Türk Mitolojisinde Tanrılar, Tanrıçalar ve Figürler

Güzel konu renktaş gök tengri seni kutsasın :D

@Ozan Tokgöz Abi dediklerine sonuna kadar katılıyorum.
Ama maalesef şu var ''tanrı değil Allah'' kavgası yıl olmuş 2016 hala yapılıyor ülkemizde :D
Maalesef bahsettiğin zihniyete asla gelemeyeceğiz gibi duruyor.
Tarih dersi anlatımlarımızda çok saçma bir şekilde Osmanlı-Türkiye Cumhuriyeti arasına sıkıştırılmış
Bu da derin bir mevzu tabii Oktay Sinanoğlu eğitim sistemimizin Fullbright anlaşması ile bir ABD komisyonuna teslim edildiğinden falan bahsediyordu

Bence kadimde büyük bir Türk medeniyeti var ama bunu açığa çıkartmak için çok büyük çaba lazım ve senin bahsettiğin zihniyete ulaşmak lazım

Ama maalesef şu var ''tanrı değil Allah'' kavgası yıl olmuş 2016 hala yapılıyor ülkemizde :D
Tarih dersi anlatımlarımızda çok saçma bir şekilde Osmanlı-Türkiye Cumhuriyeti arasına sıkıştırılmış
Bu da derin bir mevzu tabii Oktay Sinanoğlu eğitim sistemimizin Fullbright anlaşması ile bir ABD komisyonuna teslim edildiğinden falan bahsediyordu

Bence kadimde büyük bir Türk medeniyeti var ama bunu açığa çıkartmak için çok büyük çaba lazım ve senin bahsettiğin zihniyete ulaşmak lazım

Yuri Gagarin: Burda tanrı falan göremiyorum :D

Bu bilgiler için fuata tesekkürlerimi sunarım ama o kadar uzun ki okumaya korktum.

https://www.youtube.com/watch?v=Ht1l5W_uzNo

Dişi kurt ile 10 yaşındaki çocuk olayını çok derin araştırmıştım zamanında, gerçeği yansıtmıyor

K012_2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Al Karısı konsepti üzerinden Çağan Irmak'ın Kabusler Evi serisinde bir öykü vardı. Anadolu'da hala yer yer var olan bir inanç yeni doğum yapmış kadınlara gözüken ve çocukları çalan yaşlı kadın.

Batıda loğusa kadınların çocuklarını çalan Lilith var. İnsanların korkuları ve endişeleri birmiş demek ki. Kaldı ki Lilith daha "kutsal" yani güçlü bir varlık al karısı daha sıradan ama yeni doğum yapmış annelerin çocuklarını kaybetme korkusu her kültürel bölgede kendi öykülerini şekillendirmiş gibi.

O al karısı ile alakalı felaket geyik döndüğüne şahit oldum, mümessilken küçük yerlere sık gidiyordum eczacının birisinin eşi doğum yapmıştı, baya baya al karı'ya karşı tedbirler falan alıyorlardı. Hatta doğum yapan kadınlara kırmızı kurdela onun için takılıyormuş sanırım, uzak mı tutuyormuş ne. Yalnız bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor sanırım, şahit olduğum geyikte(bana göre geyik, onlara göre gerçek) kılık değiştirebildiğini falan söylüyorlardı :D

Fuat Ekinci'den yine bir güzel konu.

İlginç paylaşım ama 40 tane tanrı çok geniş kadro 24 e indirmek lzim

?すべての鳥をファック?

Güzel konuda kitap ı copy paste yapıştırmış az kalsın :)

2016 yılın en iyi konuya cevap adayım şimdiden Kerim Zengin oldu benim için

Geri
Üst Alt