliği – Taraftar ve medya baskısı sabırsız, gençlere zaman tanınmıyor.
  9. Siyasi ve Kulüp Çıkarları – Federasyon ve kulüpler arasında çıkar çatışmaları var.
  10. Scouting (Oyuncu İzleme) Eksikliği – Genç yeteneklerin keşfi sistemli yapılmıyor.

✅ Türk Futbolunun Başarılı Olması İçin Çözümler​

1. Altyapıya Yatırım – Kulüplerin bütçesinden zorunlu olarak belirli bir pay altyapıya ayrılmalı.
  2. Uzun Vadeli Yabancı Kuralı – Sık değişmeyen, net ve dengeli bir yabancı oyuncu politikası olmalı.
  3. Mali Fair Play ve Denetim – Kulüpler UEFA standartlarında finansal disipline uymalı.
  4. Profesyonel Yönetim – Popülizmden uzak, liyakat esaslı kulüp yöneticiliği benimsenmeli.
  5. Hakem Reformu – Eğitimli, teknolojiyi (VAR vb.) doğru kullanan bağımsız hakemlik sistemi.
  6. Modern Antrenör Eğitimi – Avrupa’daki gelişmiş futbol bilgileri ve metodolojiler antrenörlere aktarılmalı.
  7. Fiziksel ve Bilimsel Çalışmalar – Oyuncular modern spor bilimiyle hazırlanmalı (beslenme, kondisyon, psikoloji).
  8. Taraftar ve Medya Eğitimi – Sabır kültürü oluşturulmalı, genç oyunculara süre tanınmalı.
  9. Federasyon-Kulüp Bağımsızlığı – Siyasi etkiden uzak, tamamen sportif bir yönetim anlayışı.
  10. Scouting Ağı Kurulması – Türkiye içi ve dışındaki yetenekleri keşfedecek profesyonel bir sistem oluşturulmalı.

Geri